در نشستی با حضور معاون وزیر بهداشت؛
زیرساختهای حوزه سلامت گیلان تشریح شد/ فرسودگی زیر ساختهای بخش درمان و کمبود تجهیزات پزشکی
به منظور تشریح زیرساختهای حوزه سلامت گیلان نشستی با حضور معاون بهداشت وزیر بهداشت و هیاترئیسه دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سالن اجلاس حوزه ریاست دانشگاه علوم پزشکی گیلان برگزار شد.
به گزارش ایلنا از رشت، ارسلان سالاری، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان در این نشست به تشریح زیرساختهای حوزه سلامت گیلان، طرح چالشها و ارائه پیشنهادهای لازمه به جهت ارتقای شاخصهای بهداشتی و درمانی پرداخت و اظهار کرد: دانشگاه علوم پزشکی گیلان در سال 1362 با عنوان دانشکده پزشکی تحت پوشش دانشگاه گیلان شروع به کار کرد . اما در حال حاضر با هشت مرکز آموزشی و درمانی در رشت، 17 بیمارستان در شهرستانها و هفت دانشکده مشغول به فعالیت است.
وی با برشمردن استعدادها و اقدامات انجامشده دانشگاه طی یک سال گذشته، افزود: بیشترین توجه دانشگاه علوم پزشکی گیلان علیرغم شیوع ویروس کرونا ، توسعه و تجهیز مراکز بهداشتی و درمانی و تأمین نیروی موردنیاز به جهت ارائه خدمات کمی و کیفی به مردم بوده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان با اشاره به اقدامات قابلتوجه دانشگاه در حوزه مالی، گفت: بخش اغلب معوقات پرسنلی و غیر پرسنلی ازجمله کارانه و اضافهکارها پرداختشده و فاصله معوقات بهصورت محسوسی کاهشیافته است.
سالاری با اشاره به اجرای موفق طرح شهید سلیمانی در گیلان، بیان کرد: در این طرح بزرگ و ملی، 16 شهرستان گیلان با مشارکت بسیج و هلالاحمر با تشکیل تیمهای مراقبتی، حمایتی و نظارتی سیاستها و مأموریتهای آن را دنبال میکنند.
وی همچنین به تشریح عمده چالشهای حوزه سلامت گیلان پرداخت و گفت: عمده چالشهای حوزه سلامت گیلان، خاتمه نیافتن طرحهای تحول سلامت، پزشک خانواده و باقی ماندن پروژههای عمرانی در بخش درمان، بهداشت و آموزش است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان به فرسوده بودن زیرساختهای بخش درمان در کنار زیرساختهای مستهلک بخش بهداشت و آموزش نیز اشاره کرد و گفت: حدود یکسوم فضای فیزیکی ارائه خدمات بهداشتی در استان فرسوده و طرحهایی که در این حوزه در دست احداث است، بین 50 تا 75 درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
سالاری همچنین به موضوع مستهلک بودن و کمبود تجهیزات پزشکی استان اشاره کرد و گفت: اقدامات قابلتوجهی در جهت تأمین و توزیع تجهیزات پزشکی در سطح استان انجامشده، اما این استان همچنان نیازمند تأمین اعتبار برای افزایش تجهیزات است.
وی با اشاره به عدم اجرای طرح تحول شهری و پزشک خانواده در گیلان، تصریح کرد: در حال حاضر دانشگاه در مرحله تهیه مقدمات اجرای طرح تحول نظیر بلوکبندی شهرها و برگزاری نشست ها با نظام پزشکی، فرمانداریها و سایر ذینفعان جهت استقرار آن است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین به موضوع عدم جذب اعتبار جهت تکمیل کلینیکهای ویژه استان و عدم اجرای طرح تحول نظام سلامت در استان اشاره کرد و گفت: پروژههای عمرانی طرح تحول سلامت در گیلان نیازمند 530 میلیارد ریال اعتبار است.