طی هفت ماه اخیر؛
سیستان و بلوچستان کمبارشترین استان کشور بوده است
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان گفت: استان اکنون حدود 70 میلیمتر کسری بارش نسبت به شرایط طبیعی دارد و کمبارشترین استان کشور در هفت ماه اخیر بوده است.
به گزارش خبرنگار ایلنا، محسن حیدری اظهار داشت: از ابتدای سال زراعی تا کنون تنها 14.3 میلیمتر باران در استان باریده که 9 میلی متر آن در دو هفته اخیر دریافت شده است. سیستان و بلوچستان اکنون حدود 70 میلیمتر کسری بارش نسبت به شرایط طبیعی دارد و کمبارشترین استان کشور در هفت ماه اخیر بوده است.
مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان با بیان اینکه در جریان فعالیت سامانههای همرفتی اخیر از 140 ایستگاه بارندگی گزارش شده، ادامه داد: اگرچه این بارشها امید بخش بوده اما تغییر چندانی در وضعیت کمبارشی استان ایجاد نکرده و همچنان بارشهای امسال زراعی استان حدود 83 درصد کمتر از شرایط طبیعی است. سال گذشته تا این موقع از سال زراعی بیش از 165 میلیمتر باران در استان باریده بود که هزار و 153 درصد بیشتر از بارندگیهای امسال بوده است.
وی اظهار کرد: بر اساس دادههای بلند مدت، ماههای پیش رو کمبارشترین ماههای سال زراعی در استان است که ارتفاع بارش در برخی ماهها نزدیک به صفر است. درست است که خشکسالی و کمبارشی از ویژگیهای اقلیمی سیستان و بلوچستان محسوب میشود اما کمبارشی هفت ماه سال زراعی استان در 50 سال اخیر بیسابقه بوده است. ناپایداری شرایط بارش استان و نوسان زیاد آن ایجاب میکند که الگوی توسعه در این منطقه نباید بر محور کشاورزی استوار شود بلکه باید به سمت صنایع با نیاز آبی کم سوق پیدا کند.
حیدری ادامه داد: در برنامهریزیهای کلان استان بویژه در توسعه اقتصادی باید به تدریج سهم اشتغال از بخش کشاورزی کاهش یابد و به سوی بخشهای دیگر نظیر صنعت یا خدمات هدایت شود. واقعیت تغییر اقلیم و پیامدهای منفی آن بر زندگی بشر بر هیچ کس پوشیده نیست بنابراین باید قبل از آنکه خیلی دیر شود محورهای توسعه با وضعیت اقلیمی سازگار شود و برنامههای بلند مدت بر اساس سناریوهای اقلیمی محتمل تنظیم شود. همین تغییر رکوردهای بارش و دما زنگ خطری برای شرایط جدید است که نمیتوان با آن مبارزه کرد و راهی جز سازگاری با آن وجود ندارد.