خبرگزاری کار ایران

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور:

محدودیتی در واگذاری اراضی ملی جهت سرمایه‌گذاری وجود ندارد

محدودیتی در واگذاری اراضی ملی جهت سرمایه‌گذاری وجود ندارد
کد خبر : ۱۲۱۲۴۲۶

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور با تاکید بر حمایت از طرح‌های اقتصادی گفت: محدودیتی در واگذاری اراضی ملی جهت اجرای طرح‌های اقتصادی و اشتغال‌زا که از آب و خاک حفاظت کنند، وجود ندارد.

به گزارش ایلنا، مسعود منصور در نشست شورای کشاورزی شهرستان‌های داراب و زرین دشت اظهار داشت: فرآیند واگذاری اراضی ملی در سازمان جهاد کشاورزی و اداره امور اراضی مستقر در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان انجام می‌شود و منابع طبیعی مرجع واگذاری نیست.

وی با بیان اینکه بسیاری از طرح ها از جمله زراعت چوب، کشت و توسعه گیاهان دارویی، احداث نهالستان و باغات جنگلی و طرح‌های جنگل‌کاری اقتصادی یا ایجاد باغ در اراضی شیب‌دار موجب صیانت از عرصه‌های منابع طبیعی می‌شود، افزود: این دست طرح‌ها موجب اشتغالزایی ساکنین جوامع محلی شده و نقش بسزایی در تامین اقتصادی و معیشت آنان دارد.

رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: مردم می‌توانند در قالب طرح و قرارداد با منابع طبیعی در اجرای اینگونه طرح‌ها مشارکت کنند.

منصور با اشاره به امکان احداث پارک بزرگ آبخیز در منطقه تنگ رغز شهرستان داراب اظهار کرد: این منطقه علاوه بر فضای گردشگری پتانسیل لازم برای اجرای پروژه‌های آبخیز را نیز دارد.

وی خواستار پیگیری جدی این طرح از سوی فرمانداری و دهیاری این منطقه شد و ابراز کرد: تلاش خواهیم کرد تا منابع لازم از محل اعتبارات ملی برای احداث این پارک اختصاص یابد.

منصور در ادامه همچنین از انجام تعهدات منابع طبیعی در سفرهای اخیر به این شهرستان ها خبر داد و افزود:  مرمت حوزه آبخیز دولت آباد و نیز ساخت و تکمیل سازه‌های آبخیزداری مناطق فتح المبین و دره شور داراب از جمله اقدامات انجام شده در این شهرستان ها است.

رئیس سازمان منابع طبیعی وآبخیزداری کشور با اشاره به طبیعت زیبا و وجود جاذبه‌های گردشگری روستاهای کُنارحاجی و فتح المبین شهرستان داراب بیان کرد: این مناطق گزینه بسیار خوبی برای سرمایه گذاری و احداث پارک های جنگلی برای استفاده گردشگران و مردم است.

وی افزود: در چهارچوب قانون این عرصه ‌ها در قالب طرح در اختیار سرمایه گذاران واجد شرایط قرار خواهد گرفت.

داراب یکی از قطب‌های تولید محصولات باغی

در ادامه این نشست، معاون باغبانی وزارت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اینکه شهرستان داراب به عنوان یکی از قطب های تولید محصولات باغی در استان فارس به شمار می‌رود، گفت: وزارت جهاد کشاورزی چند پروژه بسیار مهم را در این شهرستان دنبال می‌کند، لازم بود بین معاونت های مختلف وزارتخانه برای تکمیل این پروژه ها بازدید میدانی مشترک انجام شود.

محمد مهدی برومندی معاون افزود: برنامه تولید نهال گواهی شده یکی از این برنامه های مهم وزارت جهاد کشاورزی است که در حوزه مرکبات تا امروز در کشور نهال گواهی شده تولید نشده بود.

این مقام مسئول با بیان اینکه ایستگاه تحقیقات کشاورزی داراب به عنوان قطب تولید نهال گواهی شده مرکبات برنامه ریزی شده است، اظهار کرد: گلخانه های مورد نیاز ساخته شده و ‌در حال انتقال هسته های اولیه هستیم؛ این اقدام به منظور توسعه تولید و استفاده از نهال گواهی شده در جنوب کشور کلید خورده است و از پیشرفت بسیار خوبی برخوردار است.

وی با اشاره به اینکه استان فارس یکی از قطب های مهم تولید در بخش کشاورزی کشور است و به عبارتی با تولید سالانه بیش از سه و نیم میلیون تن محصولات باغی ویترین باغبانی کشور است، ابراز کرد: شهرستان داراب با بیش از 50 هزار هکتار باغ سالانه بیش از 300 هزار تن محصولات باغی تولید می کند و نقش مهمی در تامین امنیت غذایی کشور دارد.

برومندی با یادآوری اینکه سال ها است بخشی از باغ های شهرستان داراب با مشکل زوال مرکبات مواجه است، بیان کرد: بیش از 8 هزار هکتار از مرکبات این شهرستان در معرض خطر جدی قرار گرفته است از این رو باید در قالب طرح اصلاح و احیای باغات اقدامات موثری صورت گیرد.

مشخص کردن نقشه راه جهت تقویت اقتصاد کشاورزی ضروری است

در ادامه رئیس کمیسیون کشاورزی، آب، خاک، منابع طبیعی و محیط‌زیست‌ و همچنین نماینده مردم شهرستان‌های داراب و زرین‌دشت در مجلس شورای اسلامی نیز به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های کشاورزی استان فارس اشاره کرد و گفت: اشتغالزایی در بخش کشاورزی استان فارس به میزان ۳۰ درصد است که باید در زمینه توسعه اقتصاد کشاورزی با مشخص کردن نقشه راه و برنامه‌های عملیاتی چاره‌اندیشی کنیم.

محمدجواد عسکری در رابطه با اهمیت و ضرورت تهیه و تدوین نقشه راه کشاورزی استان فارس، اظهار کرد: در بخش کشاورزی نیازمند امنیت غذایی هستیم که ارتباط مستقیمی با امنیت ملی دارد و جهت دستیابی به توسعه در این زمینه نیز باید از ظرفیت فارغ‌التحصیلان و نخبگان به منظور کمک به مسئولان استفاده شود تا بتوانیم با یک نقشه راه جامع در مسیر بهبود وضعیت مدیریتی بخش کشاورزی نقش‌آفرینی داشته باشیم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز