یک مسئول خبرداد؛
افزایش تعداد بیکاران بالای ۱۵ سال خراسان رضوی/ کرونا موثرترین عامل در افزایش بیکاری بود
سرپرست مدیریت کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: نرخ مشارکت اقتصادی استان در بهار سال ۱۴۰۰ به میزان ۴۰.۵ درصد بوده که این نرخ در بهار امسال به ۴۱.۹ درصد رسیده است.
به گزارش ایلنا از مشهد، کلثوم فاضل در این خصوص افزود: نرخ بیکاری افراد بالای ۱۵ سال خراسان رضوی در بهار ۱۴۰۰ در این استان ۶.۸ درصد بود که این نرخ در بهار ۱۴۰۱ به ۷.۹ درصد رسیده است، علت عمده اثرگذار در بیکاری، نوساناتی است که در فضای اقتصادی استان به سبب شیوع کرونا به وجود آمد و عمده تاثیر خود را نیز بر بخش خدمات گذاشت چرا که بخش عمده اقتصاد و اشتغال استان وابسته به بخش خدمات است.
وی بیان کرد: برای امسال خراسان رضوی ۱۱۵ هزار فرصت شغلی در نظر گرفته شده و تلاش دستگاه های اجرایی نیز تحقق همین هدف است که تاکنون بیش از ۱۵ هزار و ۳۳۱ فرصت شغلی در سامانه رصد اشتغال ثبت شده است.
فاضل با اشاره به اقدام موثر دولت در ساماندهی و رصد اشتغال ثبت شده توسط دستگاه های اجرایی گفت: پیش از این تاکید خاصی روی سامانه رصد اشتغال نبود و میزان مشاغل ایجاد شده از بخشهای مختلفی دریافت می شد که بخش اعظم آن هم در حوزه مسکن بود، که البته قابل انکار نیست، اما امسال با تاکید وزارتخانه تعاون کار و رفاه اجتماعی، الزام شده که همه دستگاه های اجرایی فرصت های شغلی به وجود آمده را در سامانه رصد اشتغال ثبت کنند.
وی افزود: در این سامانه کد ملی افراد، اطلاعات آنان و تسهیلاتی که دریافت کرده اند و نقش آفرینی این تسهیلات ثبت می شود که کاملا قابل پایش است به طوری که سه مرحله نظارت روی شغل ایجادی ثبت شده در این سامانه انجام می گیرد که شامل مرحله ارسال پیامک به تلفن فرد شاغل و پرسیدن چند سوال، برقراری تماس تلفنی و اطمینان از شاغل بودن فرد و نظارت میدانی از شغل ایجاد شده می شود.
وی اظهار داشت: بیشترین فرصت شغلی ایجاد شده در سال جاری در بخش خدمات و بیشترین تعهد اشتغال در خراسان رضوی مربوط به کمیته امداد امام خمینی (ره) با ۳۳ هزار فرصت شغلی تعهد شده در قالب اشتغال حمایتی بوده است.
سرپرست مدیریت کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی با اشاره به فعالیت ۹۲ مرکز کاریابی در استان گفت: از این تعداد ۵۳ مرکز در مشهد و ۳۹ مرکز در دیگر نقاط استان پراکنده اند که این مراکز در چهار ماهه نخست امسال هزار و ۵۵۸ نفر را به کار گماشته اند.
فاضل اظهار داشت: بررسی های به عمل آمده طی سه سال گذشته نشان داد که ۳۰ درصد از افرادی که در خراسان رضوی جویای کار بوده اند، به مراکز کاریابی مراجعه کرده اند و البته لازم است که این مراکز به لحاظ صنفی تلاش بیشتری در جذب جویندگان کار داشته باشند.
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت کارگروه اشتغال و قرارگاه اشتغال استان در راستای رفع موانع مسیر اشتغالزایی، بویژه تامین منابع مالی گفت: از اسفندماه سال ۱۳۹۶ تاکنون ۷۹۱ میلیارد و ۴۸۱ میلیون تومان تسهیلات حمایتی به هشت هزار و ۹۰۲ طرح اشتغالزا در خراسان رضوی پرداخت شده است.
فاضل افزود: پارسال سهم خراسان رضوی از تسهیلات مشاغل خانگی ۱۲۰ میلیارد تومان بوده که در ۲ مرحله به استان ابلاغ شده است و در مجموع ۹۴ میلیارد تومان جذب شده است، سهم استان از این تسهیلات در سال جاری ۱۵۴ میلیارد تومان است که توزیع شهرستانی آن انجام گرفته و دستگاه های اجرایی، متقاضیان را به بانک ها معرفی کرده اند.
سرپرست مدیریت کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: از محل بند ب تبصره ۱۶ قانون بودجه نیز که به نهادهای کمیته امداد امام خمینی (ره) و بهزیستی تعلق دارد، از هزار و ۷۳۰ میلیارد تومان سهمیه کمیته امداد خراسان رضوی در این بخش، طی چهار ماه نخست امسال ۸۵ میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده و از ۸۹۷ میلیارد تومان سهمیه بهزیستی استان نیز در این مدت ۱۸.۵ میلیارد تومان به متقاضیان پرداخت شده است.
فاضل اظهار داشت: رویکرد وزارتخانه مبنی بر تسهیل صدور مجوزها، شامل حال مراکز کاریابی نیز می شود، در دستورالعمل قبلی به ازای هر ۳۰ هزار نفر جمعیت فعال امکان صدور مجوز برای مراکز کاریابی بود اما در بخشنامه جدید این محدودیت حذف شده و امکان صدور مجوز برای هر مرکزی که شرایط لازم را داشته باشد و بتواند به امر کاریابی کمک کند، وجود دارد.
وی ادامه داد: با توجه به رویکرد وزارتخانه در دولت سیزدهم، توسعه مراکز مشاوره کارآفرینی از طریق تسهیل صدور مجوزها در دستور کار قرار گرفت که در این راستا مجوز مرکز مشاوره کارآفرینی در صورت تکمیل بودن مدارک آنها ظرف سه روز صادر می شود.
فعالیت ۸۲ مرکز مشاوره کارآفرینی و کسب و کار در استان
سرپرست مدیریت کارآفرینی و اشتغال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی خراسان رضوی گفت: هم اکنون ۸۲ مرکز مشاوره کارآفرینی و کسب و کار فعال در استان وجود دارد که از این تعداد ۳۰ مرکز شتاب دهنده هستند و ۳۰ مرکز مجوز ارایه خدمات در فضای کار اشتراکی را از اداره کار دریافت کرده اند.
وی اظهار داشت: در چهاردهمین دوره تجلیل از کارآفرینان برتر استان که سال گذشته برگزار شد، از ۱۱۵ هزار نفری که در این دوره شرکت کردند، ۹ نفر از سه بخش صنعت، خدمات و کشاورزی استان انتخاب و به جشنواره کشوری معرفی شدند که بالاترین امتیاز آنها در شاخص هایی از جمله نوآوری، رشد سریع، ایجاد اشتغال، نداشتن مشکلات مالیاتی و روابط کار بود.
فاضل، راه اندازی باشگاه کارآفرینان نوجوان را از دیگر اقدامات اداره کل متبوع خود در حوزه کارآفرینی برشمرد و افزود: امسال برای راه اندازی این باشگاه اطلاع رسانی های لازم توسط اداره کل آموزش و پرورش و اداره کل فنی و حرفه ای استان انجام گرفته که گروه هدف آن افراد هفت تا ۱۸ ساله هستند.
وی برنامه این باشگاه را ارایه دوره های آموزشی در راستای فرهنگ سازی برای کارآفرینی و ترویج اخلاق کارآفرینانه دانست که تاکنون سه شرکت توانمند در استان در این خصوص اعلام آمادگی کرده و به وزارتخانه معرفی شده اند.