خبرگزاری کار ایران

ایلنا از سمنان گزارش می دهد؛

مسکن مهر دامغان در پیچ و خم نابسامانی‌ها / شهردار: اداره راه و شهرسازی بخشی از مسکن مهر را تحویل شهرداری نداده / هراتی: شهرداری درخواست دهد

مسکن مهر دامغان در پیچ و خم نابسامانی‌ها / شهردار: اداره راه و شهرسازی بخشی از مسکن مهر را تحویل شهرداری نداده / هراتی: شهرداری درخواست دهد
کد خبر : ۱۱۷۲۲۰۰

پس از چندین سال از احداث مسکن مهر در دامغان هنوز ساکنان این شهرک از بی مهری های مسئولان در رفع مشکلات‌شان گلایه دارند و مشخص نیست چه زمانی قرار است این مشکلات حل و فصل شود.

به گزارش خبرنگار ایلنا از سمنان،با افزایش جمعیت شهرنشین،شهرهای کوچک در برخی استان‌ها که سابقه آپارتمان نشینی شهروندانش به کمتر از دو دهه می رسد دچار مشکلات فراوانی شد. ثبت نام متقاضیان مسکن در دولت های گذشته و انتخاب زمینی خارج از محدوده های مسکونی شهرها و ساخت شهرکی با عنوان «مسکن مهر» با احداث آپارتمان های چندین طبقه در عموم شهرها مشکلات عدیده ای پیش روی مدیران شهری گذاشت که شهرستان دامغان نیز از این امر استثنا نبود.

جواد یکی از ساکنان مسکن مهر دامغان به ایلنا گفت: قیمت مناسب زمین و دولتی بودن آن اگر چه یکی از عوامل مهم محسوب می شود، اما نباید به عنوان عامل تعیین کننده به شمار آید.

وی افزود: با توجه به اینکه دامغان مشکل زمین ندارد و وسعت محدوده شهری به نسبت جمعیتش بسیار بالا است باید مسکن مهر را در تعداد طبقات و واحدهای کمتری در اقصی نقاط شهر احداث می کردند که دچار مشکلات فعلی نشویم.

فرهنگ آپارتمان نشینی در دامغان جا نیفتاده است

این شهروند دامغانی یادآور شد: در شهرستان هایی مثل دامغان هنوز فرهنگ زندگی در آپارتمان برای شهروندان جا نیفتاده است و روزانه شاهد جدال لفظی و فیزیکی ساکنان مجتمع های مسکونی هستیم.

علی -الف ، مالک 55 ساله یکی از آپارتمان های مسکن مهر دامغان که قبل از سکونت در مسکن مهر چندین سال مستاجر بود، بیان کرد: عموم ساکنان مسکن مهر از نظر مالی از افراد کم برخوردار جامعه هستند و با توجه به اینکه هر مالک اصالتا به یکی از مناظق و روستاها تعلق دارند با گستردگی فرهنگ، آداب و رسوم روبه رو هستیم که سبب بروز اختلافاتی در مجتمع های مسکونی این شهرک شده است.

وی اظهار کرد:به رغم سکونت جمعیت زیاد در این شهرک مکان مناسبی برای سرگرمی و ورزش بانوان، کودکان و گذران اوقات فراغت سالمندان در نظر گرفته نشده است.

یکی دیگر از بانوان ساکن در مسکن مهر دامغان که خواست نامش در گزارش ذکر نشود، بیان کرد: با توجه به اینکه اکثر مایحتاج روزانه را باید از داخل شهر تهیه کنیم برای استفاده از وسیله حمل و نقل عمومی دچار مشکل هستیم و فاصله زمانی حضور اتوبوس های همگانی بیش از یک ساعت است که زیاد است.

وی تصریح کرد: کمبود فضای سبز و زیرساخت های شهری در این منطقه با سایر نقاط شهری قابل مقایسه نیست و به نظر می رسد این شهرک چندان اهمیتی برای مدیران شهری ندارد.

محسن متصدی یکی از مشاوران املاک در شهرک گلستان دامغان هم گفت: به دلیل عدم رشد فرهنگ آپارتمان نشینی در شهرستان دامغان و بروز برخی اختلافات فی مابین ساکنان آپارتمان ها در مسکن مهر برخی از مالکان که وضعیت اقتصادی بهتری دارند اقدام به فروش واحدهای مسکونی خود می کنند.

وی افزود: با توجه به اینکه از ابتدای ثبت نام و تحویل مسکن مهر نظارت کافی وجود نداشته تعدادی از واحدها در اختیار مشمولان واقعی قرار نگرفته و تحت تملک دلالان با قیمت های غیر واقعی خرید و فروش یا اجاره داده می شود.

 اداره راه و شهرسازی بخش عمده ای از مسکن مهر را تحویل شهرداری نداده است

سیدمحمد تقوی شهردار دامغان نیز در این باره گفت: بنده و همکارانم در شهرداری دامغان با تمام وجود آماده خدمت رسانی به مردم مسکن مهر هستیم.

وی ادامه داد: با وجود اینکه هنوز اداره راه و شهرسازی شهرستان بخش عمده ای از منطقه مسکن مهر دامغان را به شهرداری تحویل نداده است، اما تاکنون کارهای بسیاری در راستای رفاه حال شهروندان این منطقه از سوی شهرداری انجام شده و انجام خواهد شد.

 تقوی تصریح کرد: در راستای رفاه حال اهالی مسکن مهر طی روزهای آتی مدت زمان فاصله سرویس دهی اتوبوس ویژه این منطقه از یک ساعت به 30 دقیقه تقلیل می یابد.

سرانه فضای سبز دامغان دو برابر استاندارد کشوری

شهردار دامغان اظهار کرد: به‌رغم اینکه استاندارد سرانه فضای سبز شهرهای کشورمان 12 مترمربع به ازای هر نفر است، این عدد در شهر دامغان 25 مترمربع است؛ اما در منطقه مسکن مهر افزایش فضای سبز خواست به حق اهالی است و در صورت در اختیار قراردادن زمین از سوی اداره راه و شهرسازی شهرستان در اسرع وقت فضای سبز مورد نیاز این بخش از شهر دامغان ایجاد خواهد شد.

وی یادآور شد: ما نیز همچون اهالی مسکن مهر شرایط خیابان ورودی این منطقه در جوار دانشگاه آزاد اسلامی را از مشکلات اصلی این بخش از شهر می دانیم و در صورت انجام توافقات لازم با این دانشگاه یا صدور دستور قضایی لازم در کوتاه ترین زمان ممکن نسبت یه تعریض و مناسب سازی این خیابان اقدام می کنیم.

تقوی تاکید کرد: اعلام می کنم که به عنوان شهردار دامغان هیچ حریم و محدوده ای برای خدمت نمی شناسم و هرجا و هر منطقه ای که مردم شهرم زندگی می کنند آماده کار و ارائه خدمت هستم.

تعهدات قانونی شهردار سابق دامغان را لازم الاجرا می دانیم

مجتبی ایمانیان رئیس شورای شهر دامغان گفت: شورای شهر همگام با دیگر مسئولان شهرستان عزم جدی برای کاهش مشکلات اهالی مسکن مهر دارد.

وی بیان کرد: تعهدات قانونی شهردار سابق دامغان و شورای اسلامی دوره پنجم پیرامون مشکلات مسکن مهر را برای خود لازم الاجرا می دانیم.

هیچ تعهدی به شهرداری نداریم اما مساعدت می کنیم

مهدی هراتی رئیس اداره راه و شهرسازی دامغان در این باره به ایلنا گفت: در سال 1390 تفاهم نامه ای را با شهرداری منعقد کردیم که بر اساس آن تفاهم نامه شهرداری موظف به آسفالت معابر و پیادرو سازی مسکن مهر است.

وی با تاکید بر اینکه کل مسکن مهر دامغان در قالب دو سایت 26 و 27 هکتاری است، ادامه داد: بر اساس تفاهم صورت گرفته اداره راه و شهرسازی همه مبالغ تعهدی را پرداخت کرده است و صرفا پروژه تهران قومس باقی مانده  که هیچ تعهدی نداریم اما مقرر شده است به شهرداری کمک کنیم که به زودی انجام می شود.

هراتی یادآور شد: سال گذشته مبلغ 500 میلیون تومان و سال جاری مبلغ 200 میلیون تومان برای تعهداتمان به شهرداری پرداخت کردیم اما ذهنیت شهروندان این است که تمامی زمین ها باید آسفالت شود در صورتی که هر زمینی کاربری متفاوتی اعم از بهداشتی، آموزشی، فضای سبز و ... دارد.

وی ضمن بیان اینکه به محض تامین اعتبار دستگاه های اجرایی زمین های مربوطه را در اختیارشان می گذاریم، اضافه کرد: برخی از زمین های باقی مانده با کاربری فضای سبز توسط شهرداری درخواست داده شود تا آنها را تحویل دهیم.

گزارش: محمود بانی

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز