معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی:
طرح بیخطرسازی پسماندهای عفونی شهر اراک اجرایی شد
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی گفت: اجرای طرح بیخطرسازی پسماندهای عفونی شهر اراک کلید خورد که با این اقدام دغدغههای بهداشتی و تهدید سلامت شهروندان تا حد بسیاری کاهش می یابد.
به گزارش خبرنگار ایلنا، مهدی مصطفوی افزود: مدیریت پسماندهای عفونی و بیمارستانی به دلیل دارا بودن پتانسیل عفونتزایی و وجود آلایندههای خطرناک برای سلامت و بهداشت، دارای اهمیت است. بر این اساس توجه نکردن به کنترل اصولی این نوع پسماند در مراحل مختلف تولید، ذخیره سازی، جمع آوری، حمل و نقل و دفع نهایی، مشکلات مختلف محیط زیستی و سلامت را رقم میزند.
وی ادامه داد: با پیگیری انجام شده و محوریت کارگروه مدیریت پسماند استان مرکزی، جمعآوری، حمل و بیخطرسازی پسماندهای عفونی مراکز درمانی، مطبها، کلینیکها و درمانگاههای شهر اراک عملیاتی شده و تمامی بیمارستانهای استان دارای دستگاه بیخطرساز پسماندهای عفونی (اتوکلاو) هستند.
معاون نظارت و پایش اداره کل حفاظت محیط زیست استان مرکزی اظهار داشت: طبق پیگیریهای لازم دستگاههای متولی، سیستم بیخطرساز مرکزی برای سترون کردن پسماندهای عفونی مراکز درمانی خصوصی شهر اراک در سایت دفع و دفن پسماند شهرداری با سرمایهگذاری بخش خصوصی اجرایی شده و از این پس هیچ پسماند عفونی در اراک بدون بیخطرسازی دفع نمیشود.
مصطفوی تصریح کرد: لندفیل مهندسی پسماند عفونی در سایت دفع مواد زاید شهرداری اراک با ایجاد زیرساختهای فنی و ایزوله، از سوی سازمان مدیریت پسماند شهرداری در مدار فعالیت قرار گرفته است. با این اقدامات مخاطرات این بخش تا حد بسیاری کاهش می یابد.
وی بیان داشت: روزانه حدود 5 تن پسماند عفونی در اراک تولید میشود که با بهرهبرداری از این 2 طرح مدیریت پسماند در شهر اراک، تمام پسماندهای عفونی به روش کاملا اصولی و طبق ضوابط مدیریت پسماندهای پزشکی و وابسته، بیخطر و مدیریت میشود.