خبرگزاری کار ایران

مدیرعامل آب و فاضلاب نیشابور خبر داد:

وجود بیش از ٣٠ درصد هدر رفت آب در شبکه آب روستایی نیشابور

وجود بیش از ٣٠ درصد هدر رفت آب در شبکه آب روستایی نیشابور
کد خبر : ۱۰۱۸۴۲۸

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب شهرستان نیشابور گفت: با توجه به وضعیت دشت نیشابور سالیانه ۱۰ حلقه چاه در این دشت نیازمند جابجایی است که در حال حاضر ۵۰ درصد از این هدف عقب مانده و حدود ۳۳ ممیز هفت دهم‌ درصد در شبکه آب روستایی هدر رفت آب وجود دارد.

به گزارش خبرنگار ایلنا از نیشابور، علیرضا اخویان در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت یازدهم دی ‌ماه سال‌روز تشکیل شرکت‌های آب‌‌وفاضلاب افزود: برداشت بی‌رویه آب موجب نشست و رانش زمین در دشت نیشابور شده و از ابتدای امسال به همین خاطر ۱۵ حلقه‌ چاه آب شرب را از دست داده‌ و در وضعیت کرونا آبرسانی با تانکر مطلوب نیست.

وی با بیان اینکه میزان مصرف آب پس از شیوع کرونا ۵ الی ۶ درصد در زمستان و در تابستان گذشته حدود ۱۵درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل از آن افزایش یافته است اظهار داشت: میزان کسری آب شُرب در شهرهای نیشابور ۵۰۰ لیتر و در روستاها ۱۵۰ لیتر بر ثانیه است در حالی که میانگین هر چاه‌ آب شرب در نیشابور ۲۰ لیتر بر ثانیه است.

وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۵ میزان برخورداری از فاضلاب در نیشابور از ۴۵ درصد به ۶۰درصد رسیده است که همه این‌ها با استفاده از منابع داخلی و مشارکت‌های مردمی بوده و برای باقیمانده آن در حال برگزاری مناقصه هستیم و پیمانکار قبلی برکنار شده است.

اخویان اعلام کرد: با توجه به‌ قدمت شبکه آب‌ و فاضلاب این شهرستان ۲۵ درصد از این شبکه به میزان حدود ۲۵۰ کیلومتر فرسوده است و برای نوسازی آن نیازمند ردیف اعتبارات ملی هستیم.

وی با بیان اینکه از سال ۱۳۹۵ هر سال به طور میانگین ۱۰ کیلومتر اصلاح شبکه با حدود یک‌هزار و ۵۰۰ فقره نوسازی انشعاب انجام شده است‌ ادامه داد: سال‌جاری به دلیل شرایط کرونا ۶ کیلومتر اصلاح شبکه و حدود یک‌هزار فقره نوسازی انجام شده است.

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب نیشابور اظهار کرد: بر اساس استاندارد سالیانه باید چهار درصد از شبکه موجود و در طول ۲۵ سال کل شبکه اصلاح شود زیرا عمر مفید تاسیسات همین میزان است، از سال ۱۳۷۰ که امور آب‌وفاضلاب از شهرداری مستقل شد کلیه لوله‌های اجرایی در شبکه آب‌وفاضلاب نیشابور پلی‌اتیلن بوده و ۱۵ تا ۲۰ درصد از لوله‌های موجود گالوانیزه و چُدن با قدمت بیش از ۴۰ سال است. 

اخویان با اعلام اینکه تا دهه فجر امسال مجموعه آب‌رسانی شادمهرک و مبارکه با اعتباری بالغ بر ۱۰میلیارد ریال در مرحله اول از محل منابع داخلی به بهره‌برداری می‌رسد یادآور شد: از ابتدای سال جاری شرکت‌های آب‌وفاضلاب شهری و روستایی در راستای خدمات رسانی بهتر به شهروندان یکپارچه شده و ما در اقلیمی قراردادی که با کمبود منابع آب روبرو هستیم و مجبوریم برای تامین آب آن را از یک اقلیم به اقلیم دیگری منتقل کنیم.

مدیر عامل شرکت آب‌وفاضلاب نیشابور گفت: تعداد مخازن آب در بخش سرولایت، میان‌جلگه و مرکزی به ترتیب ۴۹، ۴۸، ۸۳ و حجم کل ذخایر مخازن ۲۹هزار و ۸۳۰ مترمکعب بوده و ۱۹ دستگاه کلززن گازی، ۷۰ برقی، ۳۶ هیدرو، ۳مورد نمک طعام و ۱۸۳ مورد الکتروپمپ در سطح روستاها فعال است.

اخویان افزود: زنگ خطر ویلاسازی در حاشیه جاده باغرود، صومعه و میرآباد به صدا درآمده و به‌دلیل بافت درشت دانه منطقه موجب عدم نفوذ باران در زمین و ایجاد سیلاب و آلودگی چاه‌های آب شرب و از دست رفتن منابع آبی می‌شود.

وی تصریح کرد: از ابتدای امسال ۲۵ مورد انشعاب غیرمجاز در نیشابور شناسایی شده است که بیشترین تعداد این انشعابات غیرمجاز مربوط به باغ‌ ویلاها بوده است.

وی با اشاره به اینکه نیشابور دارای بیشترین تعداد روستا در استان خراسان بزرگ است یادآور شد: از سال‌ها قبل دشت نیشابور در وضعیت قرمز قرار دارد و برای گذر از این بحران نیازمند برنامه‌ریزی دقیق هستیم و تا زمانی که همه تاییدیه‌های لازم را از بخشداری، منابع طبیعی و جهادکشاورزی کسب نکرده‌اند ما تعهدی برای خدمات‌رسانی به باغ‌ ویلاها نداریم.

انتهای پیام/
ارسال نظر
اخبار مرتبط سایر رسانه ها
    اخبار از پلیکان
    تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
    اخبار روز سایر رسانه ها
      اخبار از پلیکان
      تمامی اخبار این باکس توسط پلتفرم پلیکان به صورت خودکار در این سایت قرار گرفته و سایت ایلنا هیچگونه مسئولیتی در خصوص محتوای آن به عهده ندارد
      پیشنهاد امروز