گزارش میدانی ایلنا از برخی مطالبات مردم کرمانشاه از دولت آینده ؛
توسعه مرزها و تعامل با دنیا در اولویت قرار گیرد/ امیدوارم وعدهها در حد شعار باقی نماند/ نقش و تاثیر رأی ما در سرنوشت کشور تا چقدر است؟
برخی از مردم شهرهای مرزنشین کرمانشاه معتقدند رئیس جمهور آینده باید شرایط بهتری را برایشان رقم بزند و شرایط شغلی و امکانات رفاهی برایشان تامین کند.
به گزارش خبرنگار ایلنا از کرمانشاه، مرزنشینان شهرستان قصرشیرین و پاوه در نخستین ساعات شروع رایگیری با حضور در شعبههای مختلف اخذ رای تصمیم گرفتند که به رغم تبلیغات منفی در خصوص عدم حضور در پای صندوق های رای، حضوری حداکثری در انتخابات داشته باشند تا بتوانند سرنوشت خود را تغییر دهند و روزهای خوبی را برای خود به ارمغان بیاورند.
میخواهم در سرنوشت کشورم سهیم باشم
برخی مردم قصرشیرین با وجود گرمای هوا و با استفاده از ماسک از نخستین ساعات شروع فرآیند رای گیری سیزدهمین دوره ریاست جمهوری و ششمین دوره شوراهای شهر و روستا مردم با حضورشان میخواهند در سرنوشت سیاسی خود سهمی داشته باشند.
معصومه پاشایی یکی از رای اولیها به خبرنگار ایلنا ضمن اشاره به اولین حضورش در پای صندوق رای گفت: تا قبل از مناظرات انتخاباتی قصد نداشتم رای بدهم اما پس از شنیدن سخنان کاندیداهای ریاست جمهوری و جمعبندی صحبت های شان به این نتیجه رسیدم که رای بدهم.
این دختر جوان میافزاید: امروز هم به همراه خانوادهام در شعبه اخذ رای حضور پیدا کردیم تا به کاندیدای مدنظرمان رای بدهیم و به این ترتیب بعدا حسرت این را نخواهیم خورد که چرا زمانی که میتوانستیم سرنوشت خود را تغییر دهیم این کار را انجام ندادیم.
رئیسجمهوری آینده با دنیا تعامل کند
در سمت دیگری از شعبه رای گیری مردی میانسال پدر و مادر سالخوردهاش را همراهی میکند تا با حضور در پای صندوق، رای خود را به صندوق بیندازد.
رسول امامی فر میگوید: شهرستان قصرشیرین نقطه صفر مرزی است و سالها زیر بمباران بعثیها بوده و از توسعه عقب مانده است. اگرچه در سالهای اخیر مرزهای پرویزخان و خسروی تا حدودی توسعه پیدا کرد اما هنوز هم وضعیت اقتصادی در قصرشیرین به نقطه مطلوب نرسیده است.
این جوان قصرشیرینی که تحصیلات مرتبط با اقتصاد دارد، می افزاید: با تبدیل قصرشیرین به منطقه آزاد تجاری توسعه چشمگیری را شاهد خواهیم بود اما شرط آن این است که رئیس جمهوری که روی کار میآید بتواند ضمن تعامل با دنیا خصوصا کشورهای منطقه صادرات و واردات را توسعه دهد و توجه ویژهای به مناطق مرزی خصوصا مرزهای خسروی و پرویزخان که دروازه ورود و دسترسی به کشورهای بسیاری است، داشته باشد.
در شهرستان پاوه نیز حضور مردم در پای صندوق های رای چشمگیر است و مردم این شهرستان مرزی هم از ساعات اولیه روند رای گیری با حضور به پای صندقهای رای آمدهاند تا عقاید خود را در پای صندق های رای ابراز کنند.
