حسین پور خبر داد:
شناسایی ۲۰۰ بیمار هپاتیت C در کمپهای ترک اعتیاد مشهد
کارشناس مسئول پیشگیری از اچ آی وی و هپاتیت حوزه بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از شناسایی ۲۰۰ بیمار هپاتیت C در کمپهای ترک اعتیاد مشهد خبر داد.
به گزارش خبرنگار ایلنا از مشهد، علی حسین پور کارشناس مسئول پیشگیری از اچ آی وی و هپاتیت حوزه بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه در حوزه اچ آی وی این آمار به غیر از مواردی است که به هر علتی از سیستم ما خارج شده اند، گفت: آمار اچ آی وی از ابتدای شروع بیماری تاکنون در شهر مشهد است و این آمار با احتساب موارد فوتی به ثبت رسیده است.
وی در تشریح آمار اچ آی وی افزود: از مجموع آمار مبتلایان اچ آی وی بالغ بر ۴۴۰ نفر زنده هستند که با یک حساب سرانگشتی به این نتیجه میرسیم طی این سالها حدود ۲۶۰ مبتلا به دلایل مختلف در مشهد فوت کرده اند.
کارشناس مسئول پیشگیری از اچ آی وی ادامه داد: از مجموع افراد مبتلا حدود ۳۳۰ نفر به حوزه هپاتیت و ایدز دانشگاه علوم پزشکی مشهد مراجعه کرده اند. از مجموع ۳۳۰ مراجعه کننده نیز حدود ۲۸۰ نفر تحت درمان قرار دارند.
حسین پور بیان کرد: اینکه یک تعداد از مبتلایان از سیستم ما خارج شده اند، عمده دلیلش برچسب بیماری است که متاسفانه در اذهان عمومی این بیماری چهره خوبی ندارد.
وی تصریح کرد: اچ آی وی نام ویروس به معنی ویروس نقص ایمنی انسانی است. اچ آی وی مثبت بدین معناست که ویروس وارد بدن فرد شده است. بعد از ورود ویروس به بدن ۴ مرحله از بیماری وجود دارد؛ اولین مرحله بی علامتی دومین مرحله شرایط خفیف، سومین مرحله شدید و مرحله آخر ایدز نام دارد.
وی با بیان اینکه شرایط کرونا باعث کاهش مراجعات در خصوص اچ آی وی شده است، تصریح کرد: این روزها به دلیل شیوع بیماری کرونا آزمایش گرفتنهای حوزههای ما فقط برای تشخیص بیماری اچ آی وی کاهش یافته است و حالا مردم دیگر نگرانی شان از کرونا بیشتر از اچ آی وی است.
کارشناس مسئول پیشگیری از ایدز و هپاتیت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: این افراد عموما با خود فکر میکنند که اگر به آزمایشگاه مراجعه کنند خطر ابتلایشان در برابر کرونا بسیار زیاد است و این در حالی است که در مقابل کرونا اچ آی وی قابل درمان است.
حسین پور خدماتی مانند واکسن برای اعضای خانواده مبتلایان به هپاتیت B را رایگان عنوان کرد و افزود: در حوزه خدمات و دارو به بیماران هپاتیت c نیز، چون عمدتا این نوع مبتلایان مصرف کنندگان مواد هستند با پزشکان بدون مرز رایزنی کردیم تا به صورت رایگان در اختیار این نوع از بیماران قرار بگیرد.
وی تصریح کرد: در این رابطه با بیمه سلامت رایزنی کرده ایم و بیمه تعهد کرده است از سهمیه خود در حوزه اعتیاد برای این افراد شرایط بیمه را فراهم کند، ولی متاسفانه در خیلی از موارد، چون برخی از این بیماران کارتن خواب هستند باز در ثبت کد ملی آنها به مشکل بر میخوریم.
کارشناس مسئول پیشگیری از اچ آی وی و هپاتیت حوزه بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای این مشکل نیز با ثبت احوال رایزنی کردیم تا با دستور دادگستری کد ملی این افراد را برای بیمه شدن در اختیار ما قرار دهد.