خبرگزاری کار ایران

دبیر شورای‌عالی مناطق آزاد و ویژه کشور مطرح کرد:

نباید مناطق آزاد و ویژه را دشمن نظام تلقی کنند

نباید مناطق آزاد و ویژه را دشمن نظام تلقی کنند
کد خبر : ۱۲۲۹۱۵۲

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه کشور با بیان اینکه نباید مناطق آزاد و ویژه را دشمن نظام تلقی کنند حتی در بعضی جاها این مناطق را به چشم قاچاقچی و عامل گران شدن ارز تلقی می‌کنند و می‌گویند که این مناطق مضرند و برخی نمایندگان مجلس نطق‌هایی در مورد این مناطق ارائه می‌کنند که باعث ایجاد یک وحشت و ذهنیت منفی نسبت به مناطق آزاد و ویژه می‌شود، اظهار داشت: ما چند وقت پیش یک تفاهم‌نامه با ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز منعقد کردیم و خود مسئولان ستاد اذعان کردند که کمترین مشکل را در زمینه قاچاق کالا و ارز با مناطق آزاد و ویژه اقتصادی دارند.

به گزارش ایلنا، سعید محمد در گردهمایی مدیران عامل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی کشور در منطقه ویژه اقتصادی شیراز با اشاره به اینکه مقام معظم رهبری امسال را به نام سال تولید دانش بنیان و اشتغال‌زایی نامگذاری کرده‌اند، اظهار داشت: همانطور که مقام معظم رهبری تاکید داند باید تلاش کنیم که این نامگذاری از حالت شعار خارج شود، وقتی شعاری از سوی مقام معظم رهبری مطرح می‌شود یک قله‌ای را نشان می‌دهند که همه به سمت آن حرکت کنند و کسی بی‌راهه نرود.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه در مناطق آزاد و ویژه اقتصادی انصافا خیلی گرفتار بودیم و هستیم، عنوان کرد: ظرفیت این مناطق خیلی بالا است و کشورهای که با قواعد بازی حرکت کردند منفعت خیلی بالایی بردند، اما در کشور ما به دلیل عدم درک صحیح و عدم فهم نسبت به موضوع در  راه این مناطق ،سنگ‌اندازی‌هایی انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه یک مجموعه برخی مواقع به خاطر منافع کوچک  جزیره‌ای نگاه می‌کند و به دنبال منفعت ناپایدار و غیرمستمر می‌گردد و منفعت بزرگتر را رها می‌کند، افزود: وقتی شرایطی فراهم شود که تولیدکننده راحت بتواند تولید کند و به افزایش جی دی پی کشور، اشتغالزایی، چرخش مالی کشور و کم کردن تورم کمک کند اثرات مثبتی در اقتصاد کشور دارد.

محمد با بیان اینکه متاسفانه با یک سری قوانین خلع‌الساعه و زودگذر به دنبال درآمدزایی کوتاه برای کشور هستند و فشارهای  زیادی می‌آوردند، گفت: در لایحه بودجه سال گذشته نیز خیلی از مفاد و بندها برای مناطق آزاد و ویژه اقتصادی گذاشته بودند که ما تک به تک راجع به این بندها جنگیدیم تا بتوانیم بعضی از آنها اصلاح کنیم و نگاه ویژه به این مناطق داشته باشند.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه اکثر جاها مناطق آزاد و ویژه را به قاچاق کالا و ارز متهم می‌کنند یا بحث گران شدن ارز و سو مدیریت‌هایی که در برخی جاهای دیگر وجود دارد را به این مناطق منتصب می‌کنند، عنوان کرد: سال گذشته کل واردات مناطق آزاد و ویژه سرجمع 1.2 میلیارد دلار بوده که بخش عمده‌ای از آن نیز مواد اولیه تولیدکنندگان بوده که باعث رشد و شکوفایی کشور شده، بخشی از واردات با ثبت سفارس بوده چون نیاز به ارز نیمایی داشته و بخش اندکی به صورت ثبت آماری بوده که ارز اشخاص بوده است.

وی افزود: اگر کشوری که 100 میلیارد دلار مبادلات تجاری آن است با 500 میلیون دلار مبادلات در منطقه آزاد  و ویژه اقتصادی بخواهد دچار بحران ارزی شود که این کدها  کدهای غلطی است و این فقط باعث می‌شود که مشکلات 2500 واحد صنعتی مستقر در مناطق آزاد و ویژه  مضاعف شود.

محمد با بیان اینکه این برداشت‌های غلط و اطلاعات غلط فقط باعث می‌شود که ما به جای اینکه تمرکز خود را روی کار بگذاریم بیشتر وقت خود را برای مدیریت حواشی بگذرانیم، عنوان کرد: اگر این حواشی مدیریت نشود به مناطق آسیب می‌زند و باعث می‌شود که واحدهای صنعتی به جای تمایل به حضور در این مناطق به سمت شهرک‌های صنعتی بروند.         

وی با بیان اینکه چندین ماه است که مصوباتی که برای مناطق ویژه  در شورایعالی با حضور رئیس جمهور تصویب شده معطل مانده و اجرا نشده است و  در خصوص  تعرفه‌ها هنوز ما مشکل داریم، گفت: حذف بند مالیات ارزش افزوده برای مناطق ویژه گام بزرگی بود که از دید من مناطق ویژه از پرداخت آن معاف هستند.

دبیر شورایعالی مناطق آزاد و ویژه کشور با بیان اینکه متاسفانه بانک‌ها در پرداخت تسهیلات به واحدهای مستقر در مناطق آزاد و ویژه همکاری نمی‌کردند و می‌گفتند که در قانون آمده که این مناطق باید خودشان برای واحدهای مستقر تسهیلات تامین کنند، افزود: این مشکل حل شده و مجوز تاسیس یک بانک برای مناطق آزاد از بانک مرکزی گرفته شده که به زودی راه‌اندازی می‌شود که کمک بزرگی برای فعالین اقتصادی مستقر در این مناطق است.

وی با بیان اینکه آن فضای منفی که نسبت به مناطق آزاد و ویژه اقتصادی وجود داشت خوشبختانه شکسته شد و تا حدودی بحران‌ها رفع شده است، اما کماکان آن دید منفی وجود دارد و پیگیر هستیم که آن را با تفاهم‌نامه‌‌ها و نشست‌ها حل و فصل کنیم، خاطرنشان کرد: نیاز است که نسبت به مزایا و مشکلات مناطق آزاد و ویژه اقتصادی در بین نمایندگان مجلس یک فرهنگ‌سازی شود.

محمد با بیان اینکه با اشاره به فعال بودن 33 منطقه ویژه و 15 منطقه آزاد در کشور، عنوان کرد: نمایندگان مجلس باید به این مناطق دعوت شوند تا خیلی از مشکلات را از نزدیک لمس کنند  تا در کمیسیون‌های تخصصی مجلس که مسائل مناطق آزاد و ویژه اقتصادی مطرح می‌شود آنها به ما کمک کنند.

وی با بیان اینکه ما نباید به دنبال گرفتن ردیف بودجه برای این مناطق باشیم زیرا دردسرهای زیادی دارد، گفت: باید با مشوق‌ها و معافیت‌ها و ورود سرمایه‌گذارها در مناطق آزاد و ویژه رونق ایجاد کنیم و علاوه بر این با کشورهایی مثل روسیه و چین نیز رایزنی‌های برای استفاده از ظرفیت‌های آنها شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز