آسفالت راه عشایر خواف با اعتبار ارزش افزوده آغاز شد
مدیرکل امور عشایر خراسان رضوی گفت: برای نخستین بار در استان از محل اعتبارات ارزش افزوده، آسفالت راه عشایری شهرستان خواف آغاز شده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا ، محمد نبوی فرد افزود: با همکاری فرمانداری این شهرستان آسفالت مسیر تردد عشایر از "چاه زول" به "نهور" به طول ۱۷ کیلومتر از محل اعتبارات ارزش افزوده سهم عشایر تامین اعتبار شده است.
وی با بیان اینکه کل سطح این جاده مرمت و شنریزی شده و تاکنون چهار کیلومتر آن با اعتباری معادل ۶۰۰ میلیون تومان آسفالت شده است، ادامه داد: برای ۱۳ کیلومتر باقیمانده این مسیر اعتباری معادل ۲ میلیارد تومان نیاز است که امیدوارم این رقم هم با همکاری فرمانداری خواف تامین شود.
وی گفت: عشایر محله نهور در شهرستان خواف دارای ۶۵ خانوار هستند که از راه آسفالته بهرهمند شده اند.
مدیرکل عشایر خراسان رضوی اظهار کرد: بیشترین عشایر استان، یعنی معادل ۱۸ درصد آنان در شهرستان خواف استقرار دارند و تا کنون با همکاری فرماندار این شهرستان ۱.۵ میلیارد تومان از محل اعتبارات ارزش افزوده در زمینه تامین آب شرب، ساخت باسکول و آسفالت راه عشایری در این منطقه هزینه شده است.
وی ادامه داد: همچنین تا کنون ۱۲۰ دستگاه پنل (صفحه) خورشیدی برای تامین برق مورد نیاز خانواده های عشایری بین عشایر شهرستان خواف توزیع شده است.
گرچه عشایر تنها ۱.۵ درصد از کل جمعیت ایران را تشکیل میدهند اما آنها به شکلی چشمگیر عهدهدار تولید ۲۵ درصد مواد پروتئینی به ویژه گوشت قرمز و محصولات لبنی، حدود ۴۰ درصد صنایع دستی و ۲۸ درصد دام سبک کشور هستند.
ساختار جامعه عشایری مبتنی بر ایل و عشیره است و بر خلاف پیدایش تمام پدیدههای نوظهور در دنیای مدرن، همچنان این ساختار بکر در جامعه آنان پا برجا مانده و مهمتر از آن فرهنگ اصیل کار و کوشش در این ساختار پایدار است.
در این میان عشایر خراسان رضوی به عنوان یکی از استانهای دارای مرز مشترک با ۲ کشور، از اهمیت و نقش فراوانی برخوردارند.
عشایر این استان در قالب ۳۵ طایفه با دارا بودن ۹۹۰ هزار راس دام و تولید سالانه ۱۷ هزار تن فراوردههای دامی شامل شیر، روغن، پشم، کرک و کود حیوانی و ۴۱ هزار و ۸۰۰ مترمربع صنایع دستی شامل گلیم، قالیچه، فرش و تابلوفرش نقش بسزایی در اقتصاد خراسان رضوی دارند.