به گزارش ایلنا، رئیس شورای اسلامی شهر شیراز با اشاره به اینکه در یکسال گذشته بیش از ٤٦٤ طرح و لایحه در شورا مطرح که ۴۱۶ مصوبه طی ۶۸ جلسه شورا به تصویب رسیده است، بیان کرد: از این تعداد مصوبه تاکنون ۳۴ درصد آن توسط شهرداری به شکل کامل اجرایی شده و ٦٦ درصد آن هنوز اجرا نشده است.
مهدی طاهری در نشست خبری پیرامون عملکرد یک ساله شورای شهر شیراز گفت: مجموع تصمیمات و مصوبات شورای شهر شیراز در یکسال گذشته ٦٨٦ مورد بوده است که ٣١٣ مصوبه مورد تایید فرمانداری قرار گرفته، ٥٩ مصوبه شورا توسط فرمانداری تایید نشده است و ١٨ طرح مصوب نیز به دلیل عدم تایید، به شورای حل اختلاف ارسال شده است.
به گفته طاهری ۷۵ درصد مصوبات این شورا توسط فرمانداری تایید شده و در خصوص ٢٦ مصوبه نیز فرمانداری تاکنون اظهارنظری نداشته است.
وی با اشاره به برگزاری 19جلسه غیرعلنی در شورا خاطرنشان کرد: همچنین از ٣١٩ طرح مطرح شده در شورا ٥٩ طرح دو فوریتی، ٩ طرح یک فوریتی بوده است و در این مدت سه بار از شهردار طرح سؤال شده است و ١٧ مورد نیز تذکر دادهایم.
تهیه اطلس در حوزه سرمایهگذاری
در ادامه محمدحسن اسدی؛ رئیس کمیسیون اقتصاد و سرمایهگذاری شورای شهر با بیان اینکه در یک سال گذشته 56 مصوبه در کمیسیون اقتصادی تصویب شده است، بیان کرد: در دوره قبلی شورا مجموع مصوبات 23 بوده اما با گذشت یکسال از عمر شورای دوره ششم 56 مصوبه داشته ایم.
وی افزود: همچنین ایجاد پنجره واحد سرمایهگذاری و رفع موانع حقوقی جذب سرمایههای خارجی نیز در دستور کار قرار گرفته است.
اسدی با بیان اینکه امسال شهرداری مکلف به انعقاد قرارداد 15 هزار میلیاردی در حوزه سرمایهگذاری شده است، عنوان کرد: در بخش سرمایهگذاری یک ریلگذاری ایجاد شده و امروز شهرداری برای هیچ فعالیتی در زمینه اقتصادی ابهامی ندارد.
هزینه های جاری امسال کمتر از 16 درصد است
ابراهیم حسینی؛ رئیس کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر شیراز نیز گفت: بودجه امسال بالای 15 هزار میلیارد بسته شده است و با کنترل هزینه های جاری امسال کمتر از 16 درصد شده است.
حسینی با بیان اینکه بدهیهای شهرداری با شفافیت مطرح شده است و شهرداری مکلف به پرداخت بدهی 2هزارو 500 میلیارد شده است، عنوان کرد: این امکان فراهم شد که پرداخت بدهی به صورت تهاتر و فروش املاک باشد.
ایجاد دبیرخانه تخصصی رفع محرومیت زدایی
وردار با اشاره به ساماندهی، توسعه و توانمندسازی سکونتگاه غیررسمی، روستاهای الحاق شده و مناطق کم برخوردار در شهر شیراز در قالب طرح های عاجل و طرح های بنیادین در محلات هدف، بیان کرد: عمده محلات هدف در کمیسیون محله سهل آباد، سعدی، مهدی آباد، کوشک میدان، ده پیاله، شیخ علی چوپان، شهرک بهار، دباغی، گلوب و گود شیری است.
حسینی با اشاره به الزام شهرداری به ایجاد مراکز مهارت آموزی و توانمندسازی سرپرستان خانوار در مناطق ۱۰، ۹،۷ ،۲ و ۳ شهرداری شیراز گفت: همچنین تهیه GIS شهر شیراز و الزام شهرداری به تهیه و تکمیل سند محرومیت زدایی و نقشه ژئودیتای نیز مورد دیگری است که زمان بندی در خصوص تهیه سند مربوط به ایجاد شده است.
مدیریت مستقل سازمان تاکسیرانی از ماه آینده
محمدتقی تذروی؛ رئیس کمیسیون حمل و نقل و ترافیک شورا با بیان اینکه در یک ماه آینده سازمان تاکسیرانی مدیریت مستقل میشود، خاطرنشان کرد: این کار با این هدف بود که ارائه خدمات به رانندگان تاکسی با سهولت بیشتری انجام شود.
وی با بیان اینکه هزار میلیارد تومان اوراق مشارکت خط۲مترو شیراز تأمین شده است، عنوان کرد: اخذ عوارض صدور مجوز تردد خودروهای باربر نیز در مرحله عملیاتی قرار دارد.
تذروی با اشاره به نارضایتی مردم نسبت به اتوبوسهای گاز سوز، با اولویت جایگزینی اتوبوسهای جدید با اتوبوسهای گازسوز عنوان کرد: از مردم عذرخواهی می کنم که اگر شعاری دادیم اما در میدان نتوانستیم آن را عملیاتی کنیم.
لزوم توجه به مدیریت منابع آب در شیراز
مسعود زارعی، رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهر نیز گفت: توجه به مدیریت منابع آب در تصمیمات این کمیسیون اولویت بوده است.
زارعی با اشاره به تخصیص اعتبار مناسب برای نگهداری هزار معتاد، تدوین سند راهبردی مدیریت سبز و الزام شهرداری به احداث تصفیه خانه محلی قصردشت گفت: این اقدامات از مهمترین مصوبات این کمیسیون بوده است.
رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورا نیز از لزوم توجه به مدیریت منابع آب در شیراز سخن گفت و اظهار کرد: الزام شهردای به احداث تصفیه خانه محلی قصردشت در همین راستا در دست پیگیری است و سند راهبردی مدیریت سبز در شهرداری شیراز نهایی شده است.
رصد دائمی پروژههای عمرانی
رئیس کمیسیون عمران شورای شهر شیراز نیز با بیان اینکه بحثهای عمران همواره چالشبرانگیز بوده است، ابراز کرد: از این رو طرح چهارشنبههای عمرانی برای رصد دائمی پروژهها اجرایی میشود و در دوره پنجم عمران و حمل و نقل یکی بودند که این دوره حمل و نقل جدا شد.
علیرضا اسکندری با بیان اینکه اجرای پروژه زیرگذر گویم که از معضلات ترافیکی شیراز است، در این کمیسیون مورد توجه قرار گرفته است، ابراز کرد: با این زیرگذر تلاش شده که این مشکل برطرف شود و با مهندسی ارزشی که در این پروژه انجام شد 700 میلیارد تومان صرفهجویی صورت گرفت.
راه اندازی پلیس ساختمان
رئیس کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر در این جلسه گفت: کنترل و نظارت بر ساخت و سازها از طریق راهاندازی پلیس ساختمان دنبال میشود تا بر کیفیت بناها نظارت کند.
غلامعلی ترابی با اشاره به راهاندازی پلیس ساختمان در راستای نظارت بیشتر بر روند ساخت وسازها گفت: کنترل و نظارت بر حوزه ساخت وسازها دغدغه مهم شورا است.
عضو شورای شهر شیراز گفت: افزایش سهم خدمات یا کسری پارکینگ نیز مطابق ماده یک قانون شهرداریها تعیین تکلیف شده و در زمره مباحث عوارضی نیست.
ایجاد یک باغ ویژه بانوان در هر منطقه
همچنین رئیس کمیسیون فرهنگی شورای شهر با اشاره به اینکه پررنگ کردن شعائر الهی و عنوان سومین حرم همواره مورد توجه بوده است، بیان کرد: تاکید بر ریشههای مسائل فرهنگی مورد توجه قرار گرفته است.
علی اکبر سلطانی افزود: ایجاد یا تبدیل حداقل یک باغ ویژه بانوان در هر منطقه و احداث پارکهای موضوعی علوم، تاریخ و هنر نیز از اهم مصوبات کمیسیون فرهنگی بوده است.
بیشترین تلاش برای تغییر و تحول
رئیس کمیسیون نامگذاری شورای شهر شیراز نیز با تاکید بر اینکه ادعا داریم شورای ششم بیشترین تلاش را برای تغییر و تحول در سطح شهر داشته و آمارها نیز مؤید این موضوع است، گفت: بیش از ٧٠ درصد مصوبات این کمیسیون مربوط به نامگذاری کوچههای بی نام بوده و کمتر از ٣٠ درصد تغییر نام کوچهها، خیابانها و معابر داشته ایم.
افسانه خواست خدایی با بیان اینکه شهرداری مکلف به روز رسانی نقشه شهر برای ثبت وضعیت دقیق نامگذاری معابر و اماکن عمومی شده است، گفت: ٦٠ درصد مصوبات این کمیسیون به ذکر و نام و یاد شهدا بوده و نامگذاری ها با عنوان شهید انجام شده است.