2 محوطه باستانی در حاشیه جاده کرج - چالوس کشف شد
![2 محوطه باستانی در حاشیه جاده کرج - چالوس کشف شد](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/i7UmSqMVHV47/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pkKl4MCfwT4g7otfNPZWXfo,/%D9%85%D8%AD%D9%88%D8%B7%D9%87+%D8%A8%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86%DB%8C+%D8%B1%DA%A9%D9%86+%D8%A2%D8%A8%D8%A7%D8%AF+.jpg)
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی استان البرز از شناسایی ۲ محوطه تاریخی در منطقه بیلقان کرج واقع در حاشیه جاده کرج - چالوس خبرداد.
به گزارش ایلنا، عباس نوری گفت: بر اساس بررسیها و بازدیدهای میدانی انجام شده در منطقه بیلقان جاده کرج - چالوس ۲ محوطه باستانی شناسایی شد.
وی بیان داشت: گذرگاه طبیعی جاده کرج - چالوس در واقع مهم ترین راه ارتباطی و اتصال دامنه های جنوبی البرز به نواحی شمالی کشور است که از منظر جغرافیای سیاسی در گذشته باستانی نیز از اهمیت بسیاری برخوردار بوده است.
نوری افزود: شاید یکی از اصلیترین دلایل مقاومت ۲۰۰ ساله ایالت طبرستان در برابر حملات اعراب در قرون اولیه اسلامی را همین صعب العبور بودن منطقه دانست که با ساخت قلعهها و برجهای دیدهبانی و نگهبانی در محورهای مواصلاتی امنیت و اهمیت این گذرگاه طبیعی را دو چندان کرده است.
سرپرست معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی ، گردشگری و صنایع دستی استان البرز ادامه داد: از این رو با توجه به موقعیت جغرافیایی ۲ محوطه باستانی کشف شده در جبهه شرقی دامنه های بیلقان به نظر می رسد که کاربرد این محوطه های تاریخی در زمینه تامین امنیت و دیدبانی این گذرگاه بوده باشد.
وی گفت: با کشف و شناسایی این ۲ محوطه در منطقه بیلقان، بررسیهای بیشتر از طریق کارشناسان مربوطه به منظور تشکیل پرونده ثبتی در دست اقدام قرار گرفته است.