در گفت وگو با ایلنا مطرح شد؛
فقط ۶ درصد آموزشهای فنی و حرفهای گلستان در حوزه روستایی است/آموزش به روستاییان جزو اولویتهای فنی و حرفه است
مدیرکل فنی و حرفه ای استان گلستان گفت: درحال حاضر فقط ۶ درصد آموزش های فنی وحرفه ای در حوزه آموزش روستاییان است و درحال تلاش هستیم که آموزش روستاییان به ۲۵ درصد برسد واقداتی جدی دراین زمینه شروع کردیم.
به گزارش خبرنگار ایلنا از گرگان، استان گلستان از لحاظ اشتغال جایگاه مناسبی در کشور ندارد و با اینکه پتانسیلهای فروانی در این استان وجود دارد متاسفانه بیکاری بیداد میکند که البته مسئولان در سالهای اخیر اقدماتی برای جلوگیری از افزایش بیکاری انجام دادهاند ولی هنوز بیکاری وجود دارد.
از مهترین راههای توسعه گلستان سرمایه گذاری در آموزشهای مهارتی است که درحال حاضر بیش از ۴۰ درصد از متقاضیان آموزشهای فنیوحرفهای را دانشجویان تشکیل می دهند که توانمندسازی آنها انجام می گیرد.
درحال حاضر فنی و حرفهای گلستان توانمند سازی دانشجویان و دانش آموختگان دانشگاهی را در دستور کار خود قرار داده است و ۲ طرح کهاد ویژه دانشجویان و نخلستان ویژه دانشآموختگان دانشگاهی در استان در حال اجر است که هدف این طرح اشتغالزایی و کارآفرینی جوانان است.
سهم ایجاد اشتغال سال جاری در گلستان بیش از ۳۱ هزار نفر است در حالی که سهم و تعهد استانی این بخش ۴۱ هزار و ۸۰ نفر است. فنی و حرفهای استان با اجرای طرح کهاد و نخلستان میتواند نقش مهمی در ایجاد تربیت نیروی انسانی برای ایجاد فرصت شغلی در گلستان ایفا کند.
فقدان مهارت از مسایل و مشکلاتی است که استان گلستان با آن دست به گریبان است و باید آموزشها فنی و حرفهای اهمیت دو چندانی پیدا کند. امروزه نیروی توانا و کارا میتواند مشکلات و معضلات اقتصادی استان گلستان را حل کند که سازمان فنی و حرفهای با اقدماتی مانند آموزش مهارت به جوانان جویای کار در زمینه های مختلف این مشکلات را برطرف کند.
حمزه گرایلو در گفت وگو با ایلنای گلستان اظهار کرد: درحوزه آموزش فنی و حرفهای دو مشکل تجهیزات و مواد مصرفی داریم که ما را دچار مشکلاتی کرده و درحال تلاش هستیم با مجمع خیرین که بیش از ۶۰ نفر هستند بتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم.
مدیرکل فنی و حرفهای گلستان ادامه داد: ۴۷ درصد جمعیت در روستاها زندگی می کنند که آموزش های لازم فنی وحرفهای استان نیازهای جامعه روستاییان را برطرف نمیکند و همچنین اقتصاد استان بر پایه کشاورزی است و باید سرمایهگذاری در بخش آموزش مهارت در این زمینه انجام بگیرد.
گرایلو بیان کرد: فنی و حرفه استان اقدماتی آموزش توسعه روستایی تحت عنوان مهارت در روستاها برنامه ریزی کرده که ۱۴ روستای استان درحال انجام است و این برنامه در اولویت کار ما قرار دارد.
وی تصریح کرد: فعلا در هر شهرستان یک روستا با مشارک فرمانداری، دهیاری انتخاب کردهایم که در مجموع ۱۴ روستا شدهاند و بنا داریم این طرح از ۱۴ روستا به حدود ۸۰ روستا در گلستان افزایش یابد.
وی گفت: با کمک دهیاران و شوراهای روستاها مکانهای آموزشی تعیین کردیم و آموزش های لازم در این ۱۴ روستا آغاز شده است.
وی خاطرنشان کرد: هم اکنون فقط ۶ درصد آموزشهای فنی وحرفهای در حوزه روستایی داریم که درحال تلاش هستیم این ۶ درصد به ۲۵ درصد برسد. این طرحهای روستایی شامل دامداری، زعفران، برق، تاسیسات، گلخانه، آبزیان،صنعت مرغ و.... میشود.