خبرگزاری کار ایران

توریسم روستایی یکی از مهم‌ترین ظرفیت های خراسان رضوی

توریسم روستایی یکی از مهم‌ترین ظرفیت های خراسان رضوی
کد خبر : ۱۱۴۶۳۷۴

معاون‌ مدیر کل امور روستایی استانداری خراسان رضوی گفت: گردشگری از مهم‌ترین صنایع دنیا و توریسم روستایی از مهم‌ترین ظرفیت‌های استان است و در این راستا ما باید برای طبیعت با اصلاح و بهبود ارزش افزوده ایجاد کنیم.

به گزارش خبرنگار ایلنا، محمدرضا عباس‌زاده در مراسم اعلام رسمی احیاء روستای گاونشین پس از چهل سال در بخش سرولایت شهرستان نیشابور افزود: ساختار جمعیتی و کالبدی روستا باید حفظ شود و جذابیت خود را از دست ندهد مثلا در برخی روستاها با ایجاد ارزش افزوده مانند استفاده از مصالح محلی برای ساخت منازل توجه گردشگران و تورریست‌ها را جلب کرده و از این محل منبع درآمد بوجود آورده‌اند.

وی با اشاره به اینکه یک‌ منطقه یا آبادی را نباید نسبت به وسعت آن سنجید بلکه به نگرش و بینش ساکنان آن منطقه بستگی دارد گفت: این نگرش باید فرهنگ‌سازی شود و نسل آینده را با این نوع تفکر پرورش بدهیم.

مسئول طرح‌های عمرانی و برق روستایی استان خراسان رضوی نیز گفت: این روستا تا شبکه برق پنج کیلومتر فاصله دارد که با احتساب شبکه فشار ضعیف داخل روستا به ۶کیلومتر رسیده و بالغ بر ۱۸ میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد.

هادی مهدی‌زاده در ادامه افزود: تلاش می‌کنیم تا این اعتبار را از منابع فرمانداری، سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان و توانیر تامین کنیم تا طرح برق رسانی به این روستا طولانی نشود.

وی اظهار کرد: برای این‌نوع سکونت‌گاه‌ها و سکونت‌گاه‌های سیار طراحی نیروگاه برقی عشایری را که سیار بوده و مانند اثاثیه قابلیت حمل دارد را انجام داده‌ایم و به نیابت از ۱۱ استان دیگر مناقصه‌ای در این خصوص برگزار شده که یکی از شرکت‌های زیرمجموعه وزارت دفاع برنده این مناقصه شد و دستگاهی با کیفیت عالی ساخته شد که قابلیت شارژ با برق شهری را هم دارد.

وی با بیان اینکه این دستگاه در بین یک هزار خانوار عشایر که اداره کل عشایر معرفی کرد توزیع شد اعلام داشت: قیمت تمام شده این دستگاه ۹۰میلیون ریال است و ۹۰درصد این هزینه به صورت بلاعوض می‌باشد و قادر به تامین برق پنج شعله لامپ، چراغ‌قوه و موبایل است.

فرماندار نیشابور در این مراسم گفت: بایستی از فرهنگ و آداب ایرانی و روستایی حفاظت شود و در این چارچوب احیای روستاها و مهاجرت معکوس به روستا در دستور کار قرار دارد.

علیرضا قامتی با اشاره به اینکه امروز با دو نوع مهاجرت به روستاها روبرو هستیم افزود: برخی برای سرمایه‌گذاری و فعالیت اقتصادی و احیای کشاورزی و دامداری به روستاها برمی‌گردند و عده ای هم صرفا برای ساخت‌وساز‌های مانند باغ ویلا که خود دارای مخاطراتی برای بافت روستایی است و باید مورد توجه دهیاران همچنین باید برای احیای روستاها تامین زیرساخت‌های لازم مانند مخابرات، برق و آب مورد توجه قرار گیرد.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز