در گفت و گو با ایلنا مطرح شد؛
رقابت سیب های صادراتی آذربایجان غربی با سیبهای ترکیه و آمریکا/ پیگیری مسئولان کشاورزی برای رفع موانع صادرات سیب استان
رئیس اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان محصولات کشاورزی آذربایجان غربی با اشاره به اینکه در قوانین صادراتی ایران تنها الزامی که قید شده گواهیبهداشتی صادر کننده است گفت: این درحالی است که پروتکلهای کشورهای مقصد سالهاست که تغییر یافته است.
جعفر نیکزاد در گفت و گو با ایلنا،با اشاره به وجود سومدیریت و شیطنت ها در پشت پرده برگشت محصولات کشاورزی ایران گفت: محصولات باغی و کشاورزی مشتری های خاص خودش را دارند و حوادث مقطعی اگر به خوبی کنترل شوند قطعا خواهیم توانست در بازارهای اروپا،اوراسیا و شرق و جنوب آسیا حضور فعال داشته باشیم.
نیکزاد افزود:با توجه به شرایط مطلوب صادرات ۳ هزار تن سیب از استان، متاسفانه به علت ضعف زیر ساختها و کمبود کشتی، این امکان فراهم نشده و تنها روزانه یک هزار تن سیب از مبدا استان صادر می شود.
رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی آذربایجان غربی،به مصوب شدن واردات موز در ازای صادرات سیب اشاره کرد و گفت: اخیرا پیله ورانی در ازای واردات موز اقدام به صادرات کالای دیگر کرده اند.
نیکزاد خاطر نشان کرد: تعدادی از اعضای اتحادیه با وجود صادرات سیب به دلیل داشتن تعهدات ارزی نتوانستند با واردات موز تهاتر کنند و کارت بازرگانی حدود ۴۰ نفر از اعضای اتحادیه تعلیق شده است.
وی از مشکلات بانکی به عنوان یکی دیگر از موانع صادرات محصولات کشاورزی نام برد و گفت: باید روش های بازگشت منابع مالی حاصل از صادرات به خصوص در بخش کشاورزی تغییر کند.
به گفته نیکزاد بهتر است محصولات کشاورزی فساد پذیر از تعهدات ارزی معاف شوند.
رئیس اتحادیه صادرکنندگان و واردکنندگان محصولات کشاورزی آذربایجان غربی در خصوص اینکه روسیه و کشورهای اوراسیا اخیر محصولات ایران را قبول نمی کنند نیز گفت: در قوانین صادراتی ما از سالهای دور تنها الزامی که قید شده است گواهی بهداشتی صادر کننده است این درحالی است که پروتکل های کشورهای مقصد سالهاست که تغییر کرده چرا که از سلامت مردمشان مراقبت می کنند.
این فعال اقتصادی، با تاکید بر اینکه نیاز است که گواهی سلامت محصول, ضمیمه محصول صادراتی شود گفت: باغداران و کشاورزان باید محصول شناسنامهدار تولید کرده و اطلاعاتی شامل محل تولید، میزان سموم مصرفی، کیفیت و نوع سم بر روی محصول درج شود.
نیکزاد،افزود: سموم مصرفی کشاورزان باید مورد تایید سازمان خواربار جهانی(FAO) و کشورهای مقصد باشد.
به گفته وی، کشورهای مقصد محصولات صادراتی نگفته بودند که محصولاتی با این مشخصات نیاز دارند و بعد از ارسال، این موانع را بر سر راه محصولات صادراتی کشورمان ایجاد شده است.
این فعال اقتصادی استفاده از دانش و تخصص کلینیک های گیاه پزشکی را در این زمینه ضروری دانست و گفت:نظام مهندسی کشاورزی باید با باغداران ارتباط تنگاتنگ داشته و بر روند تولید محصول و استفاده نکردن از سموم اضافه و مضر نظارت داشته باشند.
وی از حلقه مفقوده زنجیره تولید تا صادرات محصولات کشاورزی انتقاد کرد و گفت: سیب های صادراتی آذربایجان غربی قابل رقابت با سیبهای ترکیه و آمریکا هست که هم اکنون این کشورها رقبای سرسختی در بازار صادراتی ایران هستند.
رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی آذربایجان غربی خاطرنشان کرد اخیراً استاندار،سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صمت به شدت پیگیر هستند تا موانع بوجود آمده بر سر راه صادرات سیب استان حل شود و در این رابطه هیاتی از طرف اتاق بازرگانی به سرپرستی نایب رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق ارومیه به زودی عازم هندوستان میشوند.
نیکزاد از مسئولان خواستار شد که برای توسعه صنایع بسته بندی و سورتینگ به تولید کنندگان وامهای کم بهره تعلق بگیرد تا زنجیره تولید و بسته بندی و صادرات تکمیل شود.
وی با اشاره عضویت ۳۵۰ نفر در اتحادیه صادر کنندگان و وارد کنندگان استان گفت: از این تعداد ۱۴۰ نفر فعال هستند.
رئیس اتحادیه محصولات کشاورزی آذربایجان غربی، در پایان رفع تعلیق کارتهای بازرگانی اعضای اتحادیه را خواستار شد و گفت: که در این رابطه با معاون وزیر صمت مکاتباتی صورت گرفته که اگر مساعدت های لازم انجام شود مشکلات بسیاری حل خواهد شد.