خبرگزاری کار ایران

مخالفت شورای شهر یزد با افزایش محدوده شهر به بهانه ساخت مسکن ملی؛

ضرورت بهره گیری از زمین های داخل شهر برای طرح مسکن ملی/ یزد از آپارتمان سازی فاصله بگیرد

ضرورت بهره گیری از زمین های داخل شهر برای طرح مسکن ملی/ یزد از آپارتمان سازی فاصله بگیرد
کد خبر : ۱۱۸۹۶۹۳

طرح مسکن ملی طرحی است که در ادامه تکمیل کردن طرح‌های ناتمام مسکن و با هدف حمایت دولت برای تامین مسکن به عنوان اولین نیازهای زندگی در کشور آغاز شده که به عقیده کارشناسان در تعادل قیمت مسکن هم تاثیر پررنگی دارد اما در استان یزد به‌رغم سرعت و پیشرفتی که این طرح دارد؛ در فاز نخست اجرا هم با مشکلات زیادی روبرو شده و در فازهای بعدی به‌رغم تلاش دولت برای ساخت، مسئولان استانی اندرخم کوچه تأمین زمین و زیرساخت مانده اند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از یزد، دولت سیزدهم در استان یزد در کوتاهترین زمان ممکن پس از فعالیت دچار حاشیه‌هایی شد که از جمله این حاشیه‌ها درباره الحاق ۴۲۴ هکتار از اراضی محدوده شهر یزد واقع در مجاورت روستای خضرآباد برای مسکن ملی بود.

بر این اساس استاندار یزد برای اختصاص زمین‌های منطقه خارج از شهر به طرح ملی اقدام مسکن دستور داد تا با همکاری و حمایت کلیه دستگاه های متولی مخصوصا دستگاه مسئول و وزارت راه و شهرسازی ساخت مسکن سرعت بیشتری بگیرد که این دستور با واکنش تند اعضای شورای شهر مواجه شد.

ارائه خدمات به حومه شهر بسیار پرهزینه است

رئیس کمیسیون شهرسازی، معماری و عمران شورای شهر یزد با اشاره به دشواری های توسعه شهری در خدمات رسانی گفت: ارائه خدمات به حومه شهر بسیار پرهزینه است.

مرتضی شایق با بیان اینکه موضع شورای شهر و شهرداری یزد درباره اجرای طرح‌های عمرانی در حومه شهر باید مشخص شود اظهار داشت: ارائه خدمات به حومه شهر بسیار پرهزینه خواهد بود و به نظر می رسد  شهرداری  موضع گیری مشخصی درباره توسعه شهری و گسترش حومه شهر ندارد.

وی با بیان اینکه گسترش شهر زیرساخت هایی لازم دارد که شهرداری را در خدمات رسانی با مشکلات مواجه می کند ادامه داد: گسترش حومه‌های شهر نیازمند انتقال بسیاری از خدمات از جمله حمل و نقل، پسماند، آتش نشانی و... به این مناطق خواهد بود که هزینه بر و با تبعات فراوان همراه است.

عضو شورای شهر یزد با اشاره به طرح کاریزبوم تصریح کرد: با وجود مشکل کمبود آب در شهر، حجم زیادی از منابع آبی استان برای اجرای این طرح به حومه شهر انتقال می‌یابد و بعد از اتمام طرح، اراضی تحت پوشش این طرح به نفع بخش خصوصی به مزایده گذاشته می‌شود.

شایق با بیان اینکه نتیجه از الان روشن است و می توان فهمید چه تبعاتی در پیش است خاطرنشان ساخت: اجرای چنین طرح‌هایی سبب اتلاف هزینه و منابع ملی شده و نیازمند توجه و موضع گیری جدی مسئولان ذی ربط خواهد بود.

رئیس کمیسیون عمران شورای شهر با بیان اینکه کمربندی قدیم یزد در محدوده فعلی شهر است و به یکی از بلوارهای اصلی شهر تبدیل شده که ناشی از توسعه شهر بوده است و این موضوع نشان می دهد در سال های بعد اگر توسعه شهر را با الحاق زمین رقم بزنیم باید کنارگذر یزد و پایانه بار و مسافر را نیز جابجا کنیم.

شایق تصریح کرد: بیش از ۸ هکتار زمین از فرودگاه قدیم یزد به صورت محصور شده وجود دارد و کسی هم از این زمین اسمی به میان نیاورده و مشخص نیست این زمین را برای چه روزی و چکاری نگه داشته اند که سال های زیادی است به همین شکل باقی مانده و هیچ برنامه و طرحی برای آن ارائه نشده است.

زندگی در آپارتمان برای یزد آسیب زا است

محمدباقر پارسائیان رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای شهر هم با انتقاد از رویکرد مسئولان استان به تغییر در سبک زندگی و تغییرات بافت سکونتگاهی یزد گفت: در شهر دچار مشکلی شدیم که بسیار بد است  متاسفانه مجری طرح هایی شدیم که از تهران به ما دیکته می شود.

وی با بیان اینکه یزد شهر میراث جهانی است و حسینیه ایران است افزود: دنیا از یزد الگو می گیرد اما خودمان برعکس عمل می کنیم و از جاهای دیگر الگوبرداری می کنیم.

پارسائیان با تشبیه آپارتمان‌های مسکن ملی به قوطی کبریت عنوان کرد: ساخت این واحدها با متراژهای کم جایگاهی در یزد ندارد و آسیب های این سبک زندگی را در مناطق مختلف شهر یزد داریم می بینیم و تجربه می کنیم اما باز هم به سمت آپارتمان سازی قدم بر میداریم.

وی با بیان اینکه باید متراژ این واحدها را به ۱۵۰ متر افزایش دهیم و در مقابل از طبقات کم کنیم و مسکن با کیفیت به مردم بدهیم تصریح کرد: رتبه اول ساخت مسکن ملی را نمی خواهیم و به استان های دیگر می دهیم اما باید رتبه اول کیفیت را برای خود حفظ کنیم.

رئیس کمیسیون نظارت و حقوقی شورای اسلامی شهر یزد با اشاره به مباحث نظارتی در خصوص ساخت ‌و سازهای شهری و نظارت بر ساخت ‌و سازهای غیرمجاز گفت: بحث حریم شهر براساس طرح تفضیلی یک محدوده مشخص نزدیک به دوازده هکتار است و شورای ششم معتقد است که این دوازده هکتار باید حفظ شود و محدوده جدیدی به آن اضافه نشود که با توجه به زمین‌های سطح شهر در حال پیگیری هستیم که با همراهی دولت مجموعه جدیدی به سطح شهر اضافه نشود.

پارسائیان افزود: در بحث طرح ملی اقدام مسکن دولت پیگیر است که در خارج از شهر فضایی را ایجاد و برای طرح ملی مسکن استفاده کند که شورای شهر مخالف این امر است چرا که برای آینده شهر مشکلات عدیده‌ای را ایجاد می‌کند.

دولت از زمین های داخل شهر برای مسکن ملی بهره ببرد

عزیزالله سیفی نایب رئیس شورای شهر یزد هم با بیان اینکه شورا مخالف ساخت مسکن و تامین مسکن نیست اما افزایش محدوده شهر را نمی پذیریم اظهار داشت: وسط شهر زمینهای بسیار بزرگی نیز وجود دارد که رها شده و سال هاست کسی به آن توجهی نمی کند.

وی با بیان اینکه انتظار داریم دولت و مسئولان استان از زمین‌های درون محلات استفاده کنند و از توسعه شهر بپرهیزند تصریح کرد: توسعه شهر زیرساخت می‌خواهد و گسترش ارائه خدمات را به دنبال دارد که به سادگی قابل انجام نیست و نمی توان تبعات و عواقب بعدی را جمع و جور کرد.

نایب رئیس شورای شهر یزد افزود: الحاق زمین به محدوده شهر برای ساخت طرح های مسکن منجر به توسعه شهر می شود در حالیکه شهرداری همین الان در بخشی از شهر برای خدمات رسانی با مشکلات و کاستی هایی مواجه است.

وی با بیان اینکه اعضای شورا با توسعه محدوده شهر مخالفت دارند اظهار داشت: توسعه شهر قطعا در آینده نه چندان دور هزینه های بسیار زیادی را تحمیل می کند و باید زیرساخت ها و تاسیساتی را جابجا کنیم که با شرایط فعلی هم بسیار دشوار است چه رسد به اینکه در سال های آینده چنین اتفاقاتی را رقم بزنیم.

سیفی افزود: ظرفیت‌های قانونی برای ساخت مسکن توسط شهرداری‌ها وجود دارد ولی متأسفانه این موضوع در شهر یزد مغفول مانده و باعث ایجاد فشار مضاعف به اقشار ضعیف شده است.

وی با بیان اینکه دولت زمین های زیادی در محدوده شهر دارد که در اختیار برخی دستگاه ها است ادامه داد: به جای الحاق زمین به شهر بهتر است از همین زمین ها استفاده و با بهره گیری از نظر و مشورت کارشناسی به هدف خود در تامین مسکن برای اقشار ضعیف جامعه اقدام کنند.

به گزارش ایلنا، قرار است خانه‌های اقدام ملی مسکن با مجموعه‌ای از آورده متقاضیان، زمین دولتی، تسهیلات در محدوده‌های شهری ساخته شود تا مانند مسکن مهر با مشکل زیرساخت‌ها مواجه نباشد اما اینطور که پیداست این پروژه نیز درگیر آزمون و خطاهایی شده که در پروژه‌های قبلی هم صورت گرفت و مسئولان در دعوای تامین زمین برای ساخت به سر می برند.

انتهای پیام/

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز