ایلنا از عدم مدیریت منابع آبی در همدان گزارش می دهد؛
وعده جدید مدیران استان؛ آب سد تالوار بیستم شهریور راه اندازی می شود/ شهروندان : مسئولان چرا زودتر کاری نکردند؟
« آب همدان باید جیرهبندی شود»جملهای که سر زبان بسیاری از کارشناسان استان از ابتدای امسال است . اما مسئولان ارشد استان زیر بار نرفتندتا اینکه اخر همین شد بعضی از مناطق همدان فقط یک ساعت آب دارد و دوباره قطع می شود.مسئولان ابرسانی مجبورند با تانکر به محلهها آبرسانی کنند و تانکرهای آب معدنی از سایر استانها به همدان منتقل شود تا مردم تشنه نباشند؛اما آیا چاره مشکل کم آبی همدان ابرسانی سقایی است؟
به گزارش ایلنا، بیشترین نارضایتیهای مردمی در همدان نسبت به قطع شدن آب در چندین روز گذشته مربوط به شهرک بهشتی و شهرک مدنی مخصوصا مساکن مهر این شهرک و اطراف امامزاده عبدا...(ع) باز می گردد که مردم را با مشکلات زیادی روبه رو کرده است. قطعی آب بیش از 4 در روز در برخی از محلات همدان باعث نارضایتی مردم شد و مشکلات زیادی را گریبانگیر آنها کرده و به صورت سقایی و آب های بسته بندی شده آب مورد نیاز مردم تامین می شود.
رضا احمدی یکی از شهروندان همدانی در این باره به خبرنگار ایلنا، گفت: میزان ورودی و مصرف آب همدان کاملا مشخص است، مسئولان خبر داشتند که چه زمانی چنین وضعیتی رخ میدهد اما چرا برنامهریزی نکردند که زودتر آب جیرهبندی شود؟ اگر آب را جیرهبندی میکردند شاید یکی 2 ماه بیشتر آب در سد باقی میماند و تا آن موقع هم بارندگی ها آغاز می شد و با مشکل بی آبی مواجه نمی شدیم.
حسین موسوی شهروند دیگری هم در این باره به ایلنا گفت: همه مسئولان تاریخ دقیق تمام شدن آب سد را میدانستند آیا آنها نمیتوانستند چاههای آب مورد نظرشان را سریعتر آماده و در تاریخ معین وارد مدار می کردند که در برخی از مناطق یک هفته بدون قطرهای آب نمانند؟ بانی این اتفاق و سیاستگذاری کیست؟ آیا همین آب موجود را نمیتوانند طوری مدیریت کنند که عادلانه بین مردم تقسیم شود؟ چرا بعضی مناطق 5 روز حتی یک ساعت آب ندارند اما برخی مناطق 18 ساعت آب دارند و یا حتی بعضی از منازل نیم ساعت هم قطعی آب ندارند؟ ما گذشته را کالبدشکافی نمیکنیم اما به وضعیت و مدیریت حال حاضر که میتوانیم انتقاد کنیم.
محمد رضایی یک دیگر از شهروندان همدانی هم به ایلنا، گفت: برخی از مسئولان و سیاسیون برای حفظ جایگاه خود از ابتدای سال آب را جیرهبندی نکردند و امروز ما آب حتی برای خوردن هم نداریم تمام ظرفها و لباس های کثیف روی هم تلنبار شدهاند و نظافت مان به حداقل رسیده است. باوجود پیشبینی چنین شرایطی برای مردم اما، برخی مسئولان نگران جایگاه خودشان بودند که آب در همدان قطع نشود که بازخواست شان کنند. می بایست در زمان مناسب جیرهبندی آب را آغاز میکردند و اگر از ارزیابیشدن میترسیدند عنوانش را میگذاشتند "تنظیم آب"! حالا با وجودی که چنین بحرانی بهوجود آمده باز هم مسئولان درس نگرفته و هنوز هم فکر میکنند با پنهانکاری مشکل حل میشود.
سجاد مرادی یک باغدار همدانی هم گفت : گیریم چاههای کشاورزی را هم برای تأمین آب شرب گرفتند، وقتی باغات و محصولات کشاورزی آبیاری نشوند غذای مردم را چطور میخواهند تأمین کنند؟ غذا را هم میخواهند جیرهبندی کنند؟ آیا با این برنامه ریزی که دارند پیش می برند میتوان زندگی کرد؟مسئله آب شوخیبردار نیست. مسئله آب را رها کنند، بگذارند کارشناسان به این موضوع ورود کنند که مشکل از آنچه که است بدتر نشود.
این باغدار ادامه داد: بعد از 17 سال که قرار بود آب از تالوار برای مردم بیاورند حالا نقل قول ها شروع شده که مردم زنجان تجمع کردهاند و می گویند یک قطره آب به همدان نمیدهیم، دیگری گفته است آب تالوار آرسنیک دارد. دهها نقل قول وجود دارد که آب تالوار به همدان نمی رسد.
اما اغلب مردم ناراضی از بیآبی منتقد نحوه توزیع آب هستند و معتقدند که همین آب موجود هم باید عادلانه تقسیم شود مشکل تأمین حل می شود.
عضو شورای عالی استان ها در گفت و گو با خبرنگار ایلنا در این باره، اظهار داشت: برای مشکل بخشی از بی آبی همدان کشاورزان در این شرایط پای کار بودند و کمک کردند و چاه های آب شان را به شبکه آبرسانی وصل کردند. یک بخشی از شهر را نیز با تانکر آب رسانی می کنند و در بخش دیگری هم آب معدنی توزیع میکنند.
علی شیرمحمدی گفت: استاندار برای راه اندازی آب سد تالوار وعده بیستم شهریور را دادهاند که راه اندازی می شود. امیدواریم با راه اندازی آب این سد وضعیت در شهر همدان به حالت عادی بازگردد.
وی ادامه داد: با وجودی که با وصل شدن آب چاه های کشاورزان به شبکه آبرسانی همدان کشاورزی ممکن است با مشکل روبرو شوند اما این کار را کردند.
نماینده همدان در شورای عالی استان ها در پایان از مردم همدان بابت مشکل بی آبی عذرخواهی کرد و گفت: امیدوارم به زودی این مشکل حل شود.