سرپرست فرمانداری ویژه کاشان مطرح کرد؛
تهدید دشت کاشان با تداوم کم آبی و کاهش سفره آب های زیرزمینی/سرانه فضای سبز کاشان در مقایسه جهانی بسیار پایین است
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان گفت: بقا و ماندگاری در منطقه کاشان منوط به حفظ محیط زیست و طبیعت پیرامونی است؛ در غیر این صورت بحران کم آبی و کاهش سفره آب های زیر زمینی ادامه زندگی در دشت کاشان برای سال های دیگر با اما و اگر های جدی مواجه خواهد کرد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کاشان، محمدشریف زارعی در خصوص صنایع آلاینده هوا به ویژه واحدهای صنعتی، شرکتهای تولید شن و ماسه، تولید آسفالت، معادن و پسماند اظهار داشت: یکی از مسایل مهم شهرستان حفظ محیط زیست و استفاده مطلوب از پتانسیل های خدادادی است، ولی همگان به عنوان یک مسئول می بایست نقش مهمی در نگهداری این میراث گذشتگان و موهبت الهی داشته باشیم و آنرا به دست آیندگان برسانیم.
وی افزود: دغدغه های زیادی از جانب مردم و مجاوران معادن سنگ در مناطق مختلف وجود داشت و مجموعه فرمانداری براساس گزارش کارشناسان، معتمدین و گفته های شاکیان اقدام به تشکیل جلسات مستمری کرد تا حقوق طرفین تامین شود.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان حفظ و صیانت از منابع طبیعی را از مهمترین راهکار برای بهرمندی از هوای پاک دانست و تصریح کرد: با داشتن هوا و محیط زیست پاک و سالم ، شاخصهای سلامت جسمانی و بهداشت روان در جامعه ارتقا مییابد و این بر پایه تحقیقات و مشاهدات مستقیمی است که از رصد شهر های برخوردار از فضای سبز استخراج شده است.
زارعی با بیان اینکه مشارکت مردم در حفظ محیط زیست زمینه ساز دستیابی به توسعه پایدار است و اولویت ضروری در کاشان افزایش فضای سبز از طریق درختکاری است یادآور شد: آموزش، آگاه سازی و تعامل با شهروندان در جذب مشارکت مردمی و حفاظت از محیط زیست نقش انکار ناپذیری دارد.
زارعی تاکیدکرد: شرایط آب و هوای شهرستان به گونه ای است که برای پیشگیری از ورود ریزگردها، حفظ بافت زمین و جلوگیری از فرونشست و سیلاب ها حرکت در مسیر طبیعت ضروری است و اولین و آخرین نسخه کارشناسان برای سکونت در کاشان کاشت درختان کم آب بر و سازگار با هوای کویر است.
وی تصریح کرد: بقا و ماندگاری در منطقه منوط به حفظ محیط زیست و طبیعت پیرامونی است، در غیر این صورت بحران کم آبی و کاهش سفره آب های زیر زمینی ادامه زندگی در دشت کاشان برای سالهای دیگر با اما و اگرهای جدی مواجه خواهدکرد.
سرپرست فرمانداری ویژه کاشان پایش مستمر بیش از یک هزار و ۴۰۰ واحدصنعتی توسط کارشناسان اداره حفاظت از محیط زیست کاشان را یادآور شد و اظهار کرد: براساس آمارهای موجود ظرفیت صنایع فعال کاشان برابر با ۱۳ مرکز استان بوده و ۶۰درصد از معادن استان اصفهان هم در کاشان است.
وی با بیان اینکه قرارگرفتن کاشان در بیابان مرکزی ایران و هم جواری با دریاچه نمک و از طرفی تخریب پوشش گیاهی به دلیل چرای بی رویه در فصول غیر متعارف سبب تشدید ریزگردها و حرکت رمل های روان شده تاکید کرد: سرانه فضای سبز کاشان در مقایسه جهانی و حتی کشوری بسیار پایین تر است واین در شرایطی است که شهرستان در پوشش گیاهی نسبت به شهر اصفهان وضعیت خوبی ندارد.
زارعی هوای کاشان به خصوص در فصول سرد سال آنهم به دلیل پدیده وارونگی هوا را نامطلوب دانست و یادآورشد: کم توجهی به موضوعات شهرسازی در ساخت و سازها، ترافیک های طولانی و افزایش تعداد خودرو های ورودی به کاشان تشدید آلودگی هوای کاشان را دامن میزند.
سرپرست فرمانداری کاشان گفت: کاشان نیازمند اسقرار حداقل ۵ دستگاه سنجش آلودگی هواست، چرا که استخراج آمار و ارقام ۵۰۰ برای آلایندگی هوای کاشان واقعا وحشتناک است.
زارعی ابراز داشت: ضروری است نهاد های سهیم در رفع این معضلات مانند شهرداری کاشان سهم مشهود تری جهت نصب دستگاه های استاندارد سنجش آلودگی هوا داشته باشند تا برنامه ریزی بهتری در این حوزه صورت بگیرد.