نگرانی دانشگاه علوم پزشکی یاسوج از شیوع تب کُنگو در عراق/ زوار ایرانی پس از بازگشت یک هفته در قرنطینه باشند
مُدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج مرکز استان کهگیلویه و بویراحمد تاکیدکرد که نگران شیوع بیماری های خاص و خطرناک در بین زائران اربعین حسینی ایرانی بوده چراکه شیوع تب کنگو در کشور عراق برای حوزه بهداشت و درمان ایران نگران کننده است.
به گزارش ایلنا از یاسوج،"علیرضا عوض پور" در گفت و گو با یک برنامه رادیویی در پاسخ به این سئوال که زائران اربعین حسینی بعد از بازگشت از پیاده روی چه اقداماتی باید انجام دهند؟ اظهارداشت: واقعیت این است که ما برای شیوع تب کنگو و انتقال این بیماری خطرناک به زائران ایرانی در کشور عراق نگران هستیم.
وی با بیان اینکه تب کُنگو بسیار خطرناک و شیوع و سرایت آن خیلی سریع صورت می گیرد، اظهارداشت: تجمعات مهمترین دلیل سرایت این بیماری بوده و ما از وضعیت کنونی تجمعات به دلیل کمی امکانات لازم در کشور عراق نگران بوده و از سویی گرمازدگی زائران در پیاده روی امسال هم نسبت به سالهای گذشته دوچندان تر شده است.
مُدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج گفت: شیوع بیماری تب کنگو بیشتر در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت حشرهای به نام کَنِه بوده و علائم بیماری در انسان هم سردرد، تب شدید، کمردرد، درد مفاصل و عضلات، دل درد، اسهال، استفراغ، قرمزی چشم و سرخی گونه، خونریزی و یرقان است.
عوض پور با تاکید براینکه شرایط کنونی و خدمات میزبانی کشور عراق از زائران اربعین حسینی بنا بگفته مسئولان مرتبط هم شرایط مناسبی نیست، خاطرنشان کرد: در شرایط بد آب و هوایی و شیوع انواع بیمارهای واگیردار، نوشیدن زیاد مایعات و حتی گاها مخلوط کردن آب با نمک برای بدن و مقاومت آن در برابر بیماری ها بسیار ضروری است.
وی گفت: کم کردن زمان سفر از سوی زائران ایرانی در وضعیت موجود یک امر واجب و حفظ سلامتی باید در اولویت زئران قرار گیرد.
زوار ایرانی تا یک هفته باید در قرنطینه خانگی باشند
مُدیر گروه بیماری های دانشگاه علوم پزشکی یاسوج همچنین در پاسخ به این سئوال که زائران ایرانی بعد از بازگشت باید چه اقدامات بهداشتی و درمانی انجام دهند؟ یادآورشد: اولین اقدام زائران بعد از بازگشت، قرنطینه خانگی خود حداقل به مدت یک هفته و حاضر نشدن در تجمعات مردمی است.
عوض پور گفت: زائرینی که شش ماه از تزریق واکسن کرونای شان گذشته باید حتما اقدام به تزریق دُزهای واکسن یادآور کرونا یعنی دُزهای سوم و چهارم کنند تا بدن آنان در مقابله با بیماری های احتمالی مقاوم شود.
وی تاکید کرد که زوار ایرانی بعد از بازگشت بمدت یک هفته از نزدیکان خود فاصله اجتماعی گرفته تا امکان انتقال و شیوع احتمالی ویروس های ناشناخته برای نزدیکان و سیار مردم جامعه نداشته باشد.