وزیر کشور تاکید کرد؛
ضرورت شناسایی افراد بدون شناسنامه و بی هویت در مشهد
وزیر کشور گفت: لازم است که افراد بدون شناسنامه و بی هویت در شهر مشهد هر چه سریعتر شناسایی و هویت دار شوند.
به گزارش ایلنا از مشهد، احمد وحیدی در نشستی در محل ساختمان شهدای شهرداری افزود: با همکاری سازمان فنی و حرفهای برای معتادان متجاهر کارگاههای مهارت آموزی پیش بینی شده است تا ضمن توانمندشدن بتوانند حرفه و محل درآمدی در جامعه داشته باشند.
وی همچنین با تاکید بر اعمال شیوههای جدید در درمان معتادان متجاهر گفت: در مرحله نخست درمان معتادان متجاهر، سم زدایی و استفاده از متادون کافی نیست و باید از شیوههای جدید درمان استفاده کرد.
وزیر کشور در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به آسیبهای اجتماعی شهر مشهد گفت: لازم است که افراد بدون شناسنامه و بی هویت در این شهر هر چه سریعتر شناسایی و هویت دار شوند، همچنین لازم است با قدرت نسبت به دارندگان سلاحهای غیرمجاز برخورد شود.
وحیدی اظهار داشت: با توجه به هویت مذهبی مشهد، طرحی که مبتنی بر معماری اسلامی-ایرانی باشد برای این شهر تدوین و در اولویت طرحهای شهری قرار گیرد.
فرماندار مشهد نیز در این نشست حاشیه نشینی را یکی از معضلات مهم شهر مشهد برشمرد و گفت: مهاجرت، حضور اتباع افغانستانی و مشکوک التابعین سه مشخصه مهم حاشیه نشینان این شهر است و این مهم به گسترش آسیبهای اجتماعی در این منطقه دامن زده است.
داوری افزود: جمعیت حاشیه نشین مشهد از ۱۷۱ هزار نفر در سال ۱۳۷۱ به یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر در شرایط فعلی رسیده است که میتوان با برنامه ریزی مناسب و عنایت امام رضا (ع) نسبت به تثبیت جمعیت در این منطقه، ساماندهی و توانمندسازی ساکنین آن اقدام کرد.
وی بحران آب، توجه به اقتصاد زیارت برای توانمندسازی اقتصاد شهری، تدبیر برای تقویت معیشت روستا از طریق توسعه بوم گردی را از مهمترین نیازهای مهم شهر مشهد برشمرد و خواستار برنامه ریزی و حمایت دولت در این زمینه شد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد نیز در این نشست با اشاره به تامین ۲۶۰ میلیون مترمکعب آب توسط چهار سد برای این شهر در سال گذشته گفت: نیاز این شهر در افق ۱۴۲۰ با توجه به کیفیت و میزان مصرف آب مشهد به ۴۰۰ میلیون مترمکعب افزایش مییابد.
حسین اسماعیلیان افزود: کلانشهر مشهد در بین شهرهای کشور، کمترین میزان سرانه مصرف و کمترین میزان هدررفت آب را دارد، وابستگی ۵۰ درصدی به منابع آب سطحی از معضلات شهر مشهد است که با حضور استاندار برنامهای برای کاهش این وابستگی تدوین شده و به تصویب مرکز نیز رسیده است.
وی بیان کرد: تاکنون ۸۱ درصد از شبکه فاضلاب مشهد اجرا شده است، قراردادی با بخش خصوصی برای ساخت یک تصفیه خانه فاضلاب و اجرای دو پروژه آبرسانی با اعتبار ۵۳ هزار میلیارد ریال منعقد شده که بزودی وارد فاز عملیاتی میشود.
رییس شورای اسلامی شهر مشهد نیز در این نشست خواستار تغییر ساختار شورا و تعیین مرز بین شهرستان مشهد و شهرستان طرقبه شاندیز شد و گفت: پروژه جداسازی آبخوان از آب شرب مشهد توسط شهرداری اجرا شده، اما نیازمند حمایت جدی است.
حسن موحدیان زمینهای رها شده سازمانهای دولتی در مشهد، تبیین سهم شهرداری از جرایم راهنمایی و رانندگی و آلایندگیها و ایجاد ضمانت اجرایی برای پاسخگو بودن دستگاههای اجرایی به شورای شهر را خواستار شد.
شهردار مشهد نیز در این جلسه به گرانی زمین و کمبود شدید آن در کلانشهرها برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن اشاره و بیان کرد: برای اینکه مشکلات گذشته طرحهای مسکن دولتها تکرار نشود، شهرداری برای اجرای این طرح در فضاهای آمادهای که در شهر وجود دارد و زیرساختهای آن فراهم است، طرحی تدوین کرده که گره گشا است.
سید عبدالله ارجاعی افزود: کوهستان پارک مشهد ظرفیتی در مشهد است که بازگرداندن آن به مردم مورد درخواست اکثریت شهروندان مشهدی است لذا درخواست میشود با وساطت وزارت کشور بین بانک دی، شهرداری و بنیاد شهید این مشکل حل شود.