رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجانشرقی:
وضعیت فعلی فرهنگ و هنر استان در شأن آذربایجان نیست
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی بر لزوم سازماندهی نهادهای مدنی و تشکل های صنفی هنری در استان تاکید کرد و گفت: وضعیت فعلی فرهنگ و هنر در شأن تبریز و آذربایجان نیست.
به گزارش خبرنگار ایلنا از تبریز،، داود بهبودی صبح امروز در نشستی صمیمی با هنرمندان و کارگزاران اکسپوی هنری تبریز، اظهار کرد: زمانی تبریز پایگاه علم و فرهنگ و مکاتب مختلف هنری به شمار میرفت ولی دلایل مختلف سیاسی، فرهنگی و تاریخی دست به دست هم داده اند تا وزن تبریز در ساحت های مختلف کاهش یابد.
وی افزود: بهرحال وضعیت کنونی تبریز رضایتبخش نیست ولی می توانیم با برنامه ریزی های موثر، افق آینده بهتری را برای فرهنگ و هنر استان ترسیم کرده و بخشی از وزن های از دست رفته را بازگردانیم.
بهبودی ابراز داشت: اینجا هنرمند هنر خلق می کند ولی هنر او خریداری ندارد و فروش آثار هنری همواره با چالش مواجه است؛ چرا که زنجیره ارزش هنر کامل نیست.
رئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی آذربایجان شرقی ادامه داد: شکوفایی اقتصاد فرهنگ فقط شکوفایی هنرمند و رونق آثار هنری نیست؛ بلکه آثار اجتماعی بسیاری داشته و منجر به انتقال فرهنگ، اشتغالزایی غیرمستقیم، رونق اقتصادی، کاهش آسیب های اجتماعی و ارتقاء سلامت جامعه می شود.
وی تاکید کرد: هنرمندان از لحاظ فکری و ارزشی قشر پیشتاز جامعه هستند که آینده جوامع را می سازند و اگر این سرمایه های مولد را به هر شکلی از دست دهیم، جامعه از هر لحاظ دچار افت خواهد شد.
بهبودی یادآور شد: برای ارتقاء جایگاه فرهنگ و هنر دو مورد از هستههای کلیدی دومین سند تدبیر توسعه استان به «تقویت هویت فرهنگی» و «توسعه اقتصاد فرهنگ» میپردازند، تا شاید گامهای موثری در جهت حمایت از ساحت فرهنگ و هنر برداشته شود.
در این جلسه جمعی از هنرمندان پیشکسوت و کارگزاران اکسپوی هنری تبریز به بیان دغدغهها و مسائل مبتلابه این عرصه پرداختند که کسادی بازار تجارت و انگشت شمار بودن فروشگاههای آثار هنری، نبود ردیف اعتباری مشخص برای خرید آثار هنری توسط دستگاههای دولتی و مهاجرت هنرمندان استان، از جمله آنها بود.