خبرگزاری کار ایران

رئیس دانشگاه شیراز :

دانشکده ادبیات فارسی از کنار آرامگاه حافظ جدا نمی شود/ نقش پررنگ اقتصاد در مهاجرت نخبگان و دانشجویان کشور

دانشکده ادبیات فارسی از کنار آرامگاه حافظ جدا نمی شود/ نقش پررنگ اقتصاد در مهاجرت نخبگان و دانشجویان کشور
کد خبر : ۱۲۷۵۰۳۲

رئیس دانشگاه شیراز گفت: دانشکده ادبیات همچنان در مکان قبلی خواهد بود و تغییر کاربری در ۴ ضلع چهاراره ادبیات منتفی و با همان کاربری خواهد بود.

به گزارش ایلنا، محمد موذنی در نشست خبری با حضور خبرنگاران و هیات روسای دانشگاه در رابطه با آخرین وضع  دانشکده ادبیات افزود:  ساختمان دانشکده ادبیات فارسی هیچوقت قرارنبوده است از کنار آرامگاه حافظ جدا شود، قراری که دانشگاه از ۱۳ سال قبل داشته است برای استقرار  بخشی از میراث فرهنگی کشور به ساختمانی از دانشگاه در ازای آن ۲ ساختمان واقع در ادبیات، تغییرکاربری داده که این قرار منتفی شده است .

وی با اشاره به اینکه دانشگاه شیراز پراکندگی دارد به صورت مجتمع نیست، عنوان کرد: بنای دانشگاه بر این است که همه این دانشکده ها را در پردیس مرکزی و در زمینی که برای تجمیع دانشگاه شیراز درنظر گرفته شده است، متمرکز کند.

موذنی افزود: استفاده از این زمین برای موارد دیگر امکان پذیر نیست و در طرح جامع دانشگاه است که دانشکده مهندسی و علوم پایه به پردیس مرکزی منتقل شوند.

 زمینه ای برای نخبگان فراهم شود

موذنی در رابطه با مهاجرت نخبگان و دانشجویان  گفت: این موضوع جهانی است و در کشور ما هم به دلیل مسائل خاص خود و به ویژه مسایل اقتصادی پررنگ تر است و معتقدم اگر زمینه ای فراهم شود که نخبگان تخصص خود را در کشور به کار بگیرند در کاهش مهاجرت موثر است .

رئیس دانشگاه شیراز تصریح کرد: دانشگاه ها با ایجاد مراکز رشد، شرکت های دانش بنیان و... بستری فراهم کنند که نخبگان بعد از فارغ التحصیلی مشغول به کار شوند و طرح دستیار فناوری در دانشگاه داریم که دانشجویان دکتری ۶ ماه از دوره تحصیل را در شرکت های دانش بنیان مشغول شوند و با فضای کسب و کار آشنا و شرکت ها نیروها ی خود را شناسایی کنند.

موذنی با اشاره به اینکه به طور میانگین به ازای هر ۲۳ نفر دانشجو یک استاد داریم و تلاش شده است استاندارد ها را رعایت کنیم، یادآور شد: سعی شده است پذیرش دانشجو بدون حساب و کتاب به ویژه در مقطع ارشد و دکتری نباشد و دانشگاه شیراز به این موضوع مقید است که استانداردها را رعایت کند.  

وی با اشاره به اینکه سال ۱۴۰۰، ۳۳ دانشجو نخبه ورودی داشتیم، یادآور شد: ۳۵۰ نفر دانشجو خارجی در ۴۵ رشته داریم و ۱۴۰ نفر در یکسال اخیر ورودی داشتیم.

موذنی خاطرنشان کرد: در دانشگاه شیراز صندلی خالی عملا نداریم و در برخی از رشته ها کاهش تعداد دانشجو داشته ایم که در برخی از گرایش های مختلف علوم انسانی و کشاورزی این اتفاق افتاده است.

رئیس دانشگاه شیراز با بیان اینکه در همه مقاطع کلاس ها به صورت حضوری برگزار می‌شود، ابراز کرد:  بخشی از خوابگاه ها در حال تعمیر و بازسازی است و ممکن است برخی از مقاطع ورودی جدید با یک یا دو هفته تاخیر در دانشگاه حاضر شوند.

۱۵ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی سال ۱۴۰۰

موذنی همچنین در رابطه با بودجه پژوهشی دانشگاه شیراز گفت: ۱۵ میلیارد تومان اعتبار پژوهشی سال ۱۴۰۰ بوده است که امسال حداقل ۲۰ درصد افزایش می یابد.

رئیس دانشگاه شیراز  در خصوص تعداد دلنشجویان بومی و رتبه دانشگاه عنوان کرد: از ۱۰ هزار دانشجو ۷ هزار نفر دانشجو خوابگاهی داریم که ممکن است از شهرهای استان باشند و به عبارتی بالای ۵۰ درصد  دانشجویان ما بومی هستند.

موذنی با اشاره به اینکه رتبه علمی دانشگاه در رشته های مختلف متفاوت است و مراکز علم سنجی هم متفاوت است، یادآور شد: در برخی رتبه بندی ها رتبه اول کشوری و  در برخی رشته ها رتبه پنجم و ششم داریم.

وی افزود: در مجموع جز  ۱۴ دانشگاه های برتر کشور هستیم کما اینکه معتقدیم جایگاه دانشگاه این است که جز ۳ دانشگاه برتر باشد.

موذنی با بیان اینکه بودجه دانشگاه ها را براساس تعداد دانشجو درنظر می‌گیرند، عنوان کرد: از آنجا که دانشگاه شیراز پراکنده است  به دلیل پراکندگی تعداد کارمندان زیاد است و در بودجه هزینه ای برای کارمندان در نظ نمی‌گیرند و همچنین ناوگان دانشگاه قدیمی است و تاثیر در تقسیم بودجه دارد و چندسالی است به این دلایل از نظر جایگاه علمی افت کرده ایم و خلل ایجاد شده است.

به گفته وی  اگر بودجه به خوبی  تامین شود جایگاه علمی دانشگاه در آینده ارتقا پیدا می کند. 

بهسازی خوابگاه ها در دانشگاه شیراز

معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه شیراز نیز گفت:  این دانشگاه  با ۶۸ انجمن علمی، ۱۳۸ نشریه در حوزه های مختلف فرهنگی، علمی، سیاسی و دانشجویی، ۱۸ کانون فرهنگی و ۹ تشکل اسلامی دانشگاهی پیشرو است.

علی حفیظی با بیان اینکه در یکسال گذشته و با موضوع کرونا سطح حضور پایین بود، ابراز کرد:  هزار و ۳۳۰ برنامه در حوزه فرهنگی و اجتماعی در این مدت برگزار شد و در حوزه انجمن های علمی در دوران کرونا ۲ هزار و ۶۳ وبینار برگزار شد.

وی تصریح کرد: انجمن های علمی حلقه مفقوده دانشگاه با  پارک‌های علم و فناوری و شرکت های دانش بنیان هستند  که این فاصله را کم می‌کنند‌.

به گفته حفیظی کمبود ظرفیت خوابگاهی را به طور جدی داریم و  افزایش دانشجویان سنواتی به دلیل شیوع کرونا زیاد است و  همچنین مسائل پژوهشی دانشجویان تحصیلات تکمیلی و...  باعث تراکم شدید در خوابگاه ها شده است که  با فارغ التحصیل شدن دانشجویان در ماه های  اول تحصیلی این تراکم کمتر می شود.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز