خبرگزاری کار ایران

قالیباف درشورای عالی استان ها:

تمرکزگرایی در حکمرانی؛ یکی از مشکلات کشوراست/ گره این مشکل هم به دست مردم باز می شود

تمرکزگرایی در حکمرانی؛ یکی از مشکلات کشوراست/ گره این مشکل هم به دست مردم باز می شود
کد خبر : ۱۰۳۴۳۵۸

رئیس مجلس با بیان اینکه هم اکنون سیستم اداری اسیر یک بوروکراسی شده که باعث ایجاد غل و زنجیر در دست و پای مردم و بخش های اجرایی شده است و گره ناشی از آن نیز تنها به دست مردم و به دور از حکمرانی متمرکز غیرمنطقی باز می شود گفت: به این معنی که می توانیم امور محلی را در چارچوب قانون اساسی به شوراها واگذار کنیم.

به گزارش ایلنا، محمدباقر قالیباف امروز (پنجشنبه 16 بهمن) در دومین روز از سی و نهمین اجلاس شورای عالی استان ها با  گفت:ما به مردم و استفاده از ظرفیت جوانان مان اعتقاد نداریم و از توان و خلاقیت های آنها استفاده نمی کنیم و متاسفانه برای رفع مشکلاتمان از دشمنان مان تمنّا می کنیم، بنابراین هم کج اندیشی وجود دارد و هم سوءمدیریت داریم، تاجایی که شرایط اقتصادی مردم وقتی 100 میلیارد دلار درآمد داریم با زمانی که 20 میلیارد دلار درآمد داریم، تفاوتی ندارد، بنابراین امروز با یک دوقطبی کارآمد و ناکارآمدی مواجهیم.

رئیس مجلس بیان کرد: یکی از چالش های کنونی کشور، تمرکزگرایی در حکمرانی است، کما اینکه برای رفع همه مشکلات چه کوچک و چه بزرگ، چه از جنس تصدی‌گری و چه کار اجرایی و حیاتی، در مراکز اصلی کشور تصمیم گیری می شود. این نحوه کشورداری صحیح نیست و می‌طلبد که برای برون رفت از مشکلات کنونی کشور به سمت حکمرانی های محلی پیش برویم و در این زمینه شوراهای شهر و روستا را محور قرار دهیم. 

قالیباف خاطرنشان کرد: هم اکنون سیستم اداری اسیر یک بوروکراسی شده که باعث ایجاد غل و زنجیر در دست و پای مردم و بخش های اجرایی شده است و گره ناشی از آن نیز تنها به دست مردم و به دور از حکمرانی متمرکز غیرمنطقی باز می شود، به این معنی که می توانیم امور محلی را در چارچوب قانون اساسی به شوراها واگذار کنیم.

رئیس مجلس تصریح کرد: هر چند شوراها نتوانستند به خوبی بدرخشند، اما این دلیل نمی شود که در جهت تقویت آنها گام برنداریم، چرا که اگر پیشرفت و کارآمدی دین در اداره جامعه را بخواهیم، باید هم خداباور، هم مردم باور و هم خودباور باشیم که به طور قطع شوراها در این زمینه محور اصلی هستند. 

قالیباف اظهار کرد: بی تردید شوراهای شهر و روستا، مردمی ترین نهاد تبلوریافته از تشکیلات مردمی هستند، اما نباید شورای شهرداری یا دهیاری باشند و باید به معنای واقعی شورای شهر و روستا باشند و برای تمام موضوعات خدماتی در حوزه های اجتماعی و فرهنگی تصمیم گیری و سیاستگذاری کنند، ضمن اینکه باید به این نکته توجه شود که موضوعات حاکمیتی و تولی گری از شئونات شوراها نیست و قانون هم این اجازه را نمی دهد و نباید هم بدهد. 

وی در ادامه به تشریح جزئیات دلایل عدم تصویب طرح جامع مدیریت یکپارچه شهری در مجلس پرداخت و از بی توجهی دولت به این طرح که بیش از 300 ماده دارد و در دوره فعالیت وی در حوزه شهری تدوین شده است، به عنوان مانعی در مسیر تحقق این مهم یاد و خطاب به اعضای حاضر در این نشست گفت: این قول را به شما می دهم که تصویب این طرح را به طور جدی در مجلس پیگیری کنم، ضمن اینکه از شما نیز به عنوان مدیران حوزه شهری می خواهم که در جهت تامین رضایت عمومی به ارائه خدمات بپردازید و اگر دلسوز انقلاب هستید، به مردم که صاحبان اصلی آن هستند، به بهترین شکل خدمت کنید و این راه را نیز از پایین ترین لایه ها و دورترین نقاط کشور آغاز کنید. 

 

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز