عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت و گو با ایلنا:
مسئولان بهجای محتاج کردن مردم اقدامات ساختاری انجام دهند/در شرایط کنونی، حذف یارانه دهکهای بالا تاثیری در کاهش تورم ندارد
![مسئولان بهجای محتاج کردن مردم اقدامات ساختاری انجام دهند/در شرایط کنونی، حذف یارانه دهکهای بالا تاثیری در کاهش تورم ندارد](https://cdn.ilna.ir/thumbnail/W8yB228s7sXi/YdHYY4gWkVxziNocTLLHoQVar3TrxmvO0e6SENMutiBXz7JNO2nT2KLgCR9h7O_-yMtFV2AKWHv4l_4LeI27Qq4xQIoDjB_gIQDHEiqNepRBeBVXNnV0pgbzYpH74GlI7otfNPZWXfo,/%D8%AC%D8%A7%D9%85%D8%B9%D9%87.jpg)
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه مسئولان باید مردم را به جای محتاج کردن به یارانه ها زمینه اشتغال و تولید را فراهم کنند گفت: متاسفانه دولتمردان مردم را در سال های گذشته به دریافت یارانه عادت داده اند.
به گزارش ایلنا مجید انصاری در گفت و گو با ایلنا با بیان اینکه متاسفانه میزان یارانه و حقوق مردم و کارکنان هیچ وقت با میزان نرخ تورم همخوانی نداشته است و همواره میزان حقوق از نرخ تورم پایینتر بود افزود: در سالهای گذشته نرخ تورم از افزایش حقوقها بیشتر بوده است.
سخنگوی مجمع نمایندگان فارس با اشاره به اینکه بسیاری از افراد معتقدند که دولت در بودجه 1400 تمام توجهش را به کارکنان دولت جلب کرده بود و هیچ توجهی به آحاد مردم و ملت نداشته، افزود: اگرچه دولت میزان حقوق کارکنان را در سال آینده 25 درصد مشخص کرد اما نباید فراموش کرد که این میزان افزایش بسیار تورم زا است.
عضو کمیسیون تلفیق مجلس با اشاره به اینکه بسیاری از اقتصاد دانان پیش بینی میکنند که نرخ تورم در سال آینده حدود 22 الی 35 درصد است،ادامه داد: در شرایطی که یارانه دهکهای بالا حذف نشده ،عدم کنترل تورم در سال آینده باعث می شود مشکلاتی برای عده ای افراد ایجاد شود.
نماینده ممسنی و رستم در ادامه با اشاره به اینکه با توجه به افزایش نرخ بالای تورم در سال آینده کمیسیون تلفیق به این نتیجه رسید که یارانه دهک های بالا جامعه را حذف نکند گفت: اگرچه کمیسیون تلفیق پیشنهاد افزایش دو برابری قیمت یارانه را داد اما با توجه به نرخ تورم در سال آینده متوجه می شویم که میزان یارانه چندان افزایش نیافته و امکان دارد این موضوع در صحن رای نیاورد.
در شرایط فعلی حذف یارانه دهک های بالا تاثیر زیادی ندارد
سخنگوی مجمع نمایندگان استان فارس در ادامه با اشاره به اینکه کمیسیون تلفیق با در نظر گرفتن بسیاری از مشکلات یارانه دهک های بالای جامعه را حذف نکرد ادامه داد: نباید فراموش کرد که از لحاظ قانونی دولت باید یارانه یک سری از افراد را حذف کند.
انصاری خاطر نشان کرد: قطعا اگر حذف یارانه دهکهای بالای جامعه در دو سال گذشته اتفاق می افتاد به مراتب بهتر بود به طوری که در شرایط فعلی حذف این یارانه خیلی تاثیری در بسیاری از بخشها ندارد.
در کوتاه مدت نمی توان اقدامات ساختاری انجام داد
عضو کمیسیون اجتماعی در ادامه با اشاره به اینکه در کوتاه مدت نمی توان اقدامات ساختاری انجام داد بیان کرد:قرار بود در سالهای گذشته حدود 40 الی 50 درصد در آمد حاصل از هدفمندی یارانهها وارد بخش تولید شود اما متاسفانه شاهدیم که این اتفاق در عمل رخ نداده است.
وی با بیان اینکه مردم در سال گذشته با مشکلات معیشتی متعدد مواجه شدهاند گفت: اما باید پذیرفت در این شرایط اقدامات ساختاری هم نمیتوان انجام داد.
عضو کمیسیون اجتماعی خاطر نشان کرد: تحول یک باره در حذف یارانه و اختصاص آن به بخش تولید و کارهای زیر ساختی توسط مجلس قطعا مورد پذیرش مردم قرار نمیگیرد به طوری که مردم عنوان میکنند که همین مبلغی هم که ماهانه دریافت کرده اند توسط نمایندگان قطع شده است.
انصاری با اشاره به اینکه اقدامات زیر ساختی و بنیادی باید در شرایطی انجام شود که مردم از وضع اقتصادی مطلوبی برخوردار باشند گفت: اما باید پذیرفت که در شرایط فعلی سلب یارانه حداقلی از مردم به بهانه کارهای زیر ساختی باعث می شود که فشار زیادی به مردم وارد شود.
تنها 10 الی 15 درصد بودجه در اختیار مجلس است
عضو کمیسیون اجتماعی مجلس با اشاره به اینکه طبق اصل 52 قانون اساسی تهیه بودجه وظیفه دولت و بررسی و تصویب حق مجلس است خاطر نشان کرد: اما متاسفانه مجلس تنها 10 الی 15 درصد اجازه تغییر در بودجه را دارد که این موضوع در بسیاری موارد دست مجلس را در بررسی و تغییر می بندد.