در گفت و گو با ایلنا مطرح شد:
مازندران در چند قدمی اوج پنبه کاری/ فراهم نبودن زیرساخت ها و مکانیزاسیون مهمترین چالش طلای سفید
کارشناس کشت پنبه جهاد کشاورزی مازندران گفت: اجرای برنامه خودکفایی پنبه در استانمازندران همچون سراسر کشور با قوت در دستور کار است و طبق برنامهریزیهای انجام گرفته در سالهای گذشته، سیر نزولی تولید پنبه متوقف شده است.
سحر انصاری در گفت وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: براساس برنامه 10 ساله وزارت جهاد کشاورزی رسیدن به خودکفایی در تولید پنبه، از سال 1399 کلید خورده و برنامه خودکفایی پنبه در مازندران براساس این برنامه تا سال ۱۴۰۳ کشت یکهزار و ۵۰۰ هکتار پنبه است.
وی افزود: روند تولید این محصول مهم از سال ۹۵ در استان مازندران روند صعودی داشته است و از کشت ۳۶۵ هکتار در سال ۹۵ امسال به یکهزار و ۱۸۱ هکتار رسیدهایم و چند قدمی تا رسیدن به برنامه پیشبینی شده کشت یکهزار و ۵۰۰ هکتار پنبه در مازندران فاصله داریم.
در دولت سیزدهم چشمانداز خودکفایی در تولید پنبه به عنوان اولویت مهم به طور گسترده آغاز شده و استان مازندران در سال جاری با کشت یک هزار و ۱۸۱ هکتار کشت پنبه که ۹۵ درصد این کشت در بهشهر و روستای قره تپه اجرایی شد، تلاش دارد تا در این بخش پیشتاز باشد و به رشد قابل توجهی در کشت پنبه برسد.
به گفته این کارشناس پنبه مازندران، با توجه به اینکه بهشهر، گلوگاه و ساری مهمترین شهرهای زیر کشت پنبه در سالهای گذشته بودند، خاطر نشان کرد: با برنامهریزی انجام شده و رسیدن به خودکفایی اکنون شهرهای نکا، میاندورود و جویبار هم به عنوان پایلوت کشت پنبه معرفی شدند تا با توجه به وجود پتانسیل در تولید پنبه، شاهد رونق تولید و کاهش واردات باشیم.
انصاری گفت: با توجه به اینکه در روزها و سالهای اوج پنبه کاری در مازندران قرار داریم، متاسفانه وجود برخی مشکلات ومعضلات همچنان گریبانگیر کشاورزان ما است و نبود مکانیزاسیون مناسب، وجود دستگاههای قدیمی و نبود ردیف کار مناسب، تجهیزات مناسب آبرسانی و آب و خاک و... از مشکلات کشاورزان ما است و این در حالی است که در برداشت هم فاقد دستگاه مناسب برداشت هستیم.
وی افزود: برداشت پنبه همچون همه دهههای گذشته دستی انجام میشود و کشاورزان پنبه کار برای رسیدن به اوج پنبهکاری و خودکفایی در این بخش نیازمند کمک بلاعوض، بودجههای مناسب، بستههای تشویقی و در مجموع بسته های حمایتی مناسب هستیم تا به رونق پنبه کاری امیدوار شویم.
انصاری با تاکید بر تلاش همه جانبه دولت و کشاورزان بر افزایش کشت و تولید پنبه، یادآور شد: مهمترین راهکار برای حمایت از تولید داخلی پنبه، در کنار بستههای تشویقی و کمکهای بلاعوض و نوسازی مکانیزاسیون، ممنوعیت واردات پنبه است که میتواند بهترین راهکار برای حمایت از کشاورزانپنبه کار باشد.