طی هفت ماه ابتدایی سال جاری؛
هفت میلیون دز واکسن آنفولانزای پرندگان در قزوین تزریق شد
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: طی هفت ماهه ابتدایی سال جاری بالغ بر هفت میلیون دز واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در مزارع صنعتی طیور استان استفاده شده است.
به گزارش ایلنا و به نقل از روابط عمومی دامپزشکی استان، وحید ابراهیم نژاد حمیدی با اعلام این خبر گفت: در راستای اجرای سیاستهای پیشگیرانه و کنترلی سازمان دامپزشکی کشور و با هدف ارتقای سطح ایمنی طیور در زمان مواجه با ویروس، پیشگیری و کنترل بیماری و کاهش تلفات و انتشار ویروس آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در جمعیت طیور صنعتی استان، عملیات واکسیناسیون علیه بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان از ابتدای تیرماه 97 بهعنوان اولین استان کشور در گروههای مشخصی از جمعیت طیور هدف شامل مزارع مرغ اجداد، مادر، و پولت تخمگذار آغاز شد.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین افزود: با توجه به استمرار برنامه واکسیناسیون گلههای حساس در هر دوره جوجه ریزی، واکسیناسیون طیور بر اساس دستورالعملهای مربوط به هر واکسن انجام شده است.
وی عنوان کرد: با توجه به وضعیت تراکم مزارع مرغ مادر و تخمگذار در کشور، استان قزوین در گروه استانهای پرخطر کشور به لحاظ وقوع بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان بوده که این موضوع اهمیت انجام واکسیناسیون را برای حفظ جمعیت و صنعت طیور کشور، محافظت از بهداشت عمومی از طریق کاهش سرعت گردش و شیوع بیماری و فراهم کردن امنیت و ایمنی مواد غذایی کشور ،دوچندان میکند.
این مسئول ادامه داد: با توجه به حساسیت گونه بوقلمون به بیماری آنفلوانزای فوق حاد و الزام انجام واکسیناسیون مذکور در مزارع پرورش بوقلمون، واکسیناسیون مزارع بوقلمون استان نیز همگام با مزارع صنعتی طیور در حال انجام است.
حمیدی تشریح کرد: بر اساس دستورالعملهای سازمان دامپزشکی کشور، آزمونهای کنترلی بعد از انجام واکسیناسیون در قالب اخذ نمونه از طیور واکسینه شده نیز بهصورت کامل صورت گرفته و تائید سلامت گله نیز با انجام آزمایشهای تشخیص ملکولی در آزمایشگاه مرجع دامپزشکی استان در حال انجام است.
معاون سلامت اداره کل دامپزشکی استان قزوین گفت: با توجه به نقش واکسیناسیون در افزایش سطح ایمنی طیور در مقابل ویروسهای بیماریزا، پوشش کامل طیور صنعتی استان با واکسن آنفلوانزای فوق حاد پرندگان در کنار رعایت اصول امنیت زیستی توسط مرغداران در پیشگیری کامل بیماری در جمعیت طیور صنعتی استان و بالتبع تولید مستمر مرغ و تخم مرغ با بالاترین راندمان در استان شده است.