خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مطرح کرد؛

اختصاص بخشی از درآمد افزایش تعرفه برق صنایع سنگین به مشهد برای جبران خاموشی ها

اختصاص بخشی از درآمد افزایش تعرفه برق صنایع سنگین به مشهد برای جبران خاموشی ها
کد خبر : ۱۲۷۴۱۴۱

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: بخشی از درآمد حاصل از افزایش تعرفه برق صنایع سنگین به مشهد اختصاص یافت تا در بخش اصلاح و نوسازی شبکه برق روستایی و رفع افت ولتاژ شدیدی که در این حوزه وجود داشت، هزینه شود.

به گزارش ایلنا از مشهد، محمدرضا رمضانی در این خصوص اظهار داشت: با همه مشکلاتی که در حوزه تامین نقدینگی شرکت های توزیع برق کشور وجود داشت، پارسال اتفاقات خوبی در تامین برق روستایی افتاد به نحوی که از محل بند ج تبصره ۶ و بند ج تبصره ۱۵ قانون بودجه ۳۰ میلیارد ریال برای اصلاح و نوسازی شبکه برق روستایی مشهد اختصاص یافت، این در حالی است که اعتبارات این بخش در سال ۱۳۹۹ به میزان ۱۰ میلیارد تومان بود و این رقم امسال به ۴۰ میلیارد تومان رسید.

وی اضافه کرد: در طرح های روستایی از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۶۵ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان برای ایجاد شبکه، روشنایی معابر و اصلاح کابل مشترکان توسط شرکت توزیع نیروی برق مشهد در حوزه روستایی هزینه شده است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد اظهار داشت: بخشی از درآمد حاصل از افزایش تعرفه برق صنایع سنگین به مشهد اختصاص یافت تا در بخش اصلاح و نوسازی شبکه برق روستایی و رفع افت ولتاژ شدیدی که در این حوزه وجود داشت، هزینه شود، هم اینک طرحهای بهسازی و اصلاح شبکه برق روستایی در حال انجام است.

وی بیان کرد: هم اینک ۳۸۰ میلیارد تومان طرح برق در داخل شهر مشهد در قالب ایجاد پست های ۱۳۲ کیلوولت یا ۶۳ کیلوولت در دست اجرا است که به صورت مویرگی و ریز است لذا نمود زیادی در عرصه جغرافیایی ندارد با این حال موفق شدیم کل اعتبار این بخش را به طور کامل جذب کنیم و اقدامات خوبی نیز برای ایجاد پست های برق ویژه شهرک های صنعتی انجام گرفته و توسعه پستهای برق در حال انجام است که تاثیر ساخت آنها را تا پایان سال خواهیم دید.

رمضانی اضافه کرد: تعداد کل طرح های این شرکت هزار و ۷۶۳ مورد بوده که ۵۵۳ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان برآورد هزینه آن بوده است که اجرای ۷۰ درصد از این طرح ها با هزینه ۳۸۴ میلیارد تومان به اتمام رسیده است، در بخش خروجی پست های فوق توزیع در شهر مشهد نیز ۱۰ میلیارد تومان برآورد هزینه شده است که اقدامات مربوط به خروجی پستهای فرهنگ و ۵ پست دیگر در حال انجام است.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد با اشاره به عبور موفقیت آمیز این نهاد از اوج مصرف تابستانی گفت: سرمایه گذاری هایی که در حوزه زیرساختی برق از سال گذشته انجام گرفت، باعث شد که آثار آن در سال جاری نمود پیدا کند به طوری که در ساعات غیر اوج مصرف خاموشی در سطح شبکه برق به وجود نیاید و وضعیت شاخص ها بهبود پیدا کند.

رمضانی در خصوصی خاموشی های سال ۱۴۰۰ و مدیریت برق گفت: پارسال مشکلات عدیده ای برای صنعت برق مشهد و خراسان رضوی به وجود آمد که باعث اعمال خاموشی برای مشترکان خانگی، کشاورزی و صنعتی شد که دلایل متعددی داشت از جمله آنکه سرمایه گذاری لازم در حوزه نیروگاه ها انجام نشده و سوخت لازم در سال های ۱۳۹۹ و ۱۴۰۰ به آنها نرسیده بود، در کنار آن موضوع خشکسالی و بارشهای کم باران، تولید نیروگاه های برقابی را کاهش داده و در عمل باعث خاموشی شماری از مشترکان شده بود، اما مشکل اصلی از بخش توزیع نبود زیرا زیرساختهای این بخش مشکلی نداشت، بلکه معضل اصلی به بخش تولید برق بازمی گشت که باعث تحمیل خاموشی به مشترکان شد.

رمضانی اظهار داشت: در زمانی که شرایط بحرانی شد، عنان کار از بخش توزیع برق هم خارج شد به نحوی که نمی دانستیم کدام نیروگاه در کدام روز زیر بار نخواهد رفت، زمانی که مشکل کمبود تولید برق در کشور محرز شد، دیرهنگام با بخش های کشاورزی و صنعتی وارد مذاکره شدیم تا بتوانیم مطابق با یک برنامه، خاموشی ها را اعمال کنیم، از آنجا که این موارد به موقع اقدام نشده بود، مشکل زیادی به وجود آمد اما برای سال ۱۴۰۱ برنامه ریزی لازم را از قبل انجام دادیم و به سمت خاموشی با برنامه پیش رفتیم، آنچنان که در نهایت با یک برنامه ریزی منسجم در سطح صنعت برق مشهد، موفق شدیم اعمال مدیریت مناسبی را برای مشترکان کشاورزی و صنعتی در ایام اوج مصرف تابستانی انجام دهیم.

وی بیان کرد: در این راستا برای ۱۲ هزار مشترک پرمصرف مشهد شمارشگر هوشمند نصب شد و با پیش بینی پنج هزار شمارشگر هوشمند دیگر در انبار، در مجموع ۱۷ هزار شمارشگر هوشمند در ایام اوج بار تابستان سال ۱۴۰۱ برای مشترکان مشهد نصب شد، برنامه ریزی انجام گرفته برای مشترکان پرمصرف بخشهای خانگی و تجاری به نحوی بود که در صورت بروز مشکل به جای قطع برق مشترکان پرمصرف، مصرف آنها محدود شود.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد گفت: همه مشترکان صنعتی که خارج از شهرکهای صنعتی بودند، کنترل پذیر شدند، ۱۲۰ مورد از مشترکان ولتاژ اولیه که مصرف برق زیادی داشتند، کنترل پذیر شدند، در این راستا در روز هشتم مردادماه، که گرمترین روز مشهد در تابستان سال ۱۴۰۱ بود، ۱۷۵ مگاوات بار کنترل پذیر وجود داشت که در سامانه پایش قابل مدیریت بود، در آن زمان بیشترین بار مشهد در شبکه هزار و ۸۰۰ مگاوات بود که از این میزان ۲۰۰ مگاوات از محل مشترکان دارای چاه های کشاورزی و صنایع، بار کنترل پذیر و رویت پذیر به شمار می رفت یعنی می توان گفت در زمانهای اوج مصرف، این مشترکان قابل کنترل هستند.

مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق مشهد به موضوع استخراج رمزارزها اشاره کرد و گفت: در این راستا قراردادی با فرماندهی انتظامی خراسان رضوی منعقد شد و یک نیروی مسلح آماده هر روز صبح در محل این نهاد حضور می یافت و از ارتباطات مردمی و گزارش دهی آنها در خصوص وجود دستگاه های غیرمجاز رمزارز نیز بهره گرفته شد، در هر نقطه ای که مردم گزارش داده بودند، موفق به کشف دستگاه استخراج رمزارز شدیم و پاداش آنان را نیز پرداخت کردیم.

رمضانی افزود: همچنین از طریق روش داده‌کاوی، ارزیابی دستگاه های استخراج رمزارز را آغاز کردیم تا نقاطی که احتمال وجود دستگاه استخراج رمزارز را دارد شناسایی کنیم و البته از اطلاعات مخابرات هم برای شناسایی دستگاه های استخراج رمزارز نیز بهره گرفتیم به نحوی که از آی.پی آنها می توانستیم محل های وجود دستگاه استخراج رمزارز را تشخیص دهیم.

وی خاطرنشان کرد: از ابتدای سال ۱۴۰۰ تاکنون ۱۲ هزار دستگاه استخراج رمزارز با ظرفیت ۴۰ مگاوات برق از سطح شهرستان مشهد جمع آوری شده است که انبار بزرگی برای جمع آوری آنها در اختیار سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی قرار گرفت تا همه دستگاه های کشف شده مشهد و حتی خراسان رضوی در این انبار گردآوری شود. خوشبختانه به مرور ارزش رمزارزها نیز در بازار کاهش یافت و دیگر انگیزه چندانی هم برای استخراج غیرقانونی آن وجود ندارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز