مدیر عامل موسسه کوثر یزد:
کاریزبوم نمی تواند تمام هزینههای انتقال آب به یزد را تامین کند
مدیر عامل موسسه کوثر یزد گفت: فروش اراضی کوثر موسوم به کاریزبوم نمیتواند تمام هزینه انتقال منابع آبی به یزد را تامین کند و لذا تنها بخشی از این هزینهها در حدود ۲۵ درصد را تامین خواهد کرد.
به گزارش ایلنا از یزد، غلامرضا منتظری با بیان اینکه یزد یک استان خشک و کویری محسوب میشود لذا از قدیمالایام دولت مردان در استانهایی مانند یزد پیگیر تامین آب بودهاند اظهار داشت: یکی از طرح های استان در این رابطه اجرای خط انتقال آب از منطقه خرسان به طول ۴۰۳ کیلومتر است که طی ۱۰ سال گذشته تنها ۶۳ کیلومتر آن اجرا شده ولی برآورد نیاز اعتباری امروز اجرای ۳۶۰ کیلومتر باقیمانده این طرح ۳۰ هزار میلیارد تومان است.
وی دیگر طرح مدنظر استان را اجرای خط انتقال آب از دریای عمان ذکر کرد و گفت: در حال حاضر رایزنیهایی از سوی استاندار محترم با مسئولان کشوری برای واگذاری درامد یک معدن جهت اجرای خظ انتقال انجام شده و همزمان رایزنی هایی برای مشارکت استان اصفهان برای اجرای این خط در قبال اختصاص سهمی از آب انتقالی به این استان در حال انجام است.
مدیرعامل موسسه کوثر میزان آب تخصیصی خط انتقال آب دریای عمان را ۲۵۰ میلیون مترمکعب ذکر کرد و گفت: در صورت مشارکت استان اصفهان قرار است نیمی از آب به استان یزد ۵۰ درصد اختصاص و نیمی دیگر به اصفهان تخصیص یابد.
منتظری با اشاره به انتظار موسسه کوثر از رسانهها برای ایجاد و تقویت همفکری و همدلی در استان و مطالبهگری جهت سوق دادن مسئولان استان به سمت عکسالعمل مثبت در این حوزه سوق دهد، عنوان کرد: تا قبل از دوره جدید کلیه قطعات فازهای اول و دوم کاریزبوم و حتی قطعات ذخیرهسازی شده در این فازها به تعداد جمعاً بیش از ۱۲۰۰ قطعه و بخشی از مجموعههای تجاری واگذار شده بود.
او ادامه داد: از محل فروش این اراضی بر اساس گزارش های ارائه شده ۳۵۰ میلیارد تومان درآمد کسب شده که ۴۵ درصد آن برای تامین آب استان و مابقی جهت تامین زیرساخت های مجموعه هزینه شده است.
وی با اشاره به برنامهریزی متفاوت برای واگذاری اراضی فاز سوم مجموعه، ابراز کرد: براساس شیوه جدید، مشاور طرح طبق ضوابط و براساس نیازها و طرحهای ارائه شده، ابعاد و قیمت زمین جهت واگذاری تعیین و در جریان آن، اهلیت افراد را نیز مدنظر قرار می گیرد.
منتظری از متعهد شدن کوثر برای تامین ۳۰ میلیارد تومان هزینه ساخت مخزن آب شحنه در سال جاری خبر داد و گفت: در این رابطه تاکنون ۱۰ میلیارد تومان اختصاص یافته و ۱۰ میلیارد تومان آن نیز هفته آینده و باقیمانده نیز در ادامه واریز خواهد شد.
وی ادامه داد: علاوه بر این نیز امسال متعهد به تامین ۳۰۰ میلیارد تومان برای خرید ورق جهت تامین لوله خط انتقال خرسان هستیم.
به گفته وی، علاوه بر این برنامههای دیگری برای تامین درآمدهای بیشتر در حال مطالعه است که از آن جمله میتوان به ایجاد صنایع هایتک ایجاد خط لوله اسپیرال و نیز لوله جی.آر.پی در استان و همچنین ایجاد کارخانه تولید فیلترهای آب شیرینکن احتمالا در خارج از استان اشاره کرد.
منتظری در مورد اقدامات صورت گرفته طی دوره جدید مدیریت، اظهار داشت: گازرسانی مجموعه که تاکنون ۹۰ درصد مالکان هزینه آن را واریز کردهاند، مطالعه و تعیین پیمانکار برا اجرای زیرگذر ورودی مجموعه با توجه به تردد بالا محور یزد – تفت به خصوص در ایام تعطیل و رایزنی با نیروی انتظامی برای استقرار ایستگاه پلیس با توجه به مباحث امنیتی و دستگیری تعداد هشت سارق در منطقه، از جمله این اقدامات بوده است.
مدیر عامل موسسه کوثر خاطرنشان کرد: موضوع کمبود برق در آینده با توجه به فعالیت بخشهای تجاری نیز مورد مطالعه قرار گرفته و در این راستا ایجاد پست برق منطقه در حال مطالعه برای انجام مناقصه است.
وی گفت: پیگیری اراضی دو هزار هکتاری در میبد را نیز برای واگذاری به بخش صنعت در دستور کار قرار داریم که در این رابطه استعلامهای لازم در حال انجام است و امیدواریم منابع مالی مناسبی را از این طریق برای تامین هزینه اجرای خطوط انتقال آب تامین شود.
منتظری در پایان از اتفاقات ناگوار و آزاردهنده طی این مدت را شکست لوله پساب ورودی به مجموعه ذکر کرد و گفت: این اتفاقات به عت سهلانگاری در هنگام حفاریها شکل گرفت ولی با تلاش شبانهروزی همکاران مرتفع شد.
به گزارش ایلنا، موسسه کوثر اوایل دهه هفتاد تاسیس شد تا تامین کننده منابع مالی انتقال آب به یزد باشد.