با گذشت ۸ سال از شهرستانشدن پایتخت انرژی ایران؛
کمبود ادارات دولتی مردم عسلویه را به دردسر انداخته است
۱۷ دی ماه ۹۱ بود که مصوبه ای از سوی محمدرضا رحیمی معاون اول رئیس جمهور برای اجرا ابلاغ شد و بر اساس آن۷ شهر ایران به شهرستان تبدیل شده بودند که عسلویه یکی از آنها بود ولی این منطقه هنوز از کمبود برخی ادارات کل رنج می برد.
به گزارشخبرنگار ایلنا از بوشهر ، بر اساس مصوبه دولت، شهرستان عسلویه به مرکزیت شهر عسلویه از ترکیب بخش مرکزی به مرکزیت شهر عسلویه شامل دهستان های عسلویه و اخند و شهر نخل تقی و بخش چاه مبارک در تابعیت استان بوشهر تشکیل می شود.
اکنون ۸ سال از شهرستان شدن عسلویه و استقلال آن از شهرستان کنگان میگذرد ولی همچنان پایتخت اقتصادی ایران با کمبود ادارات دولتی مواجه است و برخی ادارات موجود هم در سطح نمایندگی در این شهرستان مستقر و خدمات ارائه می دهند.
پیگیری اجرایی شدن برخی مصوبات شهرستان نیز به دلیل فقدان آن ادارات در شهرستان با مشکلاتی مواجه است و بودجه های مطلوبی برای اجرای این مصوبات در نظر گرفته نمی شود.
ما در این گزارش به معرفی مختصر اداراتی که در شهرستان عسلویه وجود ندارند می پردازیم:
اداراتی که کماکان در شهرستان فعالیت ندارند:
۱. اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی
۲. اداره راه و شهرسازی
۳. مرکز آموزش فنی و حرفه ای
۴. اداره هواشناسی
۵. اداره اوقات و امور خیریه
۶. تعزیرات حکومتی
۷. پزشکی قانونی
۸. برخی موسسات خصوصی (مثل بانک قرض الحسنه رسالت، قوامین، آینده و...) ، مرکز رشد و فناوری ، مراکز مشاوره و مرکز انتقال خون و ...
اداره پزشکی قانونی :
اداره پزشک قانونی یکی از مهم ترین اداراتی است که نبود آن در شهرستان عسلویه احساس می شود. فعالیتهای این اداره تخصصی بر معاینه اجساد و شامل بازبینی سابقه پزشکی قربانی، معاینات خارجی، و کالبد شکافی ، بررسی پرونده های شکایت دادگاهی(تصادفات،ضرب و شتم،) مراجعه کنندگان است. ناگفته نماند بسیاری از اهالی شهرستان عسلویه برای حل مشکلات خود یا فوتی یکی از عزیزان خود به شهرستان پارسیان یا کنگان مراجعه می کنند که این خود کار آنها را سخت می کند.
اداره تعزیرات حکومتی :
تخلفاتی نظیر گرانفروشی، کم فروشی و تقلب، احتکار، عرضه خارج از شبکه، درج نکردن قیمت، اخفا و امتناع از عرضه کالا، صادر نکردن فاکتور، اجرا نکردن ضوابط قیمت گذاری، از جمله کارهایی است که مربوط به این اداره می شود که متاسفانه شهرستان عسلویه فاقد این اداره است.
اداراتی که تاکنون فاقد ساختار و چارت تشکیلاتی مستقل هستند.(به صورت نمایندگی هستند.)*
۱. بهزیستی
۲. فرهنگ و ارشاد
۳. پست
۴.بنیاد مسکن
۵. تبلیغات اسلامی
باتوجه به گزارش فوق، شهرستان عسلویه که لقب پایتخت اقتصادی ایران را یدک میکشد با چنین مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند. شهرستانی که به تنهایی چرخه اقتصاد کشور را به گردش درآورده است، سزاوار بهترین خدمات و بهترین ادارات برای اهالی ساکن آن است.
کماکان منتظریم تا شاهد پیگیری مسئولان شهرستان اعم از فرماندار، نماینده مردم در مجلس و شوراهای اسلامی و راهکاری برای برون رفت از این مشکل و راه اندازی این ادارات و اشتغال بومیان شهرستان هستیم.