خبرگزاری کار ایران

ایلنا از خراسان رضوی گزارش می دهد؛

بیکاری ۵۰ درصد پرسنل هتل های مشهد/خسارت ۵۷ هزار میلیارد تومانی کرونا به گردشگری خراسان رضوی

بیکاری ۵۰ درصد پرسنل هتل های مشهد/خسارت  ۵۷ هزار میلیارد تومانی کرونا به گردشگری خراسان رضوی
کد خبر : ۱۱۱۷۷۲۴

معاون گردشگری اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: از ابتدای اسفند ۹۸ تا پایان خرداد سال جاری، هتل‌ها بیش ۲ هزار میلیارد تومان و هتل‌ کاشانه‌ها ۱۳۰۰ میلیارد تومان خسارت‌دیده‌اند که جبران آن غیرممکن است.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، باوجوداینکه ۴۰۰ راهنمای تور در خراسان رضوی فعالیت داشتند اما بنا بر اظهارات مسئولان در حال حاضر هیچ فعالیتی در حوزه گردشگری توسط این افراد وجود ندارد. کرونا موجب شده تا بیکاری گسترده‌ای برای ۳۴ هزار و ۱۵۹ نفر شاغل مستقیم در صنعت گردشگری استان اتفاق بیفتد به‌گونه‌ای که متأسفانه ۱۷هزار و ۹۶۶ نفر بیکار شدند و همچنان هم این موضوعات ادامه دارد.

رئیس جامعه هتل داران خراسان رضوی درباره مشکلاتی که هم چنان حوزه گردشگری و میزبانی از آن خسارت می‌بیند در گفت‌وگو با ایلنا اظهار می‌کند: از تعداد ۲۴۰ هتلی که وجود دارد کمتر از  ۶۰ درصد از هتل‌ها نسبت به بازگشایی امسال اقدام کردند.

امیر سزاوار به ما می‌گوید: متاسفانه ۵۰ درصد از نیروهایی که در هتل‌ها مشغول به کار بودند از سال گذشته تاکنون به جمع بیکاران پیوستند. البته با توجه به همین نسبت ۶۰ به ۴۰ درصد در هتل‌هایی هم که فعال هستند اما بازهم شاهد ریزش و کاهش کارکنان بودیم.

وی بابیان اینکه بسیاری از هتل‌ها با معدودترین کارکنان خود چراغ‌های این صنعت را روشن نگاه داشتند اظهار می‌کند: متأسفانه همان ۴۰ درصد هتل فعال هم مشتری چندانی ندارند.

وی با اشاره به اینکه نیمی از کارکنان باتجربه و دوره‌دیده در این صنعت از این حرفه کناره‌گیری کردند ادامه می‌دهد: این موضوع خود در آینده مشکل دیگری را برای این صنعت به وجود می‌آورد.

فقط کرونا مشکل جامعه هتل داران نیست

رئیس کانون تشکل‌های گردشگری خراسان رضوی در پاسخ به سئوال ایلنا مبنی بر اینکه آیا راه برون‌رفتی وجود دارد و یا امکان مدیریت کرونا و نجات صنعت گردشگری وجود داشت توضیح می‌دهد: به اعتقاد من برای برون‌رفت از این شرایط تنها مشکل کرونا نیست و مشکلات زیادی ازجمله سوء مدیریت‌ها ،اشتباهات سیاست‌گذاری در بخش گردشگری را باید دخیل دانست.

وی کرونا را تیر خلاص برای نابودی صنعت گردشگری تعبیر می‌کند و ادامه می‌دهد: به‌هرحال کرونا یا از بین می‌رود یا به یک ثبات می‌رسد و مانند دیگر بیماری‌هایی که وجود دارد مانند آنفولانزا و یا  ایدز همه انسان‌ها مجبور هستند در کنار آن زندگی کنند لذا لازم بود برنامه‌ریزی دقیق از سوی دولت و سیاست‌گذاران در بحث گردشگری در دستور کار قرار می‌گرفت.

سزاوار تأکید می‌کند: تا زمانی که شرایط و زیرساخت‌ها مانند چند سال اخیر باشد و شرایط بهبود پیدا نکند به‌طورقطع گردشگری به همین شکل و حتی بدتر ادامه خواهد داشت.

رئیس جامعه هتل داران خراسان رضوی هم‌چنین با اشاره به موضوع ثبات اقتصادی و نقش آن در صنعت گردشگری به ما می‌گوید: اقتصاد مانند یک زنجیره است که تمام حلقه‌های زنجیر به هم متصل است و نمی‌توان یکی از حلقه‌ها را حذف کرد و توقع داشت آن زنجیر درست عمل کند. در هر صنعتی یا در هر گوشه از کشور اگر برای اقتصاد مردم مشکلی به وجود بیاید به طبع صنعت ما نیز دچار مشکل خواهد شد و هنگامی‌که یک فرد یا یک خانواده دچار مشکل اقتصادی می‌شود، سفر و گردشگری اولین مواردی هستند که از برنامه زندگی آن‌ها حذف می‌شود. پس یکی از راه‌حل‌های اساسی، ثبات اقتصادی و معیشت مردم است.

سزاوار می‌افزاید: متأسفانه باید گفت در بحث گردشگری ایران به دلیل سوء مدیریت‌ها و عدم برنامه‌ریزی مناسب نسبت به کشورهای همسایه و دیگر کشورهای درحال‌توسعه بسیار عقب افتاد.

 ۴۰ درصد تأسیسات گردشگری استان تعطیل هستند

معاون گردشگری اداره‌ کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی نیز بابیان اینکه حتی تعطیلی  ناشی از اعیاد مذهبی هم نتوانست در سال گذشته و امسال خسارت‌های هتل‌ها را جبران کند و از ابتدای سال شاهد هیچ ازدحامی در مراکز اقامتی نبودیم در گفت‌وگو با ایلنا عنوان می‌کند: از ابتدای سال در حوزه درصد اشغال واحدهای اقامتی استان، از مجموع ۱۱۸ هزار تختی که داشتیم، سه‌چهارم تعطیل بودند و کسانی هم که پس از ماه رمضان و عید فطر فعالیت خود را آغاز کردند با درصد اشغال بالایی همراه نشدند و حدود ۱۰ الی ۱۵ درصد مسافر داشتند.

یوسف بیدخوری با اشاره به این موضوع که حتی در زمان آبی شدن وضعیت کرونا و وقوع برخی مسافرت‌ها بازهم تغییر چندانی در وضعیت هتل‌ها ایجاد نشد گفت: حتی در ایامی که وضعیت کرونا آبی اعلام شد و شاهد برخی مسافرت‌ها به این شهر مقدس بودیم اما بازهم آمار اشغال تخت‌های هتل‌های مشهد چندان چشمگیر نبود.

بیدخوری ابراز می‌کند: اگرچه آمار درصد اشغال تخت‌ها امسال و در مقایسه با سال گذشته از وضعیت بهتری برخوردار بود و حتی در عید نوروز به ۵۰ درصد هم رسید اما این در حالی است که هم چنان ۴۰ درصد تأسیسات گردشگری استان در تعطیلی به سر می‌برد.

وی ضرر وارده به صنعت گردشگری استان را افزون بر ۵۷ هزار میلیارد تومان برآورده کرده و می‌افزاید: از ابتدای اسفند ۹۸ تا پایان خرداد ۱۴۰۰، هتل‌ها بیش ۲ هزار میلیارد تومان و هتل‌ کاشانه‌ها ۱۳۰۰ میلیارد تومان خسارت‌دیده‌اند که جبران آن غیرممکن است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز