محمدرضا عارف:
نتوانستهایم پاسخگوی خواستههای بعضی هنرمندان باشیم
هنر از آفتهای سلیقهای و جناحبندی سیاسی متأثر بوده / نگاه حذفی امید و نشاط را در جامعه کمرنگ کرده است
جلسه کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی با محمدرضا عارف(عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی) برگزار شد.
به گزارش ایلنا؛ محمدحسین ایمانی خوشخو(رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی) با اشاره به ضرورت توجه بیشتر شورای عالی انقلاب فرهنگی به مباحثهنری کشور گفت: باتوجه به اهمیت و تاثیرگذاری هنر در جامعه و نبود ارتباط و هماهنگی مناسب در نهادها و دستگاههای هنری کشور که آسیبهایی را به دنبال دارد، شورای عالی انقلاب فرهنگی کمیسیون هنر و معماری را تشکیل داد و صاحبنظران و هنرمندان و افراد با تجربه رشتههای مختلف در این کمیسیون حضور دارند.
ایمانی خوشخو ادامه داد: هدف اصلی این کمیسیون ورود به مباحثسیاستگزاری هنر است تا باتوجه به نبود اسناد بالادستی در زمینه هنر، اسنادی در حمایت از هنر و هماهنگی دستگاههای هنری با نظر کارشناسان و اهل هنر تهیه شود و از بستر آن زمینه فعالیتهای هنری به دور از برخوردهای سلیقهای و همه براساس این سند انجام شود.
رییس کمیسیون هنر و معماری شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: طرح دانشگاه هنرهای ایرانی اسلامی استاد محمود فرشچیان از مصوبات کمیسیون هنر و معماری شوراست که خوشبختانه در شورای عالی نیز مصوب شده است. سند موسیقی با نظرات و دیدگاههای استادان و هنرمندان موسیقی تدوین شده و سند معماری کشور نیز در دست تهیه است.
ایمانی خوشخو با قدردانی از محمدرضا عارف و اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار امیدواری کرد با حمایت و هدایت اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی اسناد بالادستی هنر به عنوان ضرورت در عرصه هنر کشور و در راستای سیاستگزاری و رفع برخوردهای سلیقهای در هنر تهیه و تصویب شود.
محمدرضا عارف با قدردانی از تشکیل کمیسیون هنر و معماری و فعالیتهای این کمیسیون، بر نگاه فرهنگی به هنر تاکید کرد و گفت: هنر میتواند پلی بین انقلاب اسلامی و مردم باشد اما متاسفانه هنر از آفتهای سلیقهای و جناحبندی سیاسی متأثر بوده است.
عارف با اشاره به جایگاه شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی به تعبیر امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری قرارگاه فرهنگی کشور است و تنها محلی که میتواند مسایل حوزه هنر را با نگاه کارشناسی برطرف کند شورای عالی انقلاب فرهنگی به عنوان بالاترین مرجع تصمیمگیری فرهنگی کشور است.
عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکید کرد: هنر یک فرصت است و عموما هنرمندان ما نشان داده اند که به شیوه و روش خودشان با نظام و انقلاب همراه هستند و متاسفانه ما نتوانستهایم پاسخگوی خواستههای بعضی هنرمندان باشیم. همراهی و هماهنگی هنرمندان فارغ از اختلافنظرها میتواند به تحقق خواستههای اهل هنر کمک کند.
عارف در ادامه افزود: ضرورت دارد که کمیسیون هنر و معماری برای مسایل هنر وقت بگذارد و تلاش کند و با استفاده از نظرات هنرمندان و کارشناسان، اسناد ملی در حوزههای گوناگون سینما، تئاتر، موسیقی و… تهیه کند تا نگاهها و برخوردهای سلیقهای که در هنر شاهد هستیم و متاسفانه این روزها افزایش یافته برطرف شود.
عارف در پایان با تاکید بر تقویت نشاط و امید در جامعه گفت: متاسفانه نگاه حذفی امید و نشاط را در جامعه کمرنگ کرده است و باید تلاش شود که امید و نشاط درجامعه و جوانان کشور پررنگ و تقویت شود و در این مسیر هنر میتواند بسیار مؤثر باشد.