یادداشت؛
کارآفرینی را از مدارس شروع کنیم

۱۷ تا ۲۳آبان ماه هفته جهانی کارآفرینی است. در دوران قدیم که واژه ای به نام کارآفرینی نبود ، فرزندان در کنار مادران و پدرانشان کار میکردند و از نزدیک با شغل و حرفه آنان آشنا می شدند و به قول امروزی ها مهارت آموزی پیشه می کردند . گاهی در حین کار ،فکر و ایده ای برای تسهیل انجام فرایند کار به ذهنشان میرسید و به بهترین روش آن کار را امتحان کرده و غالبا با موفقیت انجام میدادند...
ایلنا؛ این ایده و فکر لمس کار از نزدیک است که فرد را مجبور میکند شرایط را با خلاقیت و تفکر در آمیزد و به نوعی کارآفرینی کند .این ایده ها و فکرها معمولا در همه فرزندانمان وجود دارد ولی باید با آموزش و ممارست و لمس کار از نزدیک به منصه ظهور برسد.
لازمه خلاقیت و نوآوری در انسان باید از شروع آموزش کودک حین بازی با او و در مهدهای کودک و انتخاب نوع اسباب بازیهایش همراه باشد. تا از بین کودکان کسانی که کار و خلاقیت بیشتری دارند انتخاب شده و آنان را به سوی کارآفرینی سوق دهیم
پرورش انسانهای خلاق و متفکر می تواند مسیر توسعه و پیشرفت را برای یک جامعه در همه امور اجتماعی ،اقتصادی و فرهنگی را تسریع بخشد.بنابراین می طلبد دولمتردان و برنامهریزان سیستم آموزشی کشور این مهم را با زمانبندی درست و هدف دار دنبال کرده تا به هدف نهایی که همان تولید کارآفرین است ، برسیم.
تاکنون تعاریف زیادی برای کارآفرینی و کارآفرین گفته شده اما بهترین تعریف این است که کارآفرین و کارآفرینان افرادی هستند که می توانند نخستین و بهترین گامها را برای ساختن جهان به مکانی بهتر و پیشرفته برای همه افراد در آن، بخصوص خودشان بردارند.
برخی تعاریف و اکثر مردم و حتی دولمتران کارآفرینی را در ایجاد اشتغال و توسعه اقتصادی می دانند در صورتی که حوزه کارآفرینی بسیار گستردهتر از اقتصاد است . به طوری که در همه عرصهها میتواند به یک ارزش افزود و یک فرهنگ متمدنانه در علم ،سیاست ،خدمات و سایر فعالیتهایی که جامعه به صورت روزمره با آن سرکار دارند ؛تبدیل شود.
در نتیجه این سیاست کارآفرینانه هر چه بیشتر در بین افراد جامعه گسترش پیدا کند و از همان شروع طفولیت آعاز گردد کشوری خلاق ،قدرتمند و متمدنانه با تکنولوژی روز داریم .
باید به این نکته بسیار مهم و با ارزش اشاره کنم که کارآفرینی منبع پایدار خلق ثروت و ارزش اجتماعی و فرهنگی است و کارآفرینان هر جامعهای می توانند با ترویج درست فرهنگ، روحیه رقابتپذیری سالم ، نواندیشی و پویایی اقتصادی ، اجتماعی ، فرهنگی و سیاسی آن جامعه کشور را بر روی ریل توسعه قرار دهند . یک خلاق و کارآفرین، کارآفرین به دنیا نمیآید، پس انسانها میتوانند از همان شروع طفولیت و کودکی به گونهای تربیت و البته پرورش داده شوند تا با ذهنی کنجکاو ، جستجوگر و پویا به دنبال یادگیری ، مهارت افزایی و درک زاویههای پنهان هر پدیده و اتفاق و تحولی باشند .
با توجه به تحقیقات و بررسی همه جوانب مرتبط با کارآفرینی باید گفت که عوامل درونی و ذاتی مرتبط با کارآفرینی و خلاقیت را میتوان با آموزش، تشویق و قرار دادن آن در مسیر درست تقویت و ترمیم کرد.
از این رو است که به جرأت میتوان کودکان را به گونهای باید پرورش و تربیت کرد که استراتژیکی فکر کنند، مثبتاندیش باشند و عزت نفس و انگیزه بالایی داشته باشند، با آغوش باز انوع مخاطرات را به جان بخرند، تکرار گریز باشند، از شکست نترسند و دنبال خلاقیت و کشف ایده های نو باشند استقلال داشته باشند و بهترین راه را انتخاب کنند تا به سر منزل مقصود برسند .
بیاییم تلاش کنیم آحاد مردم جامعه را با کارآفرینی خلاقیت و ایده پرداز آشنا کنیم تا حداقل آینده ای بسیار مطلوب برای فرزندانمان بسازیم .
مهدی آلکثیر- سرپرست خبرگزاری ایلنا در استان لرستان