خبرگزاری کار ایران

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان خبر داد:

شناسایی یک مورد بیماری مشکوک به تب کریمه کنگو در هرمزگان

شناسایی یک مورد بیماری مشکوک به تب کریمه کنگو در هرمزگان
کد خبر : ۱۲۳۷۸۱۶

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: یک مورد بیماری مشکوک به تب کریمه کنگو در هرمزگان شناسایی شده، اما هنوز نتیجه آزمایش قطعی آن اعلام نشده است.

به گزارش ایلنا از بندرعباس، فاطمه نوروزیان در جمع خبرنگاران با بیان اینکه ۱۲ مورد مشکوک و یک موردقطعی در هرمزگان شناسایی شد، اظهار کرد: شهروندان ازخوردن جگر و استیک آبدار خودداری کنند.

وی با اشاره به اینکه بیماری تب کریمه کنگو بیماری خونریزی دهنده تب داری است که از راه گزش کنه آلوده به حیوان و انسان، تماس با خون و ترشحات دام آلوده، مصرف شیر آلوده و تماس با خون و بافت‌های بیمار مبتلا منتقل می‌شود، افزود: شهروندان گوشت قرمز را از مراکز مجاز تهیه کنند زیرا همزمان با آغاز فصل گرما احتمال شیوع بیماری تب کریمه کنگو هم افزایش می‌یابد.

نوروزیان با بیان اینکه بیماری تب کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری ویروسی تب دار حاد است که از طریق کَنه به انسان منتقل می‌شود و علایمی همچون تهوع، سردرد، دل درد و خون ریزی زیر پوستی راه به دنبال دارد، عنوان کرد: دامداران، کارگران دامداری ها، ذبح کنندگان و سلاخان، کارگران کشتارگاه‌ها، بازرسان بهداشتی دامپزشکی و کادر درمانی شاغل در بیمارستان‌ها از جمله افرادی هستند که بیشتر از دیگران در معرض خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو قرار دارند.

وی با اشاره به اینکه یکی از بهترین روش‌های جلوگیری از انتقال بیماری تب کریمه کنگو به انسان، نگهداری لاشه دام پس از کشتار حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای صفر تا ۴ درجه سانتی گراد است که این موضوع در کشتارگاه‌ها رعایت می‌شود، اضافه کرد: کشتار غیر مجاز دام در خارج از کشتارگاه بدون رعایت پوشش ایمنی و فروش گوشت آن بسیار خطرناک است و احتمال انتقال بیماری به انسان را افزایش می‌دهد.

کامبیز امجدی گفت: شهروندان به منظور پیشگیری از ابتلا به بیماری خطرناک تب کریمه کنگو حتما گوشت قرمز مورد نیاز خود را از مراکز تحت نظارت و مورد تائید دامپزشکی خریداری و به مهر و برچسب دامپزشکی بر روی لاشه‌ها نیز دقت کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز