خبرگزاری کار ایران

احداث بیش از ۱۵ کیلومتر تونل انرژی در مشهد/ ناهماهنگی شرکت های خدماتی برای استفاده از تونل انرژی

احداث بیش از ۱۵ کیلومتر تونل انرژی در مشهد/ ناهماهنگی شرکت های خدماتی برای استفاده از تونل انرژی
کد خبر : ۱۱۵۷۵۶۴

رئیس اداره نظارت بر نگهداری و تعمیرات تاسیسات شهری شهرداری مشهد گفت: از سال ۸۶ تاکنون ۱۵ کیلومتر تونل تاسیسات مشترک در طرح توسعه بافت فرسوده اطراف حرم رضوی و میدان شهدا ساخته یا در حال احداث است

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، سید مهدی سادات در این خصوص گفت: در راستای اجرای قانون احداث تونل تاسیسات شهری مصوب ۱۳۷۲، آیین نامه سال ۸۴ هیات دولت و قانون اصلاحی احداث تونل های انرژی مصوب ۱۳۸۹ در شهر مشهد، ازسال ۸۶ تاکنون ۱۵ کیلومتر تونل تاسیسات مشترک در طرح توسعه بافت فرسوده اطراف حرم رضوی و میدان شهدا ساخته یا در حال احداث است که حدود ۹ کیلومتر در منطقه ثامن و بیش از ۲ و نیم کیلومتر در رینگ میدان شهدا و مابقی در طرح آتی این منطقه برای احداث قرار دارد، هرچند که این میزان نیز عمدتا در ۱۰ سال اخیر بلااستفاده بوده است.

وی افزود: قراربود شرکت های خدماتی آب و فاضلاب، گاز، برق و مخابرات تاسیسات خودشان را در این تونل ها وارد کنند که طبق نشریه ۳۶۹ ضوابط احداث تونل مشترک، خطوط برق بالای ۶۳ کیلوولت به دلیل حفظ حریم میدان مغناطیسی، فاضلاب به دلیل محدودیت های کد ارتفاعی حرکت ثقلی و خطوط گاز به دلیل ایمنی وحفظ حریم از ورود به تونل انرژی معاف شدند.

رئیس  اداره نظارت بر نگهداری و تعمیرات تاسیسات شهری شهرداری مشهد اظهار کرد: بلاتکلیف بودن پرداخت حق الاسهم مربوط به شرکت های خدماتی به شهرداری و خلا قانون مدیریت واحد شهری برای شهرداری ها جهت الزام وهمراه سازی شرکت های خدماتی دراحداث و نگهداری از این تونل ها، سرعت اجرای کار را کند و به عبارتی متوقف کرده است.

سید فرهاد حجازی شهردار منطقه ثامن مشهد که بخش زیادی از تونل مشترک انرژی در این منطقه احداث شده است نیز گفت: شهرداری منطقه ثامن بر اساس ماده ۳ قانون اصلاح قانون احداث تونل مشترک انرژی مصوب سال ۱۳۸۹ مجلس از محل منابع داخلی خود، نسبت به احداث تونل مشترک انرژی اقدام کرده است.

حجازی تاکید کرد: شرکت‌های خدماتی باید برای دریافت مجوز حفاری در سامانه حفاری درخواست دهند، لیکن بر اساس قانون مورد اشاره در محورهای دارای تونل انرژی شهرداری مجاز به صدور مجوز حفاری نبوده، به همین دلیل ضرورت دارد شرکت‌های خدماتی برای خدمات رسانی به پروژه های سطح منطقه از تونل انرژی استفاده کنند و تاسیسات را به آنجا انتقال دهند.

وی بیان کرد: طبق طرح اولیه اجرای شبکه تونل انرژی در منطقه، پیش بینی شده که ۱۵ کیلومتر تونل انرژی در بافت پیرامون حرم مطهررضوی احداث شود؛ که از سال ۸۸تاکنون بالغ بر ۹ کیلومتر از آن اجرا شده است.

حجازی با بیان اینکه در برخی از معابر تونل انرژی به صورت کامل اجرا شده است، اظهار کرد: این پروژه در بولوار امیرالمومنین(ع)، شهدای حج، واعظ طبسی(ره)، رضوان و شارستان های رضوی- شهید حاج حسنی کارگر، شهید شوشتری به صورت کامل احداث شده است.

شهردار منطقه ثامن مشهد تصریح کرد: متاسفانه این پروژه با افقی که برای آن در نظر گرفته شده فاصله زیادی دارد، شهرداری میلیارد ها تومان برای این پروژه هزینه کرده است اما شرکت های خدماتی تلاش و رغبتی برای تامین قدرالسهم خود از هزینه احداث تونل انرژی و انتقال تاسیسات خود به آن را ندارند که باید راهکارهایی در این زمینه اندیشیده شود.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز