مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید خبر داد:
آغاز پروژه ساماندهی پهنه سبز پردیس جهانی تختجمشید
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، از آغاز پروژه اجرایی ساماندهی پردیس جهانی تخت جمشید و پهنه سبز این محوطه جهانی نظیر منطقه چاه جنگل از دفع آفات و همچنین پاکنی درختان نسبت به علف های هرز خبر داد.
به گزارش ایلنا ، حمید فدایی در این باره گفت: توجه به بوستان پردیس تخت جمشید یکی از برنامههای تأثیرگذار زیستمحیطی و همچنین همسو با ارتقای صنعت گردشگری در این سایت جهانی محسوب میشود و حفظ و نگهداری این پهنه سبز در منظر فرهنگی طبیعی تخت گاه تخت جمشید از اولویت های بسیار مهم این پایگاه در بهره برداری های آتی محوطه جهانی است.
فدایی با اشاره به اینکه این پهنه سبز با مساحتی بالغ بر ده ها هکتار در غرب تختگاه تخت جمشید ایجاد شده است، بیان کرد: امروزه جاذبههای محوطه جهانی تخت جمشید و همچنین منظر فرهنگی طبیعی آن در حرائم و دشت مرودشت از ارزش هایی ویژه برخوردار هستند که حراست، حفاظت، نگهداری و بهرهبرداری از آن ها می تواند علاوه بر پایگاه در برنامه ریزی های سایر دستگاه های دولتی و غیردولتی و بخش خصوصی، برنامهریزی و مدیریت شود.
وی افزود: حفظ و نگهداری پهنه های سبز مصنوعی و طبیعی دشت مرودشت نظیر پردیس جهانی تخت جمشید و منطقه چاه جنگل، با توجه به توسعه صنعتی و ازدیاد آلایندههای هوا در مجاورت محوطه و شهرستان مرودشت، میتوانند نقش بسزایی در تصفیه هوا ایفا کنند و به نوعی تأثیرات مخرب آلایندههای هوا بر سنگهای تخت جمشید، محوطه و آثار پیرامونی منظر را نیز کاهش دهند.
مدیر پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، مطرح کرد: متاسفانه در طول سالهای گذشته به دلیل عدم مراقبت های اصولی و نامناسب و همچنین خشکسالیهای پیاپی، آسیبهایی جدی بر پیکره درختان پهنه های سبز وارد شده است که با توجه به وسعت پهنه، اقدامات مورد نیاز برای جبران آسیبها و افزایش راندمان، نیازمند همکاری دستگاههای مختلف و همچنین مشارکت نهادهای مدنی و شهروندان است.
سجاد طهماسبی، مسئول دفتر فنی پایگاه میراث جهانی تخت جمشید، عملیات پاکنی درختان در این فصل پایانی از سال جاری را بسیار حائز اهمیت دانست و در این باره گفت: پروژه پاکنی و دفع آفات در مساحتی بالغ بر ۲۵ هکتار را شامل می شود که با انجام آن، باعث مرتفع شدن بسیاری از مسائل مربوط به رشد بی رویه علف های هرز و ساماندهی بهتر و ایجاد منظر سبز مناسبتری در محوطه موسوم به چاه جنگل و همچنین پردیس مجموعه جهانی تخت جمشید خواهد شد.
وی با اشاره به پاکنی درختان در این فصل زمانی، اظهار داشت: اجرای این پروژه باعث میشود که ریشه های علف های هرز از بین برود و این عملیات، سالانه مبلغ قابل توجهی از اعتبارات پایگاه جهانی را که در گذشته هزینه می شد را کاهش خواهد داد.
طهماسبی با تاکید بر اینکه با انجام این پروژه، کمک شایان توجهی به احیای فضای سبز و نیز کم شدن هزینه های علف زنی در آینده می شود، افزود: پروژه مذکور، اهدافی چون رشد بی رویه علف های هرز را پیگیری می کند و خارج از این بحث، طی بررسی کارشناسان جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت، از درختان چاه جنگل و پردیس، در مکان هایی که فاقد درخت و زمین بایر میباشد هم، عملیات اجرایی دفع آفات آغاز شده است.
وی گفت: همه این تلاش ها در راستای پیشگیری از آتش سوزی درختان و پوشش گیاهی در فصول گرم سال آتی انجام شده است.
این مقام مسئول در پایان خاطرنشان کرد: پیشگیری زود هنگام در جهت کم کردن پوشش گیاهی، تدابیر مدیریتی این پایگاه میراث جهانی در جهت کمک به کم کردن هزینه های قابل توجه در آینده است.