خبرگزاری کار ایران

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر دانشگاه علوم پزشکی سمنان:

پوست زخمی و مخاط چشم و دهان مهم ترین راه انتقال "آبله میمون" است

پوست زخمی و مخاط چشم و دهان مهم ترین راه انتقال "آبله میمون" است
کد خبر : ۱۲۳۸۳۴۸

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی سمنان با بیان اینکه تاکنون موردی از ابتلا به ویروس آبله میمون در ایران مشاهده نشده است، گفت: مهم‌ترین راه انتقال این ویروس از طریق پوست زخمی و ریختن ترشحات و مایعات بدن میمون بر روی مخاط چشم و دهان و بینی است.

 به گزارش ایلنا، محمد ناصر رهبر با بیان اینکه مورد انسانی ویروس آبله میمون در سال 1970 شناسایی شده است،گفت:فعلا به طور رسمی در خصوص مخزن طبیعی این ویروس که چه نوع حیوان یا جونده ای است گزارش رسمی نشده  ولی جوندگان و میمون‌ها به عنوان حامل ویروس اعلام شده اند.

وی اظهار کرد: این ویروس از خانواده آبله گاوی است و با آبله مرغان کاملا متفاوت است و علائم آن در انسان شامل:تب و سردرد، دردهای عضلانی و خستگی،تورم غدد لنفاوی، کمردرد، ضعف و بی حالی و نشانه های پوستی است که یک تا 3 روز بعد از شروع بیماری،بثورات پوستی نمایان می شود که 95 درصد موارد در صورت و 70 تا 80 درصد موارد در کف دستها و پاها نمایان می شود؛ دوره نهفتگی این بیماری معمولا بین 7 تا 14 روز است ولی تا 21 روز هم اعلام شده است.

رهبر با بیان اینکه در این بیماری غشاهای مخاطی،دستگاه تناسلی و ملتهمه و به ویژه ملتهمه چشم هم می تواند درگیر شود، افزود:  در صورت رعایت نشدن مسائل بهداشتی و لمس چشم با دستان آلوده امکان درگیری قرنیه چشم و نابینا شدن هم وجود دارد و از آنجا که التهاب و عفونت سبب درگیری مغز و اعصاب می شود، امکان مرگ هم وجود دارد.

مدیر پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان تصریح کرد:  با توجه به بررسی های انجام شده در سال‌های گذشته که این بیماری رواج داشته میزان مرگ و میر در برخی کشورها از 1 تا 10 درصد و در کودکان تا 25 درصد هم وجود داشته است.

وی با بیان اینکه بیماری به طور رسمی از انگلستان نشات گرفته و در بسیاری از کشورهای اروپایی، امریکایی وافریقایی هم گزارش شده است، افزود: نزدیکترین کشور به ایران که تاکنون موردی از ابتلا به ویروس آبله میمون در آن گزارش شده کشور امارات است ولی در ایران تاکنون از وجود این ویروس گزارش رسمی نشده است.

مدیر یشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی سمنان با بیان اینکه این بیماری با بیماری آبله بزرگ که هم اکنون ریشه کن شده هیچ شباهتی ندارد، افزود: واکسنی که در خصوص آبله میمون در آمریکا تهیه شده به تایید رسیده است.

وی با بیان اینکه با توجه به مُسری و قابل انتقال بودن بیماری به محض مشاهده علائم آن در کشور، ازطرف وزارت بهداشت اعلام رسمی می شود، یادآور شد: مردم باید به منظور پیشگیری و انتقال این ویروس نیز مانند بیماری کرونا علاوه بر نداشتن هراس بی مورد، مسائل بهداشتی، فاصله فیزیکی و زدن ماسک را  رعایت کنند.

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز