خبرگزاری کار ایران

ایلنا بررسی کرد؛

حذف شیرینی از سبد خانواده‌ها/ گرانی کام قنادان و مردم را تلخ کرد

حذف شیرینی از سبد خانواده‌ها/ گرانی کام قنادان و مردم را تلخ کرد
کد خبر : ۱۰۷۴۶۴۴

افزون بر یک سال است که کام مردم و به‌ویژه صاحبان قنادی‌ها تلخ است چرا که نه عیدی جشن گرفته می‌شود نه گردهمایی هست و نه جشن عروسی و شیرینی‌ها دیگر مشتری قدیم را ندارند.

به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، شیرینی فروشی‌های سطح شهر مشهد به دلیل تعطیلی تالارهای عروسی و عزا هم چون گذشته رونق ندارند و مشتری‌هایی نیز که به‌صورت موردی به قنادی‌ها مراجعه می‌کنند از قیمت‌های لجام‌گسیخته شکایت دارند.

خانم  طیرانی یکی از خریداران شیرینی دریکی از شیرینی فروشی‌های سطح شهر مشهد در این رابطه به ما می‌گوید: کم‌کم شیرینی در حال قرار گرفتن در سبد لاکچری هاست.

وی می‌گوید: کیک‌های خامه‌ای به کیلویی ۸۰ هزار تومان رسیده و لذا خرید یک جعبه دو کیلویی به قیمت ۱۵۰ هزار برای همگان مقدور نیست.

وی اظهار می‌کند: در حال حاضر قیمت‌ها نوسان زیادی دارد و جالب اینجاست به هر شیرینی فروشی که مراجعه می‌کنید قیمت‌ها با دیگری متفاوت است.

وی بابیان اینکه همین کیک خامه‌ای که من ۷۵ هزار تومان خریدم در وسط شهر به کیلویی ۴۵ هزار تومان به فروش می‌رسد، می‌افزاید:  متأسفانه در حال حاضر خریداران با یک تناقض در قیمت‌های موجود در بازار روبرو هستند.

گرانی مواد اولیه و کرونا دو عامل افزایش قیمت

حسین صاحبی متصدی تولید کارگاه کیک و کلوچه که تا پیش‌از این به قول خودش ۱۰ کارگر را نان می‌داده است به ما می‌گوید: قبل از کرونا برای آبمیوه فروشی‌ها کیک تولید و برای آن‌ها ارسال می‌کردیم که متأسفانه به دلیل کرونا این سفارش‌ها به یک‌پنجم کاهش یافته است.

وی با بیان اینکه در همین راستا تا سال گذشته حتی محصولات تولیدی کارگاهش را به‌صورت کلی به تاجران افغانی برای صادرات به این کشور می‌فروخته است، اذعان می‌کند: کرونا و بسته شدن مرز از یک‌ طرف و از سوی دیگر گرانی مواد اولیه کارگاه را به تعطیلی کشانده است.

وی اظهار می‌کند: متأسفانه روغن برای پخت شیرینی سهمیه‌بندی است و کفاف مصرف ما را نمی‌دهد.

وی بابیان اینکه مابقی روغن مورد نیاز را باید از بازار آزاد تهیه کنیم، می‌گوید: یک حلب ۱۶ کیلویی روغن به قیمت مصوب و تعادلی ۱۷۴ هزار تومان قیمت دارد اما اگر بخواهیم از بازار آزاد تهیه کنیم باید ۳۸۰ هزار تومان بپردازیم لذا به هیچ وجه مقرون‌به‌صرفه نیست.

وی به ما می‌گوید: با توجه به اینکه قیمت خامه، شکر، روغن و سایر مواد مصرفی مانند کاکائو چند برابر شده است و از طرفی قدرت خرید مردم کاهش‌یافته لذا این شغل در حال حاضر صرفه اقتصادی چندانی ندارد.

کمتر نیروی ماهری حاضر به دریافت حقوق اداره کار است

نائب رئیس اتحادیه صنف شیرینی ساز شیرینی فروش و کافه‌قنادی‌های مشهد مقدس بابیان اینکه در کنار گرانی مواد اولیه کمبود برخی از محصولات مانند روغن و شکر نیز برای تولیدکنندگان دردسرساز شده است در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا اظهار کرد: گران شدن شیرینی به‌هیچ‌وجه به نفع همکاران بنده نبود و موجب کاهش مشتری می‌شود.

مهدی قربان زاده بابیان اینکه علاوه بر گرانی، کرونا نیز تأثیر سویی بر بازار داشته است، اظهار می‌کند: تمامی مراسم و مناسبت‌های پرمصرف مانند جشن‌های عروسی و عزا، مناسبت‌های مذهبی و مراسم جشن تولد افزون بر یک سال است که به تعطیلی کشیده شده و لذا بازار مصرف شیرینی را به حداقل رسانده است.

قربان زاده با بیان اینکه در این شغل به دلیل استفاده از نیروهای متخصص، کمتر نیروی ماهری حاضر به دریافت حقوق اداره کار است،گفت: تولیدکنندگان بر همین اساس ارقام بیشتری را باید پرداخت کنند و همین موضوع هزینه تولید را افزایش داده است.

وی بیان کرد: اگرچه امسال وضعیت نسبت به گذشته با افزایش کم‌وبیش مشتری همراه است اما افزایش قیمت مواد تولیدی قدرت خرید مردم را کاهش داده و لذا این موضوع بر روی میزان فروش تأثیر مستقیم دارد.

حذف شیرینی از سبد خانواده‌ها/ گرانی کام قنادان و مردم را تلخ کرد

نائب رئیس اتحادیه صنف شیرینی ساز شیرینی فروش و کافه‌قنادی‌های مشهد مقدس در پاسخ به سؤال ایلنا مبنی بر دلیل چند قیمتی بودن برخی شیرینی‌ها توضیح داد: از آنجا که شیرینی در زمره کالاهای اساسی و اولویت‌دار خانواده‌ها نیست لذا قیمت‌گذاری آن از قالب کمیسیون بر نظارت کالاهای صنفی خارج‌شده است.

وی افزود: پیش‌ از این به دلیل اینکه شیرینی هم چون سایر کالاهای اساسی اولویت داشت لذا برای قیمت‌گذاری کمیته‌ای با همین عنوان فعال بود تا نسبت به تعیین نرخ با نظر کارشناسان اقدام کند.

وی ادامه داد: در حال حاضر مقررشده است تا تولیدکننده و یا متصدی فروش محصول مواد اولیه بکار رفته را آنالیز و پس از رسیدن به قیمت واقعی تولید به ازای کالای تولیدشده ۱۲ درصد بر روی قیمت تمام‌شده سود محاسبه کند.

وی در پاسخ به سؤال ما مبنی بر اینکه ممکن است در این روش سود غیرواقعی حساب شود و این موضوع با نظارت چه سازمانی انجام خواهد پذیرفت، افزود: البته این موضوع به این معنا نیست که تولیدکننده هر قیمتی را بر روی محصول اعمال کند.

قربان زاده بابیان این‌که نظارت بر قیمت تعیین‌شده و کارشناسی این نرخ‌گذاری‌ها به اتحادیه مربوطه محول شده است، ادامه داد: در اتحادیه قیمت محصول تولیدی کارشناسی و در نهایت با نظارت تصویب و به اجرا گذاشته خواهد شد.

کیفیت، قیمت را تعیین می‌کند

نائب رئیس اتحادیه صنف شیرینی ساز شیرینی فروش و کافه‌قنادی‌های مشهد مقدس هم‌چنین در پاسخ به سؤال ما مبنی بر اینکه در حال حاضر نرخ نامه مشترکی در فروشگاه‌های تحت پوشش این اتحادیه در سطح شهر به چشم نمی‌خورد، توضیح داد: در حال حاضر به‌قدری قیمت مواد اولیه و تولید متأثر از نوسانات بازار و تورم است که در صورت تعیین نرخ نامه، نرخ‌های اعلام‌شده تاریخ‌مصرف کوتاهی خواهند داشت.

وی گفت: کسادی بازار نیز از طرفی بر بازار شیرینی فشار مضاعف گذاشته و لذا برخی از فروشگاه‌ها برای ادامه حیات به کمترین سود ممکن تن می‌دهند تا بتوانند چراغ واحد صنفی خود را روشن نگاه‌ دارند.

وی افزود: به‌طور مثال در خصوص همین زولبیا و بامیه که در این ماه مبارک مصرف زیادی دارد بنا بر مواد بکار رفته مثلاً مقدار زعفران و مرغوبیت کالا ، قیمت هر کیلو زولبیا ممتاز ۴۳هزار تومان، زولبیا و بامیه درجه‌یک ۳۹ هزارتومان  و زولبیا و بامیه درجه‌دو ۲۵هزار تومان نرخ‌گذاری شده است.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز