خبرگزاری کار ایران

در گفت‌وگو با ایلنا مطرح شد؛

کمبود زورخانه در استان قزوین/ آموزش تخصصی 50 نونهال و نوجوان قزوینی برای حضور در مسابقات کشوری

کمبود زورخانه در استان قزوین/ آموزش تخصصی 50 نونهال و نوجوان قزوینی برای حضور در مسابقات کشوری
کد خبر : ۱۲۳۲۰۰۳

رئیس هیأت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای استان قزوین گفت: ورزش‌های زورخانه‌ای استان با وجود موفق بودن در سطح کشور و جذب علاقمندان با چالش کمبود زورخانه و تجهیزات و امکانات مواجه است.

امیر خسته بند در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در قزوین با اشاره به روز ورزش‌های زورخانه‌ای و پهلوانی درباره وضعیت این ورزش در استان گفت: ورزش زورخانه‌ای استان ظرف چند سال گذشته با توجه به ورود به فضاهای آموزشی و مدارس و جذب دانش‌آموزان و با حمایت‌های صورت گرفته رشد خوبی داشته است.

رئیس هیئت ورزش‌های پهلوانی و زورخانه‌ای استان قزوین ادامه داد: در حال حاضر در رده سنی نونهالان و نوجوانان 5 نفر در سطح کشور دارای مدال‌های قهرمانی هستند؛ همچنین پیشکسوتان استان هم نایب قهرمان کشور هستند.

وی عنوان کرد: در حال حاضر در استان قزوین 13 محیط ورزشی شامل 9 گود زورخانه و 4 سالن سرپوشیده در حال فعالیت هستند که بیشتر آن‌ها توسط بخش خصوصی اداره می‌شوند.

این مسئول ادامه داد: با توجه به پیشینه این ورزش که به حدود 600 سال پیش بازمی‌گردد و اهمیت آن، برنامه‌ها و همایش‌های مختلفی در سالن شهید رجایی برگزار شده و در کنار اجرای برنامه‌های ورزشی در اماکن عمومی این ورزش مورد استقبال قرار گرفته و درحال حاضر 50 نونهال و نوجوان به صورت تخصصی در حال آموزش هستند و سه تیم منسجم داریم و می‌توانیم در مسابقات کشوری حضور پیدا کنیم.

وی بیان کرد: هدف از ورزش زورخانه‌ای اشاعه منش پهلوانی و جوانمردی است و در همین راستا صرف تن و بدن قوی مد نظر نیست و ورزشکاران در گود زورخانه گذشت و جوانمردی هم آموزش می‌بینند و با آموختن گذشت می‌توان از بسیاری از مشکلات و ناهنجاری‌ها پیشگیری کرد.

خسته بند ادامه داد: در کنار فعالیت‌های ورزشی، زورخانه‌ها محلی است که در آن فعالیت‌هایی مانند جمع آوری و توزیع بسته‌های معیشتی، آزادی زندانیان و کمک به مناطق سیل زده و زلزله زده انجام می‌شود.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در زمینه ورزش‌های زورخانه‌ای گفت: به جز دو مورد در قزوین، یک مورد در آبیک و یک مورد در البرز بقیه زورخانه‌های استان توسط بخش خصوصی اداره می‌شود که با توجه به هزینه‌های بالا اداره آن‌ها دشوار شده و حتی چند مورد به دلیل شرایط مالی نامناسب در یک بازه زمانی تعطیل شدند، بنابراین حمایت از این زورخانه‌ها برای رشد و توسعه این ورزش ضرورت دارد.

خسته بند گفت: برخی رشته‌های ورزشی مورد توجه و تبلیغ رسانه‌ها قرار دارند اما ورزش‌های زورخانه‌ای علی رغم قدمت دیرینه و تاکید بر منش پهلوانی کمتر مورد توجه قرار دارند، معرفی بیشتر این رشته باعث می‌شود توجه به این عرصه هم افزایش یافته و با ورود خیرین بخشی از مشکلات از جمله کمبود فضای زورخانه حل شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز