خبرگزاری کار ایران

رئیس محیط‌زیست عسلویه در گفت وگو با ایلنا:

مصوبات کارگروه ساماندهی انبار رو باز گوگرد حاشیه اتوبان تاکنون بی‌نتیجه‌ بود

مصوبات کارگروه ساماندهی انبار رو باز گوگرد حاشیه اتوبان تاکنون بی‌نتیجه‌ بود
کد خبر : ۱۰۲۱۸۲۸

رئیس محیط زیست عسلویه گفت: شرکت گاز پارس جنوبی به عنوان متولی انبارهای روباز گوگرد در حاشیه اتوبان مکلف به ساماندهی و مدیریت انبار روباز و همچنین مسقف‌ سازی کامیون‌های حمل است اما به‌رغم تعیین پیمانکار جهت دیوارکشی تاکنون عملیات اجرایی آن آغاز نشده است.

مصطفی موذنی  در گفت وگو با  ایلنای بوشهر  با اعلام این مطلب افزود:  پس از شکایت اداره حفاظت محیط زیست و برای رفع مشکلات مرتبط با انبارش گوگرد و انتشار دی‌اکسید گوگرد ، کارگروهی به همت HSE سازمان منطقه ویژه با حضور شرکت‌های مرتبط تشکیل شده  که از سال 96 تاکنون 9 جلسه در این ارتباط منعقد شده‌است.

وی افزود: در این کارگروه شرکت نفت و گاز پارس جنوبی به عنوان سازنده پالایشگاه‌ها، شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی به عنوان بهره‌بردار پالایشگاه‌ها، امور بین الملل شرکت ملی گاز به عنوان متولی صادرات و سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس بعنوان متولی و راهبر انبارهای مکانیزه حضور دارند.

رئیس محیط زیست علسلویه اضافه کرد: باتوجه به اینکه از تولید تا صادرات گوگرد زنجیره‌ای به‌هم‌پیوسته است و هرگونه اشکال در فرایند‌های این زنجیره بر عملکرد دیگری اثر می‌گذارد بنابراین جهت دستیابی به نتایج مطلوب لازم است که اشکالات همه فرایندها مرتفع شود.

مصوبات کارگروه ساماندهی انبار رو باز گوگرد حاشیه اتوبان تاکنون بی‌نتیجه‌ بود

 وی اضافه کرد : در این جلسات موارد زیر مقرر شد سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس به عنوان متولی و راهبر انبارهای مکانیزه واقع در اسکله بندری پارس نسبت به راه‌اندازی یکی از سوله‌های نیمه‌کاره اقدام کند که تاکنون نتیجه‌ای در بر نداشته است و متأسفانه تشریفات اداری جهت آغاز کار زمان زیادی را هدر می‌دهد. در صورت تکمیل و راه‌اندازی این سوله مقادیر قابل توجهی از حجم گوگرد انباشته شده در انبار روباز کاسته خواهد شد. انتظار می‌رود سازمان منطقه ویژه فارغ از تشریفات اداری گام‌های مؤثری برای رفع مشکل انبارش گوگرد بردارد.

وی همچنین گفت: مقرر شد انبارهای مکانیزه گوگرد پارس 2 (واقع در شهرستان کنگان) توسط شرکت نفت و گاز تا پایان سال جاری به بهره‌برداری برسد و در صورت تحقق این هدف حجم گوگرد استحصالی در پالایشگاه‌های کنگان از انبار روباز گوگرد کاسته خواهد شد و همچنین ریخت و پاش در مسیر کنگان - عسلویه به صفر خواهد رسید.پیشرفت پروژه انبارهای مکانیزه بنا به اعلام شرکت نفت و گاز پارس در کنگان مطلوب بوده و تا پایان سال به بهره‌برداری خواهد رسید.

موذنی گفت:  همچنین مسقف‌سازی کامیون‌های حمل گوگرد که یکی از عوامل ریخت و پاش گوگرد در مسیرها بوده است در عین حالی که چندین طرح جهت مسقف‌سازی کامیون‌ها اجرا نموده است اما همگی با شکست مواجه شده و کماکان برنامه مسقف‌سازی در دستور کار دارد اما زمانبندی ارائه شده طولانی و مورد تأیید اداره حفاظت محیط‌زیست نیست .همچنین اقدامات اجرایی جهت جلوگیری از ریخت و پاش حین بارگیری کامیون‌ها در انبار روباز به مقصد اسکله صادرات ناکافی بوده و ضرورت دارد بازنگری شود.

 به گفته وی یکی از مهمترین عواملی که موجب شده است انبار روباز گوگرد همچنان فعال باقی بماند نوع گوگرد تولیدی در پالایشگاه‌ها‌ست. پالایشگاه‌های تولیدکننده گوگرد گرانول، محصول را مستقیماً به انبار مکانیزه حمل می‌کنند اما پالایشگاه‌هایی که گوگرد غیرگرانوله تولید می‌کنند می‌بایست ابتدا محصول را به انبار روباز حمل کرده و پس از رسیدن به حد ظرفیت کشتی به اسکله حمل و صادر گردد.تاکنون در خصوص تغییر نوع گوگرد پالایشگاه‌ها تصمیم قطعی اتخاذ نگردیده است همچنین رنگ گوگرد  گرانوله یکی از پالایشگاه‌ها نیز باعث شده است که امکان انبارش متمرکز با گوگردهای گرانوله در انبار مکانیزه میسر نشود.در صورت حل مشکل نوع گوگرد تولیدی و تبدیل به گرانوله و رفع رنگ نامناسب گوگرد یکی از پالایشگاه‌ها می‌توان به برچیده شدن کامل انبار روباز گوگرد امیدوار شد.

 موذنی با اشاره به خرید تجهیزات رفع مشکل رنگ نامناسب پالایشگاه‌ها مذکور اضافه کرد : بر اساس پی گیری های بعمل آمده ، عملیات نصب و راه‌اندازی به تعمیرات اساسی بعدی موکول گردیده است.

 رئیس محیط زیست شهرستان عسلویه در پایان اظهار امیدواری کرد که مسئولان شرکت های نفت و گاز پارس، مجتمع گاز و سازمان منطقه ویژه جهت رفع مشکلات محیط‌زیستی شهرستان عسلویه گام‌های جدی برداشته و مشکل چندساله گوگرد که رفع آن از آرزوها و مطالبات به حق مردم می‌باشد مرتفع کنند.

انتهای پیام/
ارسال نظر
پیشنهاد امروز