خبرگزاری کار ایران

رئیس کمیته آفرود رشت درگفت وگو با ایلنا مطرح کرد؛

سافاری ، فرصتی برای ترویج گردشگری مسئولانه در گیلان

سافاری ، فرصتی برای ترویج گردشگری مسئولانه در گیلان
کد خبر : ۱۰۴۹۸۹۲

رئیس کمیته آفرود رشت گفت: تقویت تورهای گردشگری در استان گیلان فرصتی ، برای ترویج گردشگری مسئولانه در این استان است.

 نیما منیری در گفت وگو  با خبرنگار ایلنا در رشت گفت : اکوتوریسم یک صنعت رو به رشد است که تغییر زیادی را به سوی پیشرفت سفرهای مسئولانه انجام داده است. آنهایی که در تورهای سافاری ثبت نام می کنند معمولا در اقامتگاه های دوستدار محیط زیست اقامت دارند، مکان‌ها  طوری طراحی و ایجاد شده اند تا کمترین آسیب را به محیط زیست بزند.

وی گفت: سافاری مدرن  یک سفر مسئولانه در رابطه با جوامع محلی است که تاثیر مثبتی روی آنها خواهد گذاشت. تعاملات فرهنگی ارائه شده توسط اپراتورهای سافاری معتبر تاثیرات منفی روی مردم محلی نخواهد گذاشت. بلکه برعکس این موضوع صادق است؛ جوامع محلی از طریق کسب درآمد از فروش کالاها و خدمات (اجرای نمایش، تورلیدری، ارائه غذا و …) از گردشگری پایدار بهره‌مند می شوند. برخی از شرکت های سافاری به طور مستقیم از پروژه های تقویت اجتماعی پشتیبانی می کنند در حالی که دیگران با استفاده از اقامتگاه ها، مناطق حافظت شده و سایر موسسات به جوامع محلی کمک می کنند.

منیری تصریح کرد: سافاری  به سفرهای ماجراجویانه  در طبیعت و به خصوص حیات وحش می‌گویند که با هدف مشاهده زندگی جانوران در زیست‌بومشان انجام می‌شود و اغلب به صورت زمینی اجرا می‌شود.اما امروزه تنها هدف مشاهده جانوران نیست و هدف‌های ماجراجویانه و تفریح نیز در آن دخیل است. پارک‌های محلی، مناطق محافظت‌شده و طبیعت بکر می‌تواند مقاصد این سافاری ها باشد.

سافاری ، فرصتی برای ترویج گردشگری مسئولانه در گیلان

 وی ادامه داد :ایران به دلیل تنوع حیات وحش و داشتن چندین نوع زیست بوم، از جمله مناطق کویری، مناطق کوهستانی، جنگل و غیره، مقصد خوبی برای تورهای سافاری به شمار می‌رود. امروزه بسیاری از جوانان و ماجراجویان، سافاری ایران را برای داشتن سفری هیجان‌انگیز و متفاوت انتخاب می‌کنند. از طرفی این روزها خودروهای آفرود در بین گردشگران طرفداران زیادی پیدا کرده‌اند و شرکت‌های ارائه‌دهنده خودروهای آفرود و مجریان تورهای این‌چنینی، خدمات رسانی بهتری دارند.

وی گفت : در گیلان به دلیل جاده های روستایی و خاکی و وجود خودروهای زیاد دو دیفرانسیل ، شرایط و توانایی زیادی برای این رشته و زیر مجموعه های آن وجود دارد و درصورت حمایت مسوولان ، این رشته می تواند بار دیگر در استان رونق بگیرد.

کارشناس فنی آفرود افزود: کلمه آفرود به طور عامیانه در جامعه جا افتاده است و اصطلاحا خوردروهای دو دیفرانسیل را  می گویند و به عنوان یک ورزش داخل پیست شناخته می‌شود ،ورزشی که هیجان انگیز است و هزینه بالایی نیز دارد.

وی گفت: رشته آفرود بخش بزرگی از جامعه اتومبیلرانی را درگیر خود کرده است و مخاطبین بسیاری را به سمت خود کشانده است .

 وی افزود: ماشین‌ آفرود ویژگی‌های خاص خود را دارند و باید بسیار مجهز باشند تا در مواقع خطر جان راننده را حفظ کنند.

حال در کنار این رشته مهیج و خطرناک  ، رشته ای وجود دارد به اسم سافاری که معنی آن میشود طبیعت گردی، حیطه اصلی گروهای طبیعت گردی در این زمینه میباشد.

منیری بیان داشت:این رشته اگر به صورت اصولی برگزار شود هیچ گونه خطری برای راننده و سرنشینان ندارد و همین طور هیچ آسیبی به محیط زیست وارد نمیکند.

رئیس کمیته آفرود رشت اظهار داشت:سافاری ها توسط  ماشین هایی به همراه یک راننده/راننده-تورلیدر که تخصص و دانش خاصی نسبت به محوطه و حیوانات منطقه دارد، صورت می گیرد. این سافاری ها معمولا صبح زود شروع شده و تا زمانی که هوا رو به تاریکی رفته و غروب می رود، ادامه دارد. شب ها شما می توانید شاهد فعالیت حیوانات شب رو باشید.

 وی گفت:کلاب طبیعت گردی نانبردر از حدود ۴ سال پیش در زمینه طبیعت گردی و امداد، فعالیت خود را در شهر رشت با حضور جمعی از دوستان دو دیفرانسل سوار، آغاز کرده است و تا به امروز بیش از ۶۰ تور طبیعت گردی خانوادگی را با سلامت کامل و رعایت مسائل زیست محیطی به انجام رسانده است.

منیری ادامه داد: این گروه متشکل از حدود ۵۰ خانواده طبیعت دوست است که همواره دغدغه اصلی شان حفظ محیط زیست و آسیب نرساندن به طبیعت میباشد.

وی گفت :  متاسفانه در سال های اخیر شاهد حوادث ناگواری از سمت بعضی از دوستانی هستیم که به تنهایی و خارج از گروهای طبیعت گردی شناخته شده به دل طبیعت می زنند  وجه گروهایی که در این زمینه فعالیت درست و اصولی دارند را خراب کرده اند.

رئیس کمیته آفرود رشت عنوان داشت:طی این چند سال فعالیت گروه نانبردر بارها زباله های رها شده ‌در طبیعت را جمع آوری کردیم و بارهای اقدام به خاموش کردن آتش مسافرینی کردیم که این طبیعت پاک و زیبا کوچکترین ارزشی برایشان ندارد و یکی دیگر از فعالیت‌های زیست محیطی این‌گروه کاشت نهال و درخت در طبیعت  است.

سافاری ، فرصتی برای ترویج گردشگری مسئولانه در گیلان

آرمان صالحی از لیدر های کلاب سافاری نانبردر نیز افزود : تعداد بسیاری از اعضا کلاب نانبردر در کلاس های امداد و نجات هلال احمر استان شرکت کردند و دارای مدرک کمک های اولیه می باشند، همچنین جلساتی با رئیس ستاد بحران برگزار شد و فعالیتهای این گروه و دیگر‌گروهای طبیعت گردی و اقدامات صورت گرفته به اشتراک‌گذاشته شد و برای کمک در  حوادث طبیعی نظیر برف و سیل و زلزله اعلام آمادگی‌ کردیم.

وی افزود: در برف سنگین ۹۸ وقتی که اداره ستاد بحران از شدت برف غافلگیر شد، دوستان دو دیفرانسیل سوار آمادگی‌کامل خود را نشان دادند و اقدام‌به باز‌گشایی مسیرهای داخل شهری و بیرون شهری کردند، رساندن مسافرینی که با پای پیاده از امام زاده هاشم به سمت رشت در حرکت بودند، رساندن مسافرین گیر کرده در ایستگاه راه آهن، کمک به ماشین های گرفتار در برف، رساندن بیماران به بیمارستان، پس امداد شهری در یک روز به ۳ روستا بخش سیامزگی‌ و امام زاده ابراهیم امداد رسانی‌کردند و مقداری بسیار زیادی اقلام خوراکی به خانواه های گرفتار در برف پخش کردند. این اقدامات بدون کمک گرفتن از هیچ‌نهاد دولتی و امدادی صورت گرفت و تمام هزینه های صرف شده از جیب همین دوستان ‌پرداخت شد.

سافاری ، فرصتی برای ترویج گردشگری مسئولانه در گیلان

عماد صادقی یکی دیگر از لیدرهای این کلاب سافاری بیان داشت : در اسفند ماه سال گذشته در اوج کرونا توسط جمعی از اعضا گروه مواد غذایی نظیر برنج، روغن، رب و ... به ارزش حدود بیست میلیون تومان تهیه شد و در محل های فقیر نشین حاشیه شهر رشت و یکی از‌روستاهای بخش شفت در بین خانواده های بی بضاعت پخش شد. اینها بخش کوچکی از خدمات اعضا گروه است.

سافاری ، فرصتی برای ترویج گردشگری مسئولانه در گیلان

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز