شهر جدید هشتگرد در راستای توسعه بین دو قطب گردشگری و فضای سبز
عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهر جدید هشتگرد اظهار داشت: شهر جدید هشتگرد به دلیل قرار گرفتن در شاهراه تجاری-ترانزیتی ایران، از ظرفیت گردگشگری بی نظیری برخوردار است و وجود جنگل ۹۶ هکتاری حاشیه اتوبان و گسترش فضای سبز ، این شهر را در بین دو قطب گردشگری و فضای سبز قرار داده است.
به گزارش ایلنا از البرز؛ محمدعلی حاجی زاده با اشاره به پتانسیلهای فضای سبز موجود شهر گفت: مهمترین ظرفیت توسعه فضای سبز شهر در اراضی ایستگاه قطار شهر جدید هشتگرد است که در طرحهای جامع و تفصیلی کل این اراضی به فضاهای باز و سبز اختصاص دارد و درصد ساخت بسیار پایین بوده آن هم باید به کاربری متناسب گردشگری-تفریحی-ورزشی اختصاص یابد.
وی افزود: با توجه به اینکه چشم انداز شهر جدید هشتگرد،شهر ورزش و هنر بوده مجموعه شرکت عمران در تلاش است رویکرد ورزشی- تفریحی را در این شهر دنبال کرده و پهنه وسیعی را به کاربریهای ورزشی فضای باز شامل انواع زمین های بازی(بازی های رسمی و بازی های محلی-بومی)، مجموعه های اسب سواری، مسیرهای متعدد دوچرخه سواری و پیاده روی، ورزشهای طبیعی و خلاقانه و…اختصاص داده تا این اراضی را به قطب فعالیت های ویژه ورزشی تبدیل کند.
حاجی زاده گفت: یکی دیگر از سیاستهای شرکت عمران رویکرد انسان محور در طراحی و برنامه ریزی است و از گذشته طرحهایی برای مسیرهای پیاده روی و دوچرخه سواری پیش بینی شده که کامل نشده و با این رویکرد یک شبکه قوی و منسجم از مسیرهای پیاده و دوچرخهای طراحی شده که این اراضی را به مقصد پیادهروی و دوچرخه سواری نه تنها برای مردم شهر بلکه برای گردشگران تبدیل می کند.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهرجدید هشتگرد اظهار داشت: باغهای متنوعی به شکلهای مختلف مثل باغ کودکان، باغ -کتاب ایرانی(که یک فرهنگسرای کوچک همراه با کتابخانه است)، باغ های ملل، باغ کشاورزی مشارکتی (یعنی شهروندان یا گردشگران دارای زمین های کشاورزی اجاره ای خواهند بود)، باغ بانوان، باغ گیاهان دارویی(جهت کاشت گیاهان دارویی، آموزش و فروش) و باغ های هنری همچون باغ مجسمه جهت معرفی مشاهیر استان البرز در این شهر برنامه ریزی شده است.
حاجی زاده اظهار داشت: شرکت عمران شهر جدید هشتگرد در راستای تحقق اهداف خود در خصوص ایجاد فضای سبز و فراهم نمودن محیطی سبز و آرام، اقدام به بهرهبرداری ایستگاه پمپاژ پساب تصفیه خانه برای سایتجنگل با اعتباری بالغ بر ۵ میلیارد تومان نموده است.
وی همچنین با اشاره به ظرفیت گلخانه هیدروپونیک شهر گفت: گلخانه این شهر با هدف اشتغال فارغ التحصیلان کشاورزی و زنان سرپرست خانوار احداث شده است که در زمان حاضر اشتغال ۳۰۰ نفر متخصص و بیش از ۸۱۰ نفر از زنان سرپرست خانوار را در بر داشته است.
حاجی زاده افزود: در این گلخانه ها گل و گیاه و انواع صیفی جات و توت فرنگی تولید می شود و در هر دوره ۱۶۰۰ تن توت فرنگی تولید می شود که به دلیل مرغوبیت بخشی به کشورهای خلیج فارس صادر می شود.
وی در ادامه به اجرای طرح مزرعه شهروندی در زمینی به مساحت ۴ هکتار اشاره کرد و گفت: از جمله اهداف این طرح میتوان به ایجاد فضای سبز کاربردی و متفاوت با کشت محصولات ارگانیک توسط شهروندان و بهبود روحیه آنان اشاره کرد.
عضو هیئت مدیره شرکت عمران شهرجدیدهشتگرد یکی دیگر از اهداف ایجاد مزارع شهروندی را آموزش و ترغیب شهروندان به کاشت و پرورش سبزیهای ارگانیک و گیاهان دارویی اعلام کرد و افزود: به منظور افزایش سطح آگاهی شهروندان کلاسهای آموزشی نیز توسط اداره فنی و حرفهای برگزار میشود.
حاجی زاده در پایان از راه اندازی پیست دوچرخه سواری سایت جنگل حاشیه اتوبان خبر داد و گفت: این پیست در زمان حاضر به طول 3 کیلومتر است که در تلاش هستیم این مسیر را گسترش داده تا شهروندان دوچرخه سوار از آن بهرمند شوند.