اما موردی که در شعب اخذ رای پاوه به چشم میخورد حضور اکثریت مردم با لباسهای رنگارنگ و زیبای محلی است که جلوهای ویژه به انتخابات داده است، مردم خونگرم اهل تسنن در کنار هموطنان شیعه خود آمدهاند تا در کنار هم و با احترام به عقاید همدیگر در آینده خود سهیم باشند.
مردم سختکوش پاوه در نقاط مرزی هرچند زندگی طاقت فرسایی به دلیل عدم توسعه یافتگی در روستاها و برخی شهرها دارند و گاهی با کولبری و سختی معیشت خود را میگذرانند. اما طبیعت زیبا و سرسبز اورامانات باعث شده است که همواره روحیه لطیف و مهمان نواز خود را حفظ کنند و در میان آنها میتوان آرامش را به وفور یافت.
این شهرستان زیبا نخبگان علمی و سیاسی فراوانی را در خود پرورش داده است که که توجه ویژه به آنها میتواند توسعه کشور را به همراه داشته باشد و مردم پاوه امیدوارند که رئیس جمهور آینده به مناطق اورامانات که دارای پتانسیلهای بی نظیری خصوصا در زمینه گردشگری و صادرات هستند توجه ویژه داشته باشد تا شاهد توسعه این منطقه باشند.
رأی من تأثیری در سرنوشت کشورم خواهد داشت؟
کارو یکی از جوانان پرشور که در یکی از احزاب رسمی کشور در حال فعالیت است در گفت وگو با خبرنگار ایلنا میگوید: تا روز گذشته قصد حضور در انتخابات را نداشتم زیرا معتقدم رای من تاثیری در سرنوشت کشورم نخواهد داشت. اما شب گذشته با حضور در جمع برخی از دوستانم و صحبت با آنها به این نتیجه رسیدیم که میتوانیم در کورسوی ناامیدیها روزنه های امید را پیدا کنیم و این امر با حضور در پای صندق رای و ابراز عقیده محقق خواهد شد.
ژیوا خانم میانسالی که به همراه دختر رای اولیاش از حاشیه شهر پاوه آمده تا رای خود را به صندوق بیندازد، می گوید: امروز با فرزندم آمدهام تا ثابت کنم که ما هم در سرنوشت خود نقش داریم و این کشور سهم ما نیز است و باید با رای خود در صندوق رای بیندازیم تا کشورمان را بسازیم.
این خانم مرزنشین که همسرش و خانوادهاش سالها است از بیکاری رنج می برند و با کولبری روزگار میگذرانند ادامه می دهد و می گوید: همسرم با وجود تواناییهای زیاد و سواد کافی متاسفانه بیکار است و گهگاهی به مناطق مرزی میرود و کولبری میکند. با این کار بسیار سخت روزگارمان را می گذرانیم ولی این سختی زندگی باعث نشده است که خود را گوشه گیر کنیم و آمده ایم که به تغییر رای بدهیم تا شاید وضعیت معیشت ما مرزنشینان نیز تغییر کند.
امیدوارم وعدهها در حد شعار باقی نماند
جوان دیگر پس از انداختن رای خود به صندوق به خبرنگار ایلنا می گوید: با وجود اینکه میدانم بسیاری از وعدههای کاندیداها عملی نخواهد شد و در حد شعار است اما امروز آمدم تا رای دهم و در سرنوشت خودم نقش داشته باشم و نگذارم عدهای سلایق خود را بر من تحمیل کنند.
با وجود اینکه چند ساعت از آغاز رای گیری در شهرستان پاوه می گذرد اما حضور مردم در شعب اخذ رای نشان از حضور پرشور مردم این شهرستان مرزی و زیبا دارد.
مجموع صندوقهای اخذ رأی ریاست جمهوری، شوراهای شهری و روستایی پاوه ۱۴۴ صندوق است.
شهرستان ۶۲ هزار نفری پاوه، ۴۱ هزار واجد شرایط رأی دارد.
گزارش: سید محمد موسوی