مسئول جمعیت معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان اعلام کرد؛
شناسایی بیش از یکهزار مادر باردار مبتلا به کرونا در استان مرکزی
کارشناس مسئول جمعیت و باروری سالم معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی گفت: از آغاز شیوع ویروس کرونا تاکنون 1050 مادر باردار مبتلا به کرونا در مراکز تابعه دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی شناسایی شدهاند و تحت درمان قرار گرفتند.
به گزارش خبرنگار ایلنا، اکرم حمزهلوئیان افزود: 273 نفر از این مادران باردار در مراکز درمانی بستری شدند و 777 نفر نیز به صورت روزانه به صورت سرپایی از سوی تیمهای بهداشتی مراقبت خدمات درمانی دریافت کرده و به بهبودی دست یافتند.
وی ادامه داد: مادران باردار این استان که علامت کرونا داشتهاند، یا به دلیل مواجهه با مهمانان شهرهای قرمز در معرض انتقال قرار گرفتهاند و یا به دلیل مواجهه شغلی بیمار شده باشند، زیر پوشش مراقبت ویژه قرار گرفته و در صورت نیاز به بستری در مراکز درمانی از سوی کادر سلامت مراقبتهای کنترل بیماری را دریافت میکنند.
کارشناس مسئول جمعیت و باروری سالم معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی اظهار داشت: مادران با کوچکترین علامت یا نگرانی پس از مواجهه نزدیک با اطرافیان مبتلا میتوانند با مامای خود تماس تلفنی گرفته یا با سامانه تلفنی شبانه روزی 4030 ارتباط برقرار کنند و درخواست راهنمایی داشته باشند تا مراقبتهای رایگان بهداشتی مرتبط با پیشگیری از کووید 19 یا تشخیص بیماری در مراحل اولیه را در نزدیکترین مراکز خدمات کووید 19 در منطقه سکونت خود دریافت کنند.
حمزهلوئیان تصریح کرد: افزایش آگاهی خانوادهها و اطرافیان مادران باردار از تغییرات جسمی و روانی که میتواند زنان باردار را در برابر این همهگیری آسیب پذیرتر کند، بسیار مهم است و همسر و اطرافیان مادران باردار با مراقبت از خود در برابر کووید 19 میتوانند از انتقال بیماری به مادر باردار پیشگیری کرده و خطر ابتلای مادران باردار را کاهش دهند.
وی بیان داشت: مراجعه به مراکز سلامت باعث انتقال کووید 19 به مادر باردار نمیشود و در مراقبت های ضروری با تعیین وقت تلفنی و با استفاده صحیح از 2 ماسک و فاصله تقریبی 2 متر با سایر مراجعان، شستن دست و مراجعه درساعات خلوت مادران میتوانند بدون نگرانی برای دریافت خدمت مورد نظر در واحدهای مامایی مراکز حضور یابند.
کارشناس مسئول جمعیت و باروری سالم معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی استان مرکزی تأکید کرد: خود مراقبتی، پیشگیری از حضور طولانی مدت در جمعهای خانوادگی با ریسک بالای انتقال و مواجهه با حجم بالایی از ویروس، اجتناب از تردد در مراکز خرید و رفت و آمدهای بیش از حد و غیرضروری در مراکز درمانی، کنترل استرس، تغذیه کافی و مناسب، پیشگیری از خشونت خانگی و ایجاد فضای آرام در محیط خانواده با تقویت سیستم ایمنی مادران باردار اقدامات موثری هستند که در کاهش خطر انتقال بیماری به مادران بارداریا ابتلای آنان به بیماری شدید اثرگذار هستند.
حمزهلوئیان ابراز داشت: مراقبتهای ضروری مامایی، سونوگرافیهای معمول و آزمایشهای ضروری پیش از بارداری و حین بارداری باید در شرایط همهگیری کووید 19 با رعایت نکات بهداشتی مهم است و میتواند به مصونیت مادر و نوزاد در ایام همهگیری کرونا کمک کند. همچنین راهپیمایی در فضاهای باز و دور از ازدحام مانند طبیعت یا پارکهای خلوت برای زنان باردار مانعی ندارد و حتی در صورت نداشتن ممنوعیت پزشکی با استفاده از ماسک و رعایت پروتکلهای بهداشتی توصیه میشود.
وی اضافه کرد: انجام تست سریع رایگان و پیگیریهای روزانه تاکنون توانسته است به نجات جان دهها مادر باردار ساکن استان مرکزی بیانجامد و از عوارض ابتلای شدید و نیاز به بستری طولانی مدت مادران باردار در بخش مراقبت ویژه پیشگیری کند.