معاون جهادکشاورزی جوین مطرح کرد؛
خسارت چهار میلیارد تومانی سرما به مزارع ذرت جوین/ تولید ۱۳۰ هزار تن خیار گلخانه ای در این شهرستان
معاون فنی جهاد کشاورزی شهرستان جوین گفت: سرما بالغ بر چهار میلیارد توان خسارت به محصول ذرت علوفه ای این شهرستان وارد کرده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، عبدلله آرین با بیان اینکه ۶۵۰ هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به کشت ذرت علوفه ای اختصاص یافته و با توجه به آغاز فصل برداشت این محصول ۴۱۰ هکتار از آن عملیات برداشت انجام شده افزود: برودت دما نیز موجب خسارت به ۲۴۰ هکتار باقیمانده از این محصول شده است.
وی با بیان اینکه به طور متوسط از هر هکتار ۵۲ تن محصول ذرت علوفه ای برداشت میشود ادامه داد: از ۲۴۰ هکتار سرما زده نیز باید بالغ بر ۱۲ هزار تن محصول برداشت میشد که متاسفانه ۳۵ درصد آن در اثر سرما از بین رفت.
معاون فنی جهاد کشاورزی جوین همچنین از برداشت بالغ بر ۱۳۰ هزار تن خیار گلخانه ای از گستره ی پنج هزار و ۲۰۰ متر مربعی گلخانه خیار در این شهرستان خبر داد.
آرین با اشاره به اهمیت کشت در فضای گلخانه و ترویج هر چه بیشتر این نوع کشت افزود: در شهرستان جوین فقط در کشت خیار گلخانه ای بالغ بر پنج هزار و ۲۰۰ متر مربع از اراضی کشاورزی به کشت این محصول اختصاص یافته است .
وی با اشاره به اینکه فضای کشت گلخانه ای را میتوان از همه نظر هم از نظر نوع خاک و هم از نظر مدیریت آب و نهاده ها و آفات نباتی تحت کنترل کرد افزود: کشت محصولات کشاورزی در محیط گلخانه باعث افزایش ۱۰ الی ۱۲ برابری عملکرد نیز خواهد شد.
آرین با بیان به اینکه در شهرستان جوین ۳ واحد گلخانه کشت خیار در مجموع به مساحت پنج هزار و ۲۰۰ متر مربع در حال فعالیت میباشند ادامه داد: استفاده بهینه از آب، نوبرانه بودن محصول، استقبال خوب خریداران و سوددهی بالا موجب شده کشاورزان جوینی گرایش بیشتری به سمت کشت های گلخانه ای داشته باشند.
فاطمه صابری نسب، مسئول باغبانی مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان جوین نیز با بیان اینکه از هر مترمربع گلخانه به طور متوسط ۲۵ الی ۳۰ کیلو محصول خیار برداشت میشود گفت: در فضای باز در هر متر مربع ۵ الی ۷ کیلو خیار برداشت میشود.