برگزاری جشنواره فیلم کودک و نوجوان در نیمه مهرماه
دبیر سی و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان گفت: این دوره با شعار «سینما؛ سرزمین خیال» برگزار خواهد شد.
به گزارش ایلنا از اصفهان، علیرضا تابش اظهار داشت: جشنواره سی و چهارم نیمه دوم مهر ماه امسال نیز مانند سال گذشته به صورت آنلاین - فیزیکی برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: سال گذشته اولین تجربه برپایی جشنواره آنلاین-فیزیکی در کشور را ثبت کردیم و امسال در شرایطی که کشور تحت تاثیر پیک پنجم بیماری کروناست، در جستجوی راهکار متفاوتتری هستیم.
دبیر جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان اضافه کرد: دنیا و به ویژه ایران، از بحران کرونا آسیب دیده است؛ ما با دنیایی سوگوار و کشوری سوگوار روبروییم. کودکانِ این سالها، خاطراتی اندوهناک برایشان باقی خواهد ماند. معرفی سرزمین تخیل به کودکان باید در اولویت آثار هنری و سینمایی باشد و سینمای کودک و نوجوان در سرزمینی که سرچشمه پیشرفت و خاستگاه امید است، یکی از این ظرفیتهاست.
وی تاکیدکرد: امید جدیترین ابزاری است که میتواند دست کودکان و نوجوانان این نسل را بگیرد و آنها را از این بحران به سلامت بگذراند و این سینماست که میتواند با نشان دادن وسعت سرزمین پهناور تخیل، شعله امید را در ذهن آنها روشن نگاه دارد. نظر به اهمیت این چشمانداز، جشنواره سی و چهارم با شعار «سینما؛ سرزمین خیال» برپا خواهد شد.
تابش تصریح کرد: این شعار، یک یادآوری به جامعه سینما نیز محسوب میشود که اسیر فشار روزمرهای که شرایط سخت این روزها آنها و جامعه را تحت تاثیر قرار داده است، نباشند و دعوتی است از آنان به سرزمین خیال، تا با گذار از چارچوب واقعیتگرایی (و نه لزوما واقعگرایی)، دنیای سینما را مثل همیشه، دنیایی رنگی و رویاوار نگاه دارند.
وی با اشاره به شیوع ویروس کرونا گفت: تعداد فیلمهای سینمایی حاضر در این دوره، نشان میدهد حتی کرونا نیز نتوانسته سینماگران ما را متوقف کند. سینمای کودک و نوجوان ایران، نشان داده است که نه زیر فشار کرونا و نه تحت هیچ شرایط دیگری، قصد ترک ارتباط با مخاطبان خود را ندارد و این حجم از تولیدات و تنوع آنها نیز به ما میگوید در عصر پساکرونا نیز، که انشاالله به زودی شاهدش خواهیم بود، سینمای کودک و نوجوان در کنار رسانههای نوینی مثل VODها و سامانههای جدیدتر ارائه محتوا، به حیات خود، پربارتر از همیشه ادامه خواهد داد.
دبیر جشنواره سی و چهارمین جشنواره بینالمللی فیلمهای کودکان و نوجوانان با اشاره به برگزاری آنلاین جشنواره در دوره گذشته خاطرنشان کرد: امسال برای دومین بار و به حکم ویروس منحوس کرونا، شیوه برگزاری جشنواره بهصورت ترکیبی آنلاین و آفلاین خواهد بود که بسیاری از منتقدان دیروز، خود به قدرت ابزارهای نوین و فناوریهای نوظهور ایمان آورده و کمتر کسی باقی مانده است که منکر نقش قدرتمند این ساحت جدید فناورانه در آینده سینما باشد.
تابش یادآور شد: امیدواریم در این دوره نیز، با تمهیداتی که اندیشیده شده بتوانیم ابعاد جدیدی از ظرفیتهای ترکیب فناوریهای مبتنی بر اینترنت و ظرفیتهای فیزیکی موجود در سینما (در اصفهان و استانهای کشور با رعایت پروتکلهای بهداشتی) را ارائه داده و درسهایی جدید از آن بگیریم.
از سه سال پیش تا کنون دبیرخانه دائمی جشنواره بین المللی فیلم های کودک نوجوان در اصفهان دایر و اصفهان میزبان همیشگی این جشنواره است.