خبرگزاری کار ایران

استاندار هرمزگان :

ظرفیت استان هرمزگان به عنوان دروازه تجارت ایران در اختیار اعضای اکو خواهد بود

ظرفیت استان هرمزگان به عنوان دروازه تجارت ایران در اختیار اعضای اکو خواهد بود
کد خبر : ۱۲۰۳۵۴۹

استاندار هرمزگان گفت: جمهوری اسلامی ایران به دنبال ارتقای سطح همکاری‌ها در اکو و ترفیع رتبه و منزلت این سازمان در مناسباتِ منطقه‌ای و بین‌المللی است و بنده به عنوان استاندار استان هرمزگان، نهایت تلاش خود را انجام خواهم داد تا بتوانیم در سطوح استانی، ملی و بین‌المللی موجب تحقق این امر شویم.

به گزارش ایلنا از بندرعباس، مهدی دوستی در همایش بررسی فرصت‌های همکاری‌ استان هرمزگان با کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی اکو، با بیان اینکه جمهوری اسلامی ایران سیاست تعامل حداکثری با همسایگان خود را در دستورکار قرار داده است، عنوان کرد: جمهوری اسلامی ایران در این راستا، نهایت تلاش خود را برای افزایش میزان همبستگی و انسجام و گسترش تعاملات اقتصادی، سیاسی، اجتماعی و فرهنگی با کشورهای همسایه خود با هدف افزایش قدرت و تاب آوری این منطقه در برابر تلاطم های مختلف عرصه بین‌الملل به کار می‌گیرد.

وی ادامه داد: بر این اساس، جمهوری اسلامی ایران به دنبال ارتقای سطح همکاری‌ها در اکو و ترفیع رتبه و منزلت این سازمان در مناسباتِ منطقه‌ای و بین‌المللی است و بنده به عنوان استاندار استان هرمزگان، نهایت تلاش خود را انجام خواهم داد تا بتوانیم در سطوح استانی، ملی و بین‌المللی موجب تحقق این امر شویم.

استاندار هرمزگان با اشاره به ظرفیت‌های استان هرمزگان جهت تحقق این اهداف، افزود: هرمزگان؛ دروازه تجارت ایران است و بسیاری از گشایش های اقتصادی در اکو، منوط به ارتقای تجارت درون منطقه‌ای است. در این میان، ظرفیت استان هرمزگان به عنوان دروازه تجارت ایران در اختیار اعضای این سازمان خواهد بود. برخورداری از زیرساخت‌های لجستیکی و اتصال حمل و نقل ریلی و زمینی به دریایی در استان هرمزگان، از جمله قابلیت‌های ویژه این استان است.

دوستی تصریح کرد: در زمینه دارا بودن شبکه‌های مواصلاتیِ مکمل؛ استفاده از ظرفیت شبکه‌های مواصلاتی منطقه اکو، لازمه توسعه تجارت درون منطقه‌ای است و کشورهای عضو به این سمت در حال حرکت هستند. شکل‌گیری کریدور جاده‌ای اسلام‌آباد – تهران – استانبول پس از ده سال شاهد این مدعاست. یکی از ظرفیت‌های حائز اهمیت این استان، وجود بنادر و ناوگان بین المللی حمل و نقل دریایی است که می‌تواند در خدمت همگرایی اقتصادی با کشورهای عضو اکو قرار گیرد. بدون شک، بنادر شمال و جنوب ایران، زیرساخت‌های بی‌بدیل همکاری، رفاه و توسعه در منطقه خواهند بود.

وی گفت: در بخش شیلات و کشاورزی؛ استان هرمزگان، با دارا بودن 22 بندر صیادی و برخورداری از ذخایر عظیم آبزیان، امکانات بالقوه‌ای در توسعه فعالیت‌های پرورش میگو در ساحل و ماهی در قفس، با تولید سالیانه ده ها هزار تن ماهی و میگو دارا می‌باشد.

همچنین ایجاد واحدهای فرآوری و صادرات محصولات شیلاتی دیگر امکاناتی است که می‌تواند موضوع همکاری‌های اقتصادی این استان با کشورهای عضو قرار گیرد. در حوزه کشاورزی، ظرفیت تولید محصولات سبزی و صیفی خارج از فصل، تولید محصولات باغی و زراعی گرمسیری و همچنین تولید محصولات گلخانه‌ای از ظرفیت‌های استان هرمزگان است که می‌تواند در راستای تأمین امنیت غذایی کشورهای عضو اکو مورد بهره برداری قرار گیرد.

استاندار هرمزگان خاطرنشان کرد: در بخش صنعت و فناوری؛ استان هرمزگان با دارا بودن صنایع مادر همچون فولاد، پتروشیمی و کشتی سازی آماده گسترش همکاری‌های صنعتی در چهارچوب همکاری‌های مبتنی بر توسعه دانش فنی و مدیریتی در این صنایع می‌باشد. مناطق آزاد تجاری- صنعتی استان نیز با اهداف جذب سرمایه های خارجی، انتقال دانش فنی به ایران و ایجاد اشتغال و توسعه منطقه، توسعه صادرات مجدد و افزایش صادرات غیرنفتی آماده همکاری می‌باشند. همچنین جمهوری اسلامی ایران از گسترش تعاملات علمی-تحقیقاتی بخصوص همکاری‌های بین دانشگاهی، در راستای بهره‌مندی از ظرفیت نخبگان و توسعه دیپلماسی علمی حمایت می‌کند.

وی اضافه کرد: در کنار این ظرفیت‌ها، استان هرمزگان برای کاهش بروکراسی اداری و با هدف ایجاد پلتفرمی امن برای سرمایه‌گذاری، مناطقی را به عنوان مناطق بدون مجوز برای سرمایه‌گذاری مشخص کرده است که در این مناطق، تمامی مجوزهای لازم جهت سرمایه‌گذاری در حوزه‌های معدنی، مجتمع های گلخانه‌ای، واحدهای پرورش ماهی در قفس، پهنه های گردشگری و واحدهای تولید برق اخذ شده است و سرمایه‌گذاران می‌توانند در این مناطق به راحتی سرمایه‌گذاری کنند.

استاندار هرمزگان اظهار کرد: در کنار این موضوع، اولویت‌های سرمایه‌گذاری در استان هرمزگان براساس حوزه‌های مختلف سرمایه‌گذاری شناسایی شده است و برای هر فرصت سرمایه‌گذاری، متناسب با نیاز استان، مشوق های مختلف سرمایه‌گذاری در نظر گرفته شده است. به عنوان مثال، ایجاد شهر نساجی، ایجاد شهر فولاد، ایجاد شهر گلخانه‌ای، ایجاد پایانه صادراتی محصولات کشاورزی، ایجاد شهرهای دریایی پرورش ماهی در قفس و شهر میگو، شهر شیشه، شهر انرژی و شهر میوه‌های گرمسیری از مهمترین اولویت‌های سرمایه‌گذاری در استان هرمزگان است که مشوق های مختلفی اعم از مشوق های مالیاتی، گمرکی، خدمات بندری، تخصیص زیرساخت، بیمه سرمایه‌گذاری و... برای سرمایه‌گذاران در این حوزه ها در نظر گرفته شده است.

دوستی عنوان کرد: لازم به ذکر است که جمهوری اسلامی ایران نه تنها هیچ مانعی را پیش روی تعمیق همکاری‌های اقتصادی با منطقه اکو نمی بیند، بلکه آمادگی دارد با انگیزه‌ای بیش از گذشته با مشارکت سایر اعضا، در راستای گسترش همکاری‌های اقتصادی و تعمیق برادری ملت های منطقه گام بردارد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز