معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران:
۶۰ درصد تستهای کرونا در مازندران مثبت است/ حجاج در فرودگاه تست کرونا میشوند
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران گفت: بررسیها طی دو هفته اخیر نشان میدهد که ۶۰ درصد تست مردم در مراجعات به مراکز درمانی استان به ویروس کرونا مثبت میشود.
به گزارش ایلنا، عباس علیپور امروز پنجشنبه در نشست با خبرنگاران به سویه جدید امیکرون که با علامتهای اختصاری BA.۵ و BA.۴ معرفی میشود، اشاره کرد و پایین آمدن ایمنی مردم جامعه، عدم رعایت شیوهنامههای بهداشتی و بالا بودن تلاطم جمعیت و افزایش حجم مسافر را علل شیوع کرونا در استان عنوان کرد و گفت: در چنین شرایطی برای افزایش ایمنی واکسیناسیون ضروری است.
علیپور افزود: تعداد موارد بستری جدید در هفته سوم تیرماه نسبت به هفته قبل آن افزایش داشته و افرادی که بهصورت سرپایی بر اساس ابتلا به کرونا به مراکز درمانی مراجعه کردند نیز ارتقاء یافته است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد تست کووید ۱۹ مثبت است، گفت: افزایش شمار روزانه مبتلایان به کرونا حاکی از آن است که استان وارد موج هفتم این بیماری شده و با توجه به اینکه سطح ایمنی جامعه در برابر آن کاهش یافته، افراد واجد شرایط سریعتر دز یادآور را تزریق کنند.
وی افزود: بیش از ۴۵۰ مراکز نمونهگیری در استان وجود دارد که مردم در صورت دارا بودن علائم کرونا میتوانند برای تست کرونا به این مراکز رجوع کنند.
علیپور ادامه داد: اکنون سطح ایمنی جامعه در برابر کرونا پایین آمده توصیه میکنیم مردم نسبت به اصول بهداشت فردی و اجتماعی توجه ویژهای داشته باشند.
وی با یادآوری اینکه خطر ابتلا به بیماری کرونا با ورود حجاج و برگزاری مراسم محرم بسیار جدی است، افزود: به منظور جلوگیری از انتشار ویروس کرونا، تمام حجاج برگشتی از بیتاللهالحرام هنگام ورود به فرودگاه با عبور از مقابل دستگاه تبسنج دیجیتالی، غربالگری و تست کرونا میشوند در صورت مثبت بودن به خانواده آنان برای قرنطینه اطلاع داده میشود.
علیپور رعایت پروتکل های بهداشتی و فاصله گذاری اجتماعی توسط حجاج و استقبال کنندگان ضروری دانست و توصیه کرد: حجاج از گرفتن ولیمه و روبوسی خودداری کنند.
وی با بیان اینکه قوانین و مقررات بهداشتی و درمانی در مقوله رنگبندی شهرها به کرونا باید رعایت و عملیاتی شود ، گفت : همه اصناف و دستگاههای اجرایی باید قوانین بهداشتی را طبق رنگبندی رعایت کنند و این مقوله به ستاد پیشگیری و مقابله با کرونا استان تاکید شده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران با اشاره به اینکه در همه شهرهای استان یک مراکز تجمیعی واکسیناسیون فعال شده است، یادآور شد: البته در برخی از شهرستانها یک تا دو مرکز تجمیعی نیز فعالیت دارد.
علیپور در ادامه به فعالیت پزشک خانواده اشاره کرد و گفت: ۱۰۸۴ خانه بهداشت روستایی به یک میلیون و ۱۳۷ هزار نفر خدماترسانی میکند.
وی به خدماترسانی ۶۱۰ هزار نفر از طریق پایگاه زمینه شهری و غیر شهری اشاره کرد و افزود: ۱۰۱ پایگاه زمینه شهری و ۵۹ پایگاه غیر زمینه شهری در استان مازندران فعال است.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مازندران از فعالیت ۵۴۳ پزشک خانواده شهری و ۳۷۹ پزشک خانواده روستایی خبر داد و گفت: "بازنگری، رضایتسنجی، ارزیابی عملکرد، زمانسنجی و کارسنجی، بلوکبندی جمعیت، پرونده الکترونیک و توانمندسازی نیروی انسانی" در چارچوب حل مشکلات جامعه از برنامههای پزشک خانواده است.
وی رضایت سنجی از دریافتکنندگان خدمت را از دیگر طرحها عنوان کرد و گفت: بلوک بندی جدید و جمعیت از دیگر طرحها است زیرا جمعیت تحت پوشش پزشک خانواده از محلات مختلف است.
علیپور با بیان اینکه طی دو سال گذشته نیمی از جمعیت استان یکبار توسط پزشک خانواده ویزیت نشدند، افزود: باید تلاش کنیم خدماتی که مردم از پزشک خانواده دریافت میکنند، قابل اهمیت باشد.
وی پرونده الکترونیک سلامت در سطح یک و پزشک خانواده را از دیگر طرحها برای ارتقای وضعیت برشمرد و بیان کرد: همه شهروندان با کد ملی به پرونده سلامت الکترونیک در سطح یک دسترسی پیدا خواهند کرد.