خبرگزاری کار ایران

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان:

اتصال پل امام رضا در قزوین باید متناسب با زیست بوم و تاریخ باشد

اتصال پل امام رضا در قزوین باید متناسب با زیست بوم و تاریخ باشد
کد خبر : ۱۲۸۲۸۲۶

​مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین گفت: توسعه در شهری مانند قزوین باید متناسب با فرهنگ و تاریخ بوده و ریشه در تاریخ داشته باشد، اتصال پل امام رضا براساس مصوبات انجام می‌شود؛ اما این ما هستیم که انتخاب می‌کنیم به چه شکل باشد و باید به سرزمین و زیست بوم احترام بگذاریم.

به گزارش خبرنگار ایلنا در قزوین، علیرضا خزائلی در نشست خبری که پیش از ظهر امروز در سالن جلسات میراث فرهنگی برگزار شد، گفت: در هفته گردشگری چهار واحد گردشگری افتتاح خواهد شد.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین ادامه داد: اعطای تسهیلات تبصره ۱۸ حوزه گردشگری منتفع شده و درصد بالایی از جذب اعتبارات را داشتیم و تمام تاسیسات گردشگری می‌توانند از آن بهره‌مند شوند.

وی بیان کرد: شکایت در محاکم قضایی درحال رسیدگی است و قطعا به تناسب پیشرفت پرونده اطلاع رسانی لازم از سمت دادگستری انجام می‌شود.

این مسئول افزود: مقابله با ایران هراسی از وظایف اصلی وزارتخانه است که در استان هم برنامه‌هایی خواهیم داشت و در حوزه جذب گردشگر خارجی آمار قابل قبولی داشتیم و برنامه‌های ایران در برگزاری مسابقات جام جهانی در کاهش ایران هراسی موثر خواهد بود. 

وی اظهار کرد: افزایش نرخ خدمات گردشگری در کشور شهریور هر سال اعلام می‌شود و آمار ما از نوروز ۱۴۰۱ در مقایسه با ۱۳۹۸ آمار نزدیکی است و امیدواریم این روند ادامه داشته باشد و سفرهای ارزان جزء دغدغه‌های وزارت‌خانه است.

وی ادامه داد: واگذاری گراند هتل جزء مطالبه به حق قزوینی‌ها است و اینکه فضای آن تاکنون در شان قزوینی‌ها قرار نگرفته باعث شرمندگی است، ساماندهی این مجموعه جزء تاکیدات وزیر هم هست و این هفته آگهی جذب سرمایه گذار منتشر می‌شود و پیگیری می‌کنیم تا روزی گراند هتل احیا شده را در سطح استان داشته باشیم. 

خزائلی بیان کرد: اراضی دولتی و ملی غیرقابل واگذاری است، ساماندهی بقعه در دستور کار و از کارهای مشترک با اوقاف است، در تاریخ پایتختی قزوین به قبرستان یهودیان در کاخ اشاره شده اما به مرور زمان حذف شده که باید برگردد.

دولت‌خانه صفوی طرحی تحول‌زا در گردشگری قزوین است

وی گفت: تعداد آثاری که به روی گردشگران باز است، محدود است و سعی داریم با واگذاری بناها به بهره‌برداران اهل و معتمد و هنرمندان صنایع دستی نسبت به بازگشایی بناها اقدام کنیم و با این اقدام نقص بودجه جبران شود.

این مسئول عنوان کرد: توسعه گردشگری در گرو مشارکت محلی و حضور سرمایه‌گذار است، در این راستا حضور برای سرمایه‌گذار تسهیل شده است.

وی بیان کرد: ساخت مدرسه پاسداران و مجموعه ورزشی تختی در مکان جدید آغاز شده و با بهره‌برداری آن‌ها شاهد آزادسازی دولتخانه صفوی خواهیم بود، در حوزه ساختمان مخابرات هم با تاخیر مواجه خواهد بود و درمجموع پروژه دولتخانه موجب تحول در گردشگری استان می‌شود.

خزائلی ادامه داد: در رابطه با ثبت جهانی سعدالسلطنه عدم برگزاری اجلاس یونسکو در روسیه باعث شد امسال جلسه‌ای نداشته باشیم و منتظر برگزاری جلسه در سال میلادی بعد هستیم.

وی اظهار کرد: مرمت بقعه امامزاده حسین(ع) درحال انجام است و ظرف چند ماه آینده به اتمام می‌رسد و پس از آن مرمت سایر بخش‌ها پیگیری می‌شود.

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان قزوین افزود: در حال حاضر خانه تاریخی بهروزی درحال مرمت است، چند مجموعه هم درحال مرمت و واگذاری است و با بهره‌برداری از آن‌ها می‌توان به ظرفیت فضاهای اقامتی سنتی استان اضافه کرد و برای حمایت تسهیلات بلاعوض و کم بهره تخصیص داده می‌شود و پیگیر حل مشکلات پروژه‌های نیمه تمام هستیم.

وی عنوان کرد: با مراکز علمی مرتبط با صنایع دستی، گردشگری و میراث فرهنگی ارتباط حداکثری داریم و طرح‌های پژوهشی مختلفی داریم و استارتاپ‌ها در این حوزه‌ها تمامی ندارد.

این مسئول اظهار کرد: توسعه جزء خواست‌های مردم و بخش جدایی ناپذیر در یک زیست است، اما مهم‌ترین خصوصیت توسعه پایدار ریشه در تاریخ داشتن است و باید اهمیت این موضوع را گوشزد کنیم، برنامه توسعه‌ای که امتیاز لازم را برای پایدار بودن نداشته باشد نباید اجرا شود، هر برنامه‌ای در شهری مانند قزوین باید ریشه در تاریخ داشته باشد در غیر این صورت محکوم به نابودی است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز