جمع آوری و ساماندهی ۹۲۵ کودک کار و خیابان در مشهد
معاون اجتماعی بهزستی خراسان رضوی گفت: ۹۲۵ کودک کار و خیابان طی ۱۶ماه اخیر از سطح شهر مشهد جمعآوری شده و تحت پوشش برنامه ساماندهی قرار گرفتهاند.
به گزارش ایلنا از مشهد، معاون اجتماعی بهزستی خراسان رضوی در این باره گفت: از این تعداد حدود ۸۰درصد جزو اتباع هستند که یا بازگشت به خانواده شده و یا درصورتیکه شرایط بازگشت به خانواده نداشتند، به فرایند توانمندسازی ورود کردهاند.
محمد غفاری زاده با تشکر از معاون دادستان در امور صغار و محجورین افزود: خوشبختانه در استان با کمک دادستانی، شرایط خوبی مهیا شده و نهادهای مختلف پای کار آمدهاند که تا اینجا بخش مهمی از ریلگذاری توانمندسازی انجام شده است.
وی اعلام کرد: در خصوص شناسایی کودکانی که بازگشت مجدد به چرخه آسیب دارند اقداماتی برای خرید دستگاه اسکن عنبیه انجام شده که در روزهای اخیر اختیار خرید به خودمان واگذار شده و منتظر هماهنگی با سازمان بهزیستی کشور هستیم که این دستگاه خریداری شود.
این مسئول گفت: اسکن عنبیه ما را از تکرار بازگشت کودکان به چرخه آسیب مصون میدارد و خانوادههایی را که با وجود تعهد بار دیگر کودکانشان را روانه کوچه و خیابان میکنند، شناسایی میکنیم.
وی با بیان اینکه کودکان جمعآوری شده قبل از ساماندهی و توانمندسازی، طبقهبندی سنی میشوند افزود: هر کودک بر اساس مشخصات سنی و وضعیت فرهنگی و تحصیلی، در یک بازه زمانی مشخص نگهداری و مقدمات توانمندسازی وی انجام میشود.
دبیر کمیته ساماندهی کودکان کار و خیابان مشهد تصریح کرد: در غربالی که انجام میشود، کودکان براساس الگوهای تعیین شده حداقل ۲۰روز و حداکثر یک سال در مرکز صدف نگهداری و درصورت بلاتکلیف بودن یا با دستور قضایی به مراکز کودکان بیسرپرست و بدسرپرست واگذار میشوند.
غفاریزاده گفت: زمین بازی کودکان مرکز صدف که از تعهدات شهرداری بوده هنوز عملیاتی نشده و مبلغ ۱۶۰میلیون تومانی که قرار بوده در این زمینه توسط شهرداری هزینه شود، هنوز به نتیجه نرسیده است.
وی از مشکل بیمه خدمات درمانی کودکان کار و خیابان یاد کرد و گفت: با بیمه مکاتبه شده و در پاسخ متعهد شدهاند که برای این کار اقدام کنند و دادستانی هم پیگیری مسئله بوده و هست.
غفاریزاده تصریح کرد: قرار است کل هزینههای درمان بیمارستانی این کودکان به صورت کامل و رایگان پرداخت شود.
وی همچنین در زمینه رد مرز کردن کودکان اتباع که خانوادههایشان شناسایی نشده و یا مختصات اقامت ندارند، هم گفت: این کودکان با هماهنگی دفتر اتباع و کمیساریای پناهندگان رد مرز میشوند که البته این از اختیارات دفتر اتباع است و ما فقط این کودکان را تحویل اتباع میدهیم.