رئیس شورای شهرستان مشهد مطرح کرد؛
نمیتوان یک جهانشهر را با بودجه محلی اداره کرد/نیاز مشهد به بودجه ملی
رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد گفت: در مشهد بهعنوان یک جهانشهر، نمیتوان انتظار داشت که بودجه برای خدمترسانی به چهار میلیون نفر تعریف شود، اما شهر در هر سال از ۳۰ میلیون زائر پذیرایی کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، موسیالرضا حاجی بگلو، سخنگوی شورای شهر و رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد در یازدهمین جلسه این شورا که با حضور ابراهیم علیزاده رئیس کمیسیون ساماندهی حاشیه شهر، محمدامین بابایی مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان و نیز جمعی از فعالان عرصه اشتغال استان برگزار شد، با تأکید بر توجه شورای ششم به حمایت از شرکتهای دانشبنیان و کارآفرینان مشهدی اظهار کرد: شورا در مصوبه جدید خود مقرر کرده تا شرکتهای دانشبنیان علاوه بر معافیت از عوارض ساختمانی، از پرداخت عوارض مربوط به آتشنشانی و خدمات شهری هم معاف باشند تا دیگر هیچ مانعی برای راهاندازی دفاتر و مراکز اشتغالزایی وجود نداشته باشد.
وی افزود: علاوه بر این، طبق تفاهمنامهای که در روزهای اخیر با سازمان بازآفرینیهای شهری منعقد شده است، هزار میلیارد ریال تسهیلات از سوی این سازمان در اختیار شورای شهرستان قرار میگیرد تا برای کمک به کارآفرینی در روستاهای متصل و منفصل پهنههای پیرامونی شهر مورد استفاده قرار بگیرد.
رئیس شورای اسلامی شهرستان مشهد، اصلیترین چالش در مسیر اشتغالزایی در شهرستان را مهاجرت معکوس دانست و خاطرنشان کرد: باید تلاش کرد تا ساکنان مناطق حاشیه شهر، برای بازگشت به روستاهای خود ترغیب شود و تحقق این هدف، درگرو حمایت از مشاغل خرد و خانگی است بنابراین همانطور که تاکنون ۳۶ روستای پیرامونی مشهد در پوشش خدمات حملونقل شهری قرار دارند، شهرداری مشهد مکلف شده که تا پایان سال ۱۴۰۱،سایر روستاهای پیرامونی را هم تحت این پوشش قرار دهد و این فقط یک گام برای ترغیب مردم به مهاجرت معکوس است.
وی ادامه داد: رهبر معظم انقلاب همواره تأکید دارند که صنایعدستی و گردشگری میتواند در خدمت اشتغال قرار بگیرد و اگر این هدف محقق شد، بسیاری از چالشها در عرصههای مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی حل میشوند زیرا تولیدکنندگان صنایعدستی هم در سالهای اخیر، رویکرد و رویه تولید خود را متحول کرده تا زمینه برای ورود سرمایهگذاران فراهم باشد.
سخنگوی شورای شهر مشهد تصریح کرد: حال مردم خوب است زمانی که حال اقتصاد شهر خوب باشد و در این رابطه متقابل، حمایت از سرمایهگذاران بسیار حائز اهمیت است زیرا اگر بخش خصوصی برای به اشتراکگذاری سرمایههای خود جرئت ریسک نداشته باشند، دیگر نمیتوان انتظار داشت که توسعه شهری شتاب مطلوبی داشته باشد و شهرداری از جایگاه تصدیگری خارج شود.
وی در انتها تأکید کرد: ارتقای سطح خدمترسانی به زائران و مجاوران امام رضا (ع) در اولویت راهبردهای اعضای شورای ششم و مدیریت شهری قرار دارد اما حقیقت این است که در مشهد بهعنوان یک جهان شهر، نمیتوان انتظار داشت که بودجه برای خدمترسانی به چهار میلیون نفر تعریف شود اما شهر در هر سال از ۳۰ میلیون زائر پذیرایی کند. بنابراین، تخصیص بودجه ملی برای دریافت خدمت ملی یک ضرورت انکارناپذیر است